15 February, 2006

Suslu pekmezli kurabiyeler.lebkuchen


suslu pekmezli kurabiyeler(decorated chocolate lebkuchen)

bu ikinci postasi ilk etkinligimin.saatin 12yi gecmesini bekledim ki yeni tarih gozuksun ama beceremedim..zaten benim birseyi ilk seferde becerdigim nerde gorulmus ki.yani kurtaricima cok ihtiyac duydum cidden o sirada.buralarda olsaydi hemencecik kumandayi eline alir uzaktan kontrol ederdi.....sikintili animda,dunyanin bi ucundan birilerinin sayfama bakiyor olmasi da beni mutlu etti ayrica, ama beceriksizligime hala kizginimmmmmm...

kurabiyelerle de savas verdim,sabirsizlik ve tembellik sonucu bu kadar oldular,her yerini cikulataya banamadim,cizgi yapicaklarimi yamulttum, ebruli gorunenler aslinda cizgi olucaklardi ama ben yamultunca bu sekiller ortaya cikti,karisiklik icinde saheser yaratan pollock'a benzettim kendimi yine bir mutlu oldum.eminim bu iste basarili olan arkadaslar daha duzgun cizgiler ve puruzsuzlukler yaratacaklardir.tarif the gerat big cookie book'dan...

malzemeler:
lebkuchen icin(hamuru icin):
115 g tuzsuz tereyag
115 g acik kahverengi seker(light muscovada sugar)
cirpilmis 1 yumurta
115 g seker pekmezi
400 g kendi kendine kabaran un
1 tatli kasigi zencefil
yrm.tatli kasigi karanfil tozu
yrm.tatli kasigi kirmizi toz biber

yumusamis yagi ve sekeri kremalasincaya kadar cirpalim.yumurtayi ve pekmezi ekleyelim.unu eleyip,baharatlari katalim.ele yapisir bir hamur olucak korkmayin,hafif unlu bir yuzeyde yogurup,folyoya sarip,buzdolabinda bekletelim yarim saat.

iki tepsiye yagli kagit koyup,firini 180 derecede isitalim.serinleyen hamurumuzu acip,sekillerimizi verelim ve 10 dk pisirelim.

susleme icin:
115 g siyah cikulata
115 g sutlu cikulata
115 g beyaz cikulata
pasta susleri,kakao ya da pudra sekeri

cikulatalari ayri kaplarda benmari usulu eritelim.kurabiyelerimizi istediginiz renge batirin,isterseniz her yanini,isterseniz sadece ustlerini.isterseniz cizgiler yaratin,isterseniz kakao serpin ya da benim gibi tembel usulu bolca hazir sus koyun.:)her halukarda bu kurabiyeler mideden kalbe dogru hos bir yolculuk icinde olucaklar buna emin olabilirsiniz,siz kendinizi chocolatte filminin kahramani Binoche gibi hissederken,jhonny deep kapidan ha girdi ha giricek hayallerine dalarken,birakin sevenleriniz de acaba siz mi yaptiniz yoksa hazir mi aldiniz diye emin olmaya calissinlar...

bu benim ilk etkinligimdi,katilmak buyuk bir zevkti,dilerim bu kurabiyeler sizin ve sevdiklerinizin damak tadina layik olsun..sevgimle..

25 comments:

  1. Valla dehset leziz gozukuyorlar ya..Tadina doyum olmayacak cinsten..Ben zaten cikolata hastasi bir insanim, bir de ustune boyle gorunce daha da istahim kabariyor..Ellerine kollarina saglik..Turkiye donus yolumda sizin eve ugramayi planliyorum, ne dersin? atistiririm biraz, sonra Turkiye'ye gecerim:)

    ReplyDelete
  2. Sibelcim çook güzel, çook cici, çoook sevimliler! Kendine neden bunca haksızlık yapıyorsun güzelim ya, nesinde kusur buldun bunların anlayamadım? Ben kendimi mükemmelliyetçi bilirdim sen benden de betersin demek:))

    ReplyDelete
  3. askimmm, seni ben artik takip edemez oldum, okadar yapilmasi zor tarifler veriyosunki, sanki artik blog sadece "usta"lara hitap ediyor gibi :( askim ben bunlari yiyemem, süs diye orta sehpanin üzerine koyar, bakarim, ama bi yapabilsem ne bicim hava atardim be gelene gidene! PEH

    ReplyDelete
  4. tugcecim ne zaman istersen gel ugra canim,her zaman more than welcomesin sekerim:)

    siboshummmmm:)valla mukemmelliyetcilik mi bilemiyorum inan ki,ama tam olmayinca istedigim gibi,kiziyorum kendime,tadlarinda bir sorun yok ama goruntulerin kitaptaki gibi olmadi,ama yine de cok guzeller,saol arkadasim destegin icin:)

    neslicim:)bende bi kismini icine koydum ama kirildilar canim,bende sadece ustleriyle yetindim...:)

    rahsanim,bak haksizlik etme sen kendine bakayim,istersen yaparsin,bi basla bak nasil geliyor gerisi...operim..soz daha kolay tariflerle gelecegim:)

    ReplyDelete
  5. @sibella

    Lebkuchen olayine gectin bakiyorum,noelde bizim burda da ortalik gecilmiyordu onlardan.Seninkiler de süper gözükyür,cukulata her seye yakisiyor valla.

    Geleim problemine;
    biraz gec cevapladim belki ama,kusura bakma,basim kalabalikti bu aralar.
    Posting yaparken,yazdigin pencerenin
    sol altinda "Post and Comment Options" diye bir sey var .Burda istedigin tarih ve saati secebilirsin.


    XXX
    mr TD

    ReplyDelete
  6. Sibella dokturmussun gene:) Aklima Godiva vitrinlerini getirdi valla:)Bakanin gozu kalcak:) Super gozukuyorlar! Ellerine saglikkkk:))

    ReplyDelete
  7. bunları nasıl beğenmezsin? Çok güzel olmuşlar. hafta sonu misafirlerim gelecek, denesem becerebilir miyim acaba?

    ReplyDelete
  8. birileri muhakkak sormustur dedim ama sanirim ben biraz cahilim, nedir bu seker pekmezi?ingilizcesi nedir nassi bulurum? harika gorunuyorlar tek kelimeyle, hakketen sen bunlarin nesini begenmedin yafu! ellerine saglik

    ReplyDelete
  9. sibel sibel sibel sibelllll!!! hani Bettle Juice Bettle Juice Bettle Juice diince geliodu ya o, sen de gelicen mi bakiim diye dedim :) canim, ne yapmissin boyle, kac gundur cikolata muhabbeti donuyor heryerde, delirmek uzereydim, bir de ne goreyim Sibelcigimiz neler yapmiss..ellerine saglik!!!! Tugce geliyormus sana, ben de gelicem ona gore, bana da bunlardan yaparsin, sonra da kendimi bir SPA'ya kapatir aldigim kilolardan arinirim :) have a great day honey!

    ReplyDelete
  10. yaa sibeeell kaldir su cikolatalari walla kilo alicam buna baktikca gidip aazima aticak cikolata araniorum ewde :(

    ReplyDelete
  11. çikolata çikolata çikolata....

    cidden super olmuşlar, ellerine yuregıne saglık...ee ben şimdi ekranıma uzanıyorummm ama gümmmm alamıyorum acaba buna 1 çare varmıdır?...:)

    tebrikler

    ReplyDelete
  12. @zynep
    tabi var caresi,söyle sibella ya yapsin 2 kilo,yollasin sana,seni mi kiracak ,dimi sibella?
    (Ben bu arada Tugce den süpheleniyorum,sanirim tabagi o slip süpürdü, buraya ilk gelen o)

    Pesini birakma olayin,ben Takashiye haber vereyim,hazir beklesin,toparlanir gider aliriz Amerikadan.

    ReplyDelete
  13. ama ama tugce yemez hepsini, bize de bırakır mutlaka;) değil mi tugce....
    en guzeli yerinde yemek, belki bir gun sibella'nın yerinde yeriz bu guzel çikolatalardan ya da voltran ekibinden birini gondeririz;)

    ReplyDelete
  14. @zynep
    tugce den ses yok,iyiye isaret degil,galiba süphelerim dogru cikti.

    voltron olayina gelince;
    takashi yi yollariz artik.

    ReplyDelete
  15. hayatııımm yaaa süpper gözüüyorlarrr cnm yemek istedi hepsinii nesini baganmedin kiii

    yaaa bu şeker pekmezii ne kiiii

    nesli

    ReplyDelete
  16. sevgili sibel
    öncelikle yardım alarak,erdemselvi kareşim link işini halletti.
    Ellerine sağlık bayağı uğraşmışsın.
    Türkiye'den Kocaeli'nden size sevgiler,Azıcık havalar ısındı,rahatladık,donuyorduk...

    ReplyDelete
  17. yaa nerden aklınıza geliyor böyleşeyler yapmak gerçekten harika görünüyo bunu ben yapsam resim çekmeye bile kalmaz biter hemen ellerine sağlık vallaa çok harika olmuş ..

    ReplyDelete
  18. canimlar yazamadim ne zamandir,saol seker mesajlariniz icin..ne is voltran mi geliyor bloguma simdi ben anlayamadim..

    arkadaslar seker pekmezi bildigimiz pekmez,sozlukte o sekilde yazlmisti,bende kolaylik olsun diye aynen yaziverdim.black treacle olarak geciyor..

    ipek abla bu arada zarfin eline gecmesine cok sevindim,umarim daha nice zarflar eline ulasir da su makinelerden alinabilir minik yavrulara..

    arkadaslar tekrar sagolun yorumlariniz icin,iyiki varsiniz...

    ReplyDelete
  19. @sibella
    hosgeldin sibella,
    özledik seni :-)

    ReplyDelete
  20. sayfanız çok guzel benım saydfamada beklıyorumm

    ReplyDelete
  21. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  22. Well done!
    [url=http://nqpeyttz.com/rumz/eslh.html]My homepage[/url] | [url=http://uweggbtz.com/havb/ncdt.html]Cool site[/url]

    ReplyDelete
  23. Well done!
    http://nqpeyttz.com/rumz/eslh.html | http://htmsrsuv.com/bfya/rpfn.html

    ReplyDelete