07 February, 2011

Ben pek sevdim karnikarayi...


Ben pek sevdim karnikara'yi...

Nerede okuduysam karnikara da dendigini,adini, ama en cok da goruntusunu..siyahli,beyazligini..Ilk yemisligim degil fakat evime ilk alip da pisirmisligim acikcasi...

Alirken ki tek amacim,haslayip buzluga kaldirip,arada cikartip salatalarimin uzerine serpmekti..

Baktim,ne zamandir ispanak sayikliyorum,pirincli,nohutlu,mantarli halinden bikkinim,bana goz kirpan borulceleri serptim sotelenmis ispanagim uzerine,haslayip da buzluga atmadan once..Iyi de etmisim..

Salca yerine de,kankimin verdigi Ege Ege kokan,albiber katarak pisirdim.Simdilik sadece makarna,karides ve ispanak'da kullandim,ama sanirim ben onu en cok karides'e yakistirdim...Bakalim bu aksamki yesil mercimek corbasina yakismis olucak mi?

Bir Sevgililer gunu daha geliyor,heryer kirmizi kirmizi,kalpli kalpli..Kimine gore kutlamalik,kimine gore banel..Her yil diyecegim ya,Sevgililer Gunu'nu seviyorum ben..Bu gunde dogan insanlari da ayri seviyorum nedense:)

Okunasi kitap,Alacatili-Mehmet Culum(Zeynep'in tavsiyesi uzerine),izlenesi film de King's Speech diyorum gitmeden once..Colin Firth'u her izledigimde,Ingilizleri O'nun gibi konusmaya davet etmek,yasadigim surece boynumun borcu olucaktir:)

Kendinize iyi bakin olur mu?

2 comments:

  1. Sibelciğim, "albiber" bizim mutfağın vazgeçilmezidir. Anneciğim yazın kapya biberleri kurutup değirmene gönderir, yarı ev yapımı olarak her yaz sonu ulaştırır bizim evlerimize de. Ben onu salça koyduğum her ama her yemeğe koyarım. 1 kaşık salça koyacaksam mesela, azıcık azaltır, 1 çay kaşığı kadar da biber eklerim. Mis gibi bir lezzet verir her yemeğe. Aaa bunun bir de esas yeme şekli, ekmeğin üstüne süzme yoğurt sürüp tuz ve albiber serpmekir:) Denemelisin!
    Kocaman sevgiler...

    ReplyDelete
  2. Sibel'cim harikasin,en yakin zamanda deneyecegim.

    ReplyDelete