02 May, 2016

Durdle Dor(Door)-Dorset



#mutlupazarertesiler olsun.Bugün sizi Durdle Dor'a götüreyim istedim,şöyle günü birlik;) Fotolardan bile rüzgarı,denizi,serinliği hissedin istedim.Cuma günü FUF olarak yazıcaktım ama sabredemedim.


Durdle Door (Dor olarak da karşımıza çıkabilir),benim IG sayesinde fark ettiğim bir yer oldu.İngiltere ile ilgili kişileri takip edince,çoğunun DD'siz bir fotoğrafı olmadığını fark edebilirsiniz.Benim gibi deniz-yürüyüş aşığı iseniz ille de gitmeniz gereken bir yer,en azından ben öyle hissettim:)


Kimi için Londra'dan günü birlik gitmek gereksiz olabilir ama ben bekleyemedim.Bu haftasonu çalışmadığım nadir resmi tatillerden birisi idi,kredi kartında benzini doldurmaya ancak yetecek limit ile düşmeliydik yollara,değerlendirmeliydik fırsatı,ruhen tazelenmeliydik.Denize giremesem bile,deniz kenarında olmak beni uzunca süre mutlu tutmaya yetiyor,hem bu memlekette ne kadar yüzülebilir ki sanki.


Durdle Door,Dorset'te,Jurassic kıyısı adı altında geçiyor.Dorset ve Doğu Devon dünya miras sitesi altındaymış.


İşte meşhur DD.İster dinazor diyin,ister kambur,benim için gördüğüm en güzel yerlerden birisi.Eğer ki wet suit(dalgıç kıyafeti)'im olsaydı dalacaktım o derin sulara inanın,burda gördüğüm en güzel denizdi.


DD'de kamp yeri,kiralık karavanlar da var.Arabayı merkezine varmadan yol kenarında bıraktık( DD park yerinde iki saate kadar £4) ve yürüdük.İlk fotoğraflarda yürüdüğümüz yolu görebilirsiniz.


Arabadan indiğimizde hava gayet hoştu,DD tepesine vardığımızda rüzgar bizi uçuracak sandım.Yürümekten sıcaklamışken hazır donuşa geçtik.


Kumsala pardon taşlığa inince rüzgardan eser yok,insan dalgalar eşliğinde rahat bir şekilde yayılabiliyor,köpekler,insanlar mutlu bir şekilde takılıyorlar.


Yüzemeyen ben,bari kayalığa çıkayım dedim yasak olmasına rağmen.Elimde selfi çubuğum tepenin kenarına kadar çıktım biraz tutuna tutuna ama tam tepede duramadım,çünkü o daracık patikada dengemi tam sağlayıp da çubuğumu çantama atamadım:( Telefonum tepede olmamdan daha önemliydi.Hem ben paraşütle 15bin ft'den atlamıştım,DD tepesi de neydi ki!


Şaka maka içime bir heyecan bastı,daha çıkmak istedim ama çıkamadım,tepedeki patika oldukça dardı,korktum resmen,belki bir dahaki sefere orada durabilirim :)


Kırmızı nokta benim:) En tepede poz verenleri görebiliyormusunuz?







Bu çoçuk dinazorun tepesinde gayet rahat takıldı,şurdan pıt pıt atom karınca gibi inmesi 2 dkyı bulmadı,inerken kendisine ben yol verdim:)


İncecik birşeydi zaten o rüzgar nasıl uçurmadı şaştım kaldım:) Bir de #durdledoor hashtaginde buldum kendisini,tepede selfi çekenlerden kendisi :)

DD'ye araba ile gitmek nerdeyse 4 saati buldu ama bu şöförümüzün sabır abidesi olup,kuralları çiğnemeye asla yeltenmediğinden.Babam ve kardeşim bu yolu 2 saatte giderdi bence:)

Giderseniz çok erken kalkın bence,erken varın.Biz vardığımızda saat 2 idi,gayet kalabalık olmuştu.Şahsım adına burayı daha az insanla görmeyi isterdim,sabahın çok erken saatlerinde mesela.


Hepimize heyecanla kavuşacağımız,keşfedebileceğimiz yeni destinasyonlar diliyorum.Hayat,kısacık günü birlik gezilerle bile bir başka güzel...

Bu arada daha önce gidip pek sevdiğim Birling Gap'i görmek isterseniz,linki burada.

Mutlu hafta,şahane bir Mayıs olsun❤️

No comments:

Post a Comment