kabakli kek:)
Gecenlerde yapacagim kabak yemeginden 1 adet kabagi ayirmistim,kizartma yaparim diye...dolabimdaki sebzeleri sayarken arkadasima,patlicandan saksuka yapmami,kabaktan da kek yapmami onerdi...bende uzeri kapali tarif ettigi bu keke baliklama daldim tabiiki...
Amac bugun,Londra'ya gidip,Fig'cimin oglen tatilini beraber gecirip,onerdigi keki paylasmak,nehir havasini icimize cekmekti...Dun aksamdan beri kafam hafif!!!! hissettiginden,hava da kendisi gibi icimi grilestirdiginden,bu seferi baska bir sefere erteledik,en yakin zamana...israrliyim ama bu kekten tatmali kendisi de...
pirasali kek yaptigimda,derin bir kap kullandigimdan,pismemisti kekim,cok uzulmustum...bu sefer bu hatayi tekrar etmedim,yayvan,teflon tepsimi kullandim.enfes pisti..hamur acmadan,tuzlu kis izlenimi yaratiyor yerken..yanina bir fincan earl grey cok iyi gidiyor...kabak tadi cok yogun degil,dereotu bastirmis..benim gibi dereotu sevenlerdenseniz,sorun olucagini sanmiyorum...
gecelim tarife...
- 3 adet yumurta
- 1 adet rendelenmis kabak-kabugu ile
- 1 avuc ufalanmis beyaz peynir arzunuza gore
- istediginiz kadar ince kiyilmis dereotu
- 1 bardak yogurt
- yrm su bardagi zeytinyagi
- 1 tatli kasigi kabartma tozu
- yrm su bardagi misir unu
- aldigi kadar beyaz un-kulak memesi gibi idi kivami-
kabagi,dereotunu,beyaz peyniri bir yerde harmanlayin...yumurtayi,yagi,yogurdu iyice cirptiktan sonra,kabakli karisimi ekleyip,unlari ve kabartma tozunu katin...yayvan bir kalipta,uzeri kizarana,bicaginiz temiz cikana kadar pisirin,yaklasik 20-25 dk....
tavsiyem,iyice soguduktan sonra tadina bakin..sicakken tattigimda,sanki pismemislik havasi yaratti bende,ama bu sabah fotografladiktan sonra yedigimdeki dilimler,enfesti...tuzlu kekleri seviyorummmmmm....
mutlu,keyifli bir haftasonu olsun:)
dilim dilim kesip kizartirsan cok lezzetli bir ekmek olarak ta afiyetle yenebilir esasinda! bu tarifi deneyecegim sibelim
ReplyDeleteannem bana bunlardan hepsini yapmalı:) "kabaklı kek" kabağı kekin içinde düşününce kulağa hoş gelmiyor ama damağa hoş gelip gelmediği ne malum öyle değil mi:)
ReplyDeleteyüreğine çok ama çok iyi bak..
Ellerinize saglik benim sevdigim bir kek .Size afiyet olsun.
ReplyDeleterahsanim evet kivamini daha sivi tutturursan.mucver gibi kizartabilirsin...bence kizartmadan.boyle daha saglikli,hem evde daha guzel kokuyor..ben kizartma takintim varda:)
ReplyDeletegayyor'cum.eminim annen cok daha guzel seyler yapiyordur...kabak dedigim gibi cok fazla hissedilmiyor...mucver yersen eger.onun gibi birsey:)sende guzel kalbine ve kelimelerine iyi bak canim benim...
merhaba gulcan,hosgeldin...ben ilk defa denedim,pek sevdim..bir dahakine zeytin de ekleyecegim:)
yok yok, ekmek kizartmak gibi demek istemistim, yagda degil yani :) aynen bende de sizma zeytinyagindan baska yag bulunmaz, kizartma tencerem de yoktur, cünkü kizartma yapilmaz :)
ReplyDelete