kuru fasulyeli falafel....
bu kadar basit ve cabuk bir sekilde yapildigini bilseydim falafelin,her hafta yapiverirdim acikcasi...cok sevdim,yapmasini,kizartmasini,top haline getirmesini ve tabii ki ilk defa ev yapimi halini yemesini...bundan sonra cokca yapacagim,daha buyuk halini yapip,vegeteryan burger olarak sunacagim...yogurtla yemezseniz,vegan arkadaslariniz icin de cok uygun.ille de benim gibi sunmak isterseniz soya yogurdu kullanirsiniz belki..bir de hep humusla sunarlar ya falafeli salatali pide icinde,bence bir de yogurtlu havuc salatasi ile yesinler...pisman olmiycaklardir eminim...
tarifi internetten buldum, icine degisiklik olsun diye,her zaman buzlugumda bulunan haslanmis kuru fasulyemden ekledim bir avuc,ordaki olcuye uymadim tabiiki,benim kullandigim malzeme bir corba tabagini doldurcak sekilde oldu ve 14 tane topcuk cikti.....
tarifime geceyim,cok basit,10 dk da yapilir,2-3 dk'da kizartilir...cigden kullanin diyor kimi tarif nohutu ama ben biraz haslanmis kullandim.
malzemeler:
- yaklasik 200 g nohut,haslanmis
- 1 avuc haslanmis kuru fasulye
- 1 adet ince dogranmis sogan
- zevkinize gore 1-2 dis sarimsak,ben tabii ki kullanmadim
- 1 avuc ince dogranmis maydanoz
- 1 tatli kasigi kisnis tozu
- 1 tatli kasigi kimyon
- tuz,karabiber,kirmizi biber
- 2 ymk kasigi un
butun malzemeyi blendirdan gecirin.eger toplara ayirirken,elinize yapisirsa,elinizi islatin...orjinal tarife gelen yorumda,kizartirken dagilmasini onlemek icin tahin kullanin diyor..ben kullanmadim,benimkiler dagilmadi...elimin islakliginin ve karisimi bir gece dolapta bekletmemin sebebi ile mi bilemiyorum...iyice kizmis,derince yagda,kizartin ve nasil isterseniz,o sekilde afiyetle yiyin...ben havuc salatasi uzerinde cok sevdigimi bir kez daha tekrar etmek isterim...
kendinize iyi bakin,harika bir haftasonu gecirin...
Çok farklı bir tarif ellerinize sağlık.
ReplyDeleteSaygılar.
Merhaba,
ReplyDeleteBunu en kısa zamanda deneyeceğim. Müthiş bir tat olacağından eminim. görüntüsü de harika...
Dün gece blogunda kayboldum. ''Önceki sayfa'' tıklaya tıklaya epey bir yazını okudum.
Son derece samimi ve sıcacık yazıların. Ve de yemek tariflerin çok hoş. Bayıldım hepsine..
Görüşmek üzere, teşekkürler ve sevgiler bırakıyorum...
Tesekkur ederim Fuat,kuru fasulyedendir farkliligi falafelimin:)sevgiler
ReplyDeleteSevgili Zeugma,ben seni takipcilerim arasinda gorunde oyle sevindim ki anlatamam..ben seni uzun zamandir cok buyuk bir zevkle takip ediyorum..Blogumu begenmene cok sevindim inan ki,gercekten takdir etttigim insanlar boyle yorumlar almak beni cok mutlu ediyor inan ki...bende sana en kocamamindan sevgiler sunuyorum:)
ReplyDeleteharika görünüyorr bende deneyecegim inşallah:)bu arada o en alttaki pisicikk nası bir pisicikk ye onu ye ..:)ellerinize sağlık ..bakalım daha neler ögrenecegimm sizden ..takipteyim:)
ReplyDeleteHosgeldin minecim,Seviyorsan yemek yapmayi blog dunyadi cennet gercekten bende cok sey ogreniuorum hala.sevgiler.bu arada ben seni takip etmek istedim AMA blog hesabi yoktu listede.
ReplyDelete