31 December, 2014

#hadibakalim2014te41kitap-44. Ve Benim Top 5'ım

Sabahın 6:10'unda gözlerini açmış,kalkar kalmaz kendini bomba gibi hissetmiş,sabah kahvesi ile 44.kitabının son 30 sayfasını bitirmiş,damlayan çamaşır makinesini tamire gelecek çocuğu beklerken ütülerini yapmış,yaparken biten yılı düşünmüş,kardeşlerinden mesaj alınca duygulanmış,gözyaşı dökmüş,kahvaltısını daha yeni yapabilmiş(saat şu an 11:00),keyif çayını içerken son blog yazısını yazmak isteyen blogcunun yazısıdır bu.

Bu yılki koyduğum hedefi aştığım için mutluyum,açıkcası inanasım gelmiyordu 41 bile yapabileceğim.Hayatımda hiç okuduğum kitapları saymadım,ne iyi etmiş de saymışım,kendi kendimle yarışmışım(zaten başka kimseyle yarışmam ki)


44.kitap Deliduman,çok görüp de merak ettiğim.İyiki okumuşum dediğim.Kimi yerde sesli gülüp,ince zekaya hayran kaldığım,herşeye dokunduran,çok şeyi hatırlatan,bazen çok küfürle beni sinir eden,bazen kardeşimi hatırlatan kitap.Cağlar Iyice,seni hiç unutmayacağım ben.


44 kitapta sanırım ilk 5 seçmek gerek en azından.10 çok fazla geldi sanki:)

44 kitap içinde bir kitap kaybetmişim,5 kitap ödünç almışım Serap'ımdan.Üç kitaba harcadığım zamana,bunlardan birine ödediğim paraya( ki bundan 3 tane aldım,ne yazık) acımışım.Kürk Mantolu Madonna'yı  ve Martı Jonathan'ı ikinci kez okumuş,daha çok novella ve Sabahattin Ali okumak istemişim.Ne zamandır kitaplığımda bekleyen bir kaç kitabı okumuş,aradan çıkarmış,çok iyi etmişim.

Listeme baktıkça sanki en az 10 tanesini çok sevmişim gibi gözüküyor.En ilk 5 ve sonrası diyesim var şimdi :) Diğer sevdiklerime haksızlık olmasın;)

1)Ece Temelkuran-Düğümlere Üfkeyen Kadınlar
2)Alper Canıgüz-Cehennem Çiçeği
3)Patti Smith-Çoluk,Çocuk
4)Muriel Barbery-Kirpinin Zarafeti(filmi de çok sevdim,tekrar okuyacağım)
5)Fulsen Türker-Garson ve Mutlu
6)Ece Temelkuran-Muz Sesleri
7)Ercan Kesal-Peri Gazozu
8)Emrah Serbes-Deliduman
9)Murat Menteş-Dublerin Dilemması
10)Rachel Joy-The unlikely Pilgrimage of Harold Fry

İşte böyle.Yeni yıl için kitap konusunda dileğim raflarda uzundur bekleyen kitaplarımı okumak.İlk hedef Murakami,1q84.Bana şans dileyin.Neredeyse 3 yıldır,yatay bir halde bekliyor,64 adet kitap var kendisine eşlik eden,kimisini okumak istediğimden emin değilim açıkcası.Belki doğru zamanı vardır diye bekliyorum.

Gelen yılda,kitapsız kalmayalım,kındle'mız olsa bile(bu konuya değineceğim),kitap kokusu,çizilen satırlar eksik olmasın hayatımızdan.Hayat kitaplarla güzel.

Bu yıl bana eşlik ettiğiniz,okuduğunuz için çok teşekkür ederim.Kimi blogcunun benim hayatıma,tanımasam bile armağan olduğunu düşünüyorum yıllardır.Dilerim siz de Çileksuyu için böyle düşünesiniz.İçiniz açılıp,herhangi konuda biraz katkıda bulunabildiysem ne mutlu bu ruha.1O yıldır blog yazan bana,ara ara gönderdiğiniz maillere,nadir de olsa gelen yorumlara müteşekkirim her zaman.

Dilerim gelen yıl,gideni aratmasın.Sağlık,mutluluk,neşe,aşk her günü dolu dolu sarsın.2014'ün 8.gününde babaannemi,ilk dostumu kaybettik biz,acısı kabuk bağlamış bir yara,çokca sızlayan. O yüzden,sevdiklerim mesafeye rağmen yanıbaşımda olsun,en büyük hediyem.Bir de fırın isterim:) 
Ee bir de küçücük bir Avrupa şehrinde,kısacık bir mola mümkünse.

Benden bu kadar,yeni yılda görüşmek üzere,mutlu,Çilek kokulu yıllar,güzelliklerle kalın❤️❤️❤️

2 comments:

  1. 2014 getirdiklerinden birisin benim için bulduguma okuduguma mutlu olduğum.. Tüm dileklerinin gerçekleştiği musmutlu yıllar dilerim....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Şükran'cım ne kadar teşekkür etsem az bu cümlelere,öyle mutlu oldum ki.herşey gönlünce olsun,her zaman...

      Delete