12 July, 2011

Tepelerde bir yer Crystal Palace Park

Tepelerde Bir yer,Crystal Palace Park
Bu postu ben aslinda cocuklu insanlar icin yapiyorum:) Her adimda,her yeni birsey kesfettigimde,Defne'm de olmaliydi dedim.Ya da blogda paylasip,anneleri buraya piknige cagirmaliyim dedim.Ben anne olsaydim-olabilseydim-,cocugumu buraya gotururdum,buyuk zevkle.
Ilk fotograf,parkin girisi.Londra'nin guney dogusunda kaliyor.Lewisham'dan direkt otobus var.Zaten otobusten inince,iki adim atiyorsunuz,parkin girisindesiniz.Tepelerde diyorum ya,BBC transmitter o yuzden yerlestirilmis oraya sanirim,Camlica Tepesi gibi:) Bizim buralardan da gorunur azcik.
O kadar cok seviyorum ki,niluferleri anlatamam,golet uzeri tamamen yaprakti,zavalli ordekler,ite kaka yuzmeye calisiyorlardi.Tabii ki pislik insan heryerde var,atmis icki sisesini ulu orta serefsiz.(ortadaki fotografi koymasam olmazdi,favori yazlik karem,ille de ben de denemeliydim,genel de deniz backroundda,ama biz de yesillik,golet-yasasin kirmizi,her daim)
Yesillik,cicek bocek dolu dogal olarak.Minicik de bir maze var,kucuk labirent.Hani filmlerde,kizlari kovalar erkekler,ya da Alice harikalar diyarinda tavsani kovalar labirent etrafinda falan,oyle bir yer.Neyseki yuksek degil cevrildigi agacciklar,insani germiyor,benim boyumun yarisi kadardi yesillikler,zaten cikisini bulmaya da calismadim hic.
Dinazor parki,Deli Anne'nin oglu geldi aklima dinazorlari gorunce.
Kucucuk,basit bir ciftlik.Defne'm gorse ne yapardi acaba?
Iki saat surdu neredeyse,koca parki gorebilmek,hic oturmadan.Nasil da gri idi hava,bugunku gibi.
Cikista,yorgunlugumuzu,pub'da attik,hayret onun fotografini koymayi nasil unutmusum.Fishfinger baget yemistim(fishfinger'i nasil cevirmisler Turkce'ye,reklamlarini gormustum bi ara).
Bu arada gormemis kolaj yapar olmus,butun fotlari kolajlamis.Ne yapiim ama,hepsini gostermek istedim,tek tek yukleseydim,sizi bayardi, beni de:)
Bu konuda,yorumlarinizi bekliyorum.Benim bilgisayarimda,fotograflari buyuttugumde bir bulaniklik soz konusu,sizinkinde nasil gorunuyorlar?
Sevgiyle kalin:) Bol bol yesilliklere atin kendinizi,Istanbul'da iseniz,Bogaz kenarina,beni de anin olur mu.Cok ozledim oralari ben cunku.

2 comments:

  1. Sibelcim, fotoğraflarının çözünürlüğü çok düşük canım. O yüzden büyüttüğünde bulanık oluyor. Fotoğraf makinenin ayarlarını büyük resim olarak değiştir, yüklerken de bloga aynı şekilde büyük seç. Resmin üzerine sağ tıklayıp özelliklerine baktığında, fotoğraf boyutu en az 1 MB gibi bir rakam görünmeli. (Hiç cevap gelmemiş olduğu için yazayım dedim, belki şimdiye dek sen çözmüşsündür bile:)
    Sevgiler canım...

    ReplyDelete
  2. Sibel'im saol kaileye alip cevap verdigin icin.Gecen gun bu konuyla ilgili birsey okudum,fotograflari kucuk resimde cekin diyordu webe yukliycekseniz.bende simdi kuculttum,bakalim nasil olucaklar yeni postumda.dedigin gibi ozelliklere baktim,2.6 mb gosteriyor,tabii ben onu nasil kucultucegimi bilemiyorum:( bu arada ben hep buyuk resimde cekip,buyukte yukluyordum,ama beceremedim demek ki,yoksa fotograflar iphone da super duruyor,yeniden deniyecegim.cok tesekkurler,vakit ayirdigin icin,sevgiler.

    ReplyDelete