09 July, 2011


hAYAt,bolumlerden ibaret...


Hayatimin 33.bolumune hosgeldiniz demistim ya gecen gun...Nasil bir bolum olucak merak ediyorum,heyacanla paylasmak icin can atiyorum inanin ki...Ozellikle guzellikleri ama her zman mumkun olmuyor,tamamen gercekse bu blog,sikintilar da olmali icinde degil mi?


Ruhum pek dalgali bugunlerde,gergin,asabi,sinirli,huysuz.her tasin altinda birsey arayan.Hani hep sahip oldugu pozitiflikten sikilan.Nereye kadar PolYanna'cilik diyen,herseyi cok goren,gorduklerimin cogunun kalbime battigi bir donemdeyim.Oyle ki durustlugun bile artik bir ise yaramadigi dusuncesindeyim,sanki icimde pir pir eden kelebekler birer birer yok oluyorlar.


Kendi basina cok mutlu bir insanim ben aslinda,yasadigim hayattan,hayati paylastigim kisilerden,sahip oldugum herseyden cok memnunum.Ama oyle gunler oluyor ki,dis etkenler beni sadece negatifliklere yonlendiriyor,sahip olduklarimi degil,olmadiklarimi goruyorum ve bu beni cok derin kuyularin,en dibine itiyor ve o kuyudan tirmanip da cikana kadar,ellerim ciziliyor,ruhum inciniyor,hepimiz gibi...


Bu duygular,hicbirimize yabanci degil,gidip geliyoruz boyle zamanlardan hepimiz,hayat delikli desikli,rampali,hoplamali,ziplamali bir yol sonucta.Yeri gelip atliycaz,yeri gelip bir koseye sinip dinlenicez,sonra tam gaz kaldigimiz yerden devam edecegiz daha iyi yollara varacagiz.



Bazen bu kadar calismamin ne manasi var diye sorguluyorum kendimi,kendi dukkanim degil,neden bu kadar cok veriyorum.Fark ettim de,sadece is hayatim degil benim bu kadar verdigim,insan iliskilerim,kedilerim bile.Hepsine %1000 veriyorum sanki.Vermemek bana gore degil,kimisine canimi bile veresim geliyor inanin ki.Sonra bakiyorum ki,ben verdikce kim beni odullendiriyor,alti ustu kuru bir tesekkur,biz seni cok seviyoruz,sen baskasinlar ucusuyor havada.Bunlar tabii ki beni mutlu ediyor ama bir yere kadar,insan daha fazlasini gorebilmek istiyor,odullendirilmek istiyor bir sekilde su hayatta.

Velhasil su donem benim,yaptiklarimin karsiligini bir sekilde goremedigim bir donem/bolum sanki.Hayirlisi ile bu donemi atlatmak istiyorum,en yakin zamanda.


Oyle bir donem ki,masamiza biz varmadan once kondurulan supriz sampanya bile beni cok etkilemiyor.




Son okudugum kitaptaki Evie olmak istiyorum,teyzesinden kalan cafeye konan,canla basla ugrasan Evie.Okurken gozlerim doluyor,o anlattikca ben kendimi,kendi cabalarimi goruyorum ve bu cabalarin artik bir sonuc vermesini bekliyorum en mucizevi sekilde.

Aslinda,ben buraya gayet pozitif bir yazi yazmak icin gelmistim,hani guzel insanlarla tanistim,guzel yemekler yedim demek icin.

Demek ki bunu anlatasim varmis,affedin...

Genelde durum bu belki ama,inanin ki sagligim,sevdiklerimin sagligi,yogam,yuzmem yerinde.Sadece cok sorgulama,kurcalama donemi o kadar,bu da gecer,neler neler gecmedi ki.

Sevgiyle...

Not:Fotograflar,Chapter 1.

5 comments:

  1. Bazen burunuyor insan bu ruh hallerine...Hatta ole zamanlar oluyor ki insan moda girmiyor, mod insana giriyor adeta... Yuzde yuz vericilerin sayisi cok azalmis oolsa da emin ol burda senden bir tane daha var :)

    Ama birazcik degisiklik yaptim bu oyunda artik, hak eden insanlara, gercekten mutlulugumla mutlu olan kisilere yuzde yuz kuralini uygulamak felsefem oldu.

    Yuzde yuz sahici, hemde kelebekli opucuk gonderiyorum cileksuyu sana :)

    ReplyDelete
  2. Bu gün çok sıkıntılı bir gün oldu, yazdıklarınız tam da beni anlatıyor.Yazmak için açmıştım sayfamı, yazınızı farkettim ve okudukça bir başka insanoğolu nasıl olur da tam da içinden geçenleri yazmış olabilir!Bu kadar olur,ama ben çok yorulduğumu hissediyorum şu anda......Sevgiler.

    ReplyDelete
  3. Peri Tozu'm koptum,insan moda girmiyor,mod insana giriyor lafina:)hala guluyorum cok saol.ben insanlara verdigim kiymeti hak etmediklerini anlayana kadar canim cikiyor,is isten geciyor cogu zaman.:) ama gecer bu duygular da,yine mutlu oluruz.

    Sevgili Caferengigul,kendini mesgul tut tutabildigince,yuruyus falan temiz hava.Sorgulamamak,cok gormemek lazim aslinda yapabildigimizce. iste insan engel olamiyor negatif duygulara bazen.Insaniz sonucta,o duygularin bizi tamamen esir almasina izin vermedikce,onlari da yasamak hakkimiz.Dilerim daha iyi hissediyorsundur su anda.sevgiler.

    ReplyDelete
  4. Ne kadar benzer bir ruh hali içindeyiz bilemezsin Sibel, umarım herşey yoluna girer. Olur olmaz herşeye kırılmaya hazırım; gözyaşlarım her an dökülmek için fırsat kolluyor. Benzer nedenlerle iş değiştiriyorum, yaz tatilimi ise kullanamıyorum - oysa ne kadar ihtiyacım(ız) vardı. Sağlık olsun diyip yola devam etmeli bazen. Kendini üzme, çok güzel bir hafta olsun.

    ReplyDelete
  5. Elif'cim dilerim simdi daha iyi hissediyrsundur.sU AKAR,YERINI bulur mu demisti birisi bana uzun zaman once,kendimizi uzup,uzuldugumuzle kaliyoruz.kendine,ruhuna dikkat et,umarim ikimize de bir supriz tatil gonderir evren:)sevgimle.

    ReplyDelete