02 July, 2011


Beyaz peynir ve zeytin ile doldurulmus izgara kabak kayigi


Amanin ne baslik koyarmisim.Yerim kendimi.Kendimi Chapter 1'in menusunu hazirlar mi sandim ne?( Ki dunki tecrubemden sonra,bu restorana ait soyleyeceklerim var:0)

Bu tarifi kimbilir kac zaman once bir yerlerden kesmisim,Snoopy'li defterime yapistirmisim.Biberiyeli ekmegimin yanina eslik etmesi kismetmis bu guzelliklerin.Hazir havalar da mis gibi iken,yaz gibiyken,paylasmanin tam zamani idi diye dusundum.Tariftekileri aynen yaziyorum,ben kendi capimda dere otu ekledim,kabak ile uyumunu cok sevdigimden,bir de mozarrella ekledim,beyaz peynir sevmeyenler icin.Kayigin icini doldurmak sizin damak tadiniza ve hayal gucunuze kalmis dogal olarak:)

malzemeler:

  • 100 g ufalanmis beyaz peynir
  • 70 g cekirdeksiz,marine edilmis zeytin
  • 75 g guneste kurutulmus domates
  • 1 limonun rendelenmis kabugu
  • taze cekilmis kara biber
  • 4 adet kabak
  • 1 ymk kasigi zeytinyagi
yapilisi:
  • Bir kasede peyniri,zeytini,domatesleri,limon kabugunu,karabiberi karistirin,bir kenarda bekleyin.(dereotu ve mozarella da cok yakisti bunlarin yanina)
  • Kabaklari,uzunlamasina ikiye bolun.Kasikla icini cikartin,ic-dis zeytin yagi ile fircalayin.
  • Istersenize mangalda isterseniz benim gibi izgara tavasinda 7 dk kizartin.
  • Icini karisiminizla doldurun ve hemen servis yapin.
Afiyet olsun.


Hayatin bana sunduklarini fazlasi ile takdir ettigim bir gun yasiyorum bugun.Kimi insanlarin varligindan bu sukran duygusu aslinda,hangi sebeple hayatimda ise bu insanlar,mutesekkirim.

Hersey cok guzel olucak biliyorum:)

3 comments:

  1. Himmm, cok hafif bir o kadar da saglikli gorunuyor. Ellerine saglik cilek suyu :)

    ReplyDelete
  2. Ben tesekkur ederim PERI tozu'cum guzel yorumun icin:)

    Yum yummmm Anne'cim:)

    ReplyDelete