12 November, 2006


BUGUN SOMON YEDIK,PEK BEGENDIK....TAVSIYE EDENLERE TESEKKUR EDERIZ:)

Hic yazi yazmasam,bu baslik ve fotografla sunum yapsam da olurmus cileksuyuma..zira herseyi anlatti kisaca...

Ne yalan soylim,benim bir onyargim vardi somona karsi,renginden mi,daha once krem peynirle sunulmus,smoked olanindan denedigimden mi bilmiyorum..Bloglarda gordukce,bizim sandwich barda yaptikca smoked olanindan,benim de artik denemem zorunluluktu..Buralarda da bol bulundugundan,yenmeliydi...

Marketten alindi iki adet,filet,nasil yapsam diye kitaplara bakildi,ama ilk deneme olucagindan soslusu yenmemeliydi..O yuzden kelosh'un yeni ve pek kiymetli tavasinda kizartmaya karar verildi,yanina salatasi ile,bol kirmizi soganli.Bu arada bizim musteriler kirmizi sogana doyamiyorlar bu ara arkadaslar,grip salginindan dolayi,cok iyi gelirmis,ben bilmezdim,ogrendim:).Rengi biraz yanik olmus, kac dakika kizartmaliyim bilemedim,zaten kararmasina ragmen bi ara hala ici kendi rengindeydi,cigimsi..bende olsun dedim,yanadur biraz daha,delice bagiran yangin alarmina aldirmadan,kizarttik,bol baharat ve az zeytinyagi,limon suyu ile...Sanirim ben baligi kizarmis daha cok seviyorum,cok uzun zamandir da kizarmis balik yememistim,tadi ve kokusu bizim evde pisen palamutlari andirdi bana..Ev hala kokuyor dogal olarak,annem gibi bende her kizartmadan sonra derince temizlige girissem de,kokusu gecmiyor kolayca..Simdi cilekli mum yakiverdim mutfakcikta,bakalim belki sabaha kizarmis balik yerine cilek kokar...

Benden simdilik bu kadar,arayi cok fazla acmamaya calisacagim,hepinize iyi haftalar dilerim..

4 comments:

  1. bakiyorim yemek olaylarina yine devam,aferin.Bu seferki yemek icin malesef fazla bisi söyleyemiyecegim,cunku somon sevmiyorum,evet ,ben somon sevmiyenlerdenim :(

    neyse ben yine tatlilari beklerim artik,
    öptüm sizi KIZLAR :)

    TD

    ReplyDelete
  2. evimin zeminini somon rengi ile kapladığımı hatırladım diyettemiyim ne

    ReplyDelete
  3. Sevgili Sibel blogunu uzun zamandir, yorum birakmadan takip edenlerdenim. Blogunun hos rahatlatici bir havasi var. Somonun sunumu sik olmus.
    Genellikle somonun derili yuzunu 5-diger yuzunu 4 dk pisirmeyi tavsiye ediyorlar.
    Selamlar
    Bil

    ReplyDelete
  4. selam td'cim,inanmiyorum senin gibi yemek duskunu birinin somon sevmedigine..sana palamut ya da cod pisireyim ben gelice o zaman olur mu?operiz biz de cok..

    kirpim,eminim guzeldir de senin dietle ne isin var ki?

    hosgeldin,sevgili Bil,yeni insanlar gormeyi cok seviyorum blogumda,hele ki begeniyorlarsa blogcumu..saol bu arada verdigin bilgi icin,bundan sonra o sekilde yapicam,hem rengi de tam olarak gorunur sanirim bu sekilde..sevgiler.

    ReplyDelete