06 June, 2011

Bazen ise,dinlenmek icin doneriz:)


Iki gune ne cok sey sigdirmak istiyoruz degil mi.Sanki baska bir haftasonu gelmiycekmis gibi.Ya da hafta ici yapamazmisiz gibi.

Son iki gun,gecirdigim en uretken,en dolu,en doyurgan haftasonu idi.Oyle ki Pazartesi sabahi olmasina ragmen,ruhumda bir tatla uyandim sanki.Hic surat asmadim bugun,hic sinirlenmedim.Uzuldugum bir haber aldim ama,hayat dedim,agladim,gectim...

Bu pazartesi bana hic dokunmadi,uzun zaman sonra ilk kez.


Biberiyeye olan askim cok baska,cok.Cayi migrene iyi geliyormus duymusmuydunuz?Ben yeni ogrendim...

Hele erik,en yesilinden,en sertinden.Sapurdata sapurtada yemek,yaz demek degil mi sizcede...


Pizza yaptim bu haftasonu,ilk yaptigim pizza uzerinden cok zaman gecmis.

Buyuk bir sevkle malzemlerimi hazirladim,ic dis,tam hamurun malzemlerini toparlamak uzereyim,baktim ki,mayam yok.Hic kendimi kasip da inemezdim asagilara dogru,bende maya yerine 1 yumurta ve 1 tatli kasigi kabartma tozu ekledim.Yendi,bitti,gayet de guzel olabiliyormus.Acik pogaca oldu sanki bir nevi:)



Falafel de yaptim tabii,yine cok severek.Iyiki arsivime almisim,iyiki buzlugumda hep haslanmis nohutum var.Halt etmis disardaki falafellerin hepsi,yapanlari gelsin,iki ders vereyim nasil falafel yapilirmis gorsunler.Bu sefer yogurt ve semizotu salatasi ile yedim,pek begendim.Illa falafel diye,hep humusla mi servis edilicek yani.Bu sefer icine 1 yemek kasigi tahin,1 dis de sarimsak koydum.Amacim pzt.aksamina hazir yemek birakmak idi,ama dunku uzun yuruyusten sonra,disardaki hicbirsey cekici gelmeyince,falafel ile kurulduk sofraya.

Haftasonu filmine gelince,FunnyFace.Ne zamandir izledigim en keyifli,unutamayacagim filmlerden biriydi.Her zamanki gibi gayet basit,klasik bir ask hikayesi belki ama,beni cok keyiflendirdi.O keyifle haftalik utulerimi nasil bitirdim,eglenerekten.

Bunun disinda,supurdum,dolaplarimi duzenledim.Dun cokk uzun bir yuruyus yaptim ki,anlaticam en yakin zamanda.Kitabimin sayfalarinda kayboldum otobusteyken,tabii 1,5 saat yoga,1 saat de pilates yaptim.Ickiyi de sigarayi da fazla kacirmadim.Hersey dozajinda guzel:)

Ve hic yoruldugumu hissetmedim ama bu kadar cok sey yapmis olduguma sasirdim.Gunler uzadi belki ondan bunca sey aldi icine.

Dilerim dopdolu bir hafta olsun hepimiz icin.Iyi kalin..

8 comments:

  1. Canımı istettin gece gece.. hele biberiye vs. tam iştah açıcı

    ReplyDelete
  2. Deli Anne'm aynen,yiyesim var ama oturdugum koltuga cakilmis durumdayim.erik yiyip,su icmem lazim.birileri beni kaldirsinnnnn

    ReplyDelete
  3. Mutfakta kendiliğinden çareler üretmek zevk veriyor insana. Açık poğaçan nefis. O da bir tarif işte daha ne?
    Geçen gün evde mayonez yapayım dedim ilk kez tutturamadım. Ne yapsam toparlanmadı. Ben de o malzemeye biraz un, süt ve kabartma tozu katıp tepsi poğaçası yaptım. Hamurun yarısını döktüm tepsiye. Üstüne peynir, zeytin parçaları..Üstüne hamurun diğer yarısı. Hamur sert değil akışkandı bu arada..Öyle güzel oldu ki sonuç, anlatamam..
    Ellerine sağlık Sibelcim..Hepsi nefis görünüyor.
    Ve sunumların harika.

    ReplyDelete
  4. Zeugma'cim kesinlikle sana katiliyorum ama bir o kadar da inanamiyorum,mayonezi pogacaya cevirmek kac kisinin aklina,hayal gucune gelir ki?supersin.eline saglik.

    ReplyDelete
  5. Merhabalar, ben o acik pogacaya bayildim bir yandan da huzun coktu icime niyeyse...

    ReplyDelete
  6. O erikler var yaaa, Ingiltere'de iken ne cok ozlemisim. Londra'da bulma sansi vardi da, Cambridge'de hic yoktu. Turkiye'ye de hic gitmemisim o donemde. Hamileyken kendimi verdim erige :) Ye eksiyi cikar Ayse'yi dediler ama bizden Ugur Bocugu cikti :P

    ReplyDelete
  7. Boyle dolu gecen haftasonlari ne guzel oluyor degil mi? Yemek yapmak bazen terapi gibi geliyor insana. Pizza nefis gozukuyor. Ellerine saglik.

    ReplyDelete
  8. Beste'cim merak ettim neden huzun coktu icine boyle bir yazida.Benim icimde bir sekilde hic gitmeyen bir huzun var zaten,belki o yansimistir:)

    Berceste'm koptum.tatli yiyince ne cikiyormus merak ettim,erkek herhalde:) senden ugur bocegi cikiyorsa,benden de yunus baligi cikar herhalde:) erik ve cilek karisimi:)

    Didem'cim evet,aslinda ben her haftasonu hep birsey yapmaya calisirim hepimiz gibi ama sanki bu haftasonu daha bir yogun gibi geldi,oglen uykusuna yatmadim ya ondan herhalde:)

    ReplyDelete