02 September, 2011

Eylul'u seviyorum.



Eylul'u seviyorum,Eylul'de dogani daha cok seviyorum!!!




Hele bu sene daha cok seviyorum cunku bu yaz beni cok yordu,ruhen.


Simdilerde yeni bir mevsimi karsilamanin mutlulugu icindeyim:)



Eylul'u okullar aciliyor diye cok severdim eskiden.Nedense,sanki cok caliskan bir ogrenciymisim gibi.Halbuki beni heyecanlandiran derslerden ziyade yeni donemdi.Bolca kirtasiye alisverisi.


Benim gibi sabirsiz bir insan demek,kisin yaklasmasi,yeni yili karsilamak ve akabinde perime kavusmak demek.O yuzden boyle heyecanliyim her sonbahar basinda ben.


 Eylul'un sicagi da keyifli bir sicak,yapismayanindan.Mis gibi.


Hem Eylul'de yazliklar daha da zevkli olur,anneme gore birakip da donmek istemedigi donemdir,cunku kalabalik ortadan kalkar,hele bizim orda,Karasu'da, deniz en guzel,en temiz donemini yasardi o zamanlar...


Tatil donusu,okul acilmadan onceki yapilan yolculuklari hatirlamak bile istemiyorum hos,son ana birakilan donusler cogu zaman,nasil da kalabalik trafik,adim adim ilerleyen arabada, sersem olan 4 cocuk...


Lavanta torbalarima gelince:)


Gecenlerde demistim ya,bahcede oturdum,simdi kupkuru olan,kendisinden umudu kesmek uzere oldugum lavantami budadim,sonra temizlerini ayikladim diye,iste sonucu yukarida.Lavanta demedim,dolap kapisina asili,lavanta torbam da camasir cekmecelerinden birinde, kesesi,ablamin verdigi takilardan birine aitti sanirim:) En organikinden,benim lavantam onlar...





Yukaridaki lavanta ise Istanbul'dan,bir kac yil once aktardan aldigim,cay niyetine.Icine karisan otlar,adini hatirlamadigim,yine cay icmek icin.


Lavantanin herseyini seviyorum ama cayini sevemedim,bende daha fazla dolabimda saklamak istemedigim icin,bu sekilde degerlendirmeyi,sevdigim insanlarla paylasmayi uygun gordum.


Sol tarafta gordugunuz tul,patronumun dogumgunu hediyelerimi koydugu cantayi kapattigi,bilmem kac yildir sakladigi tul (evet,saklama meraklisi kadin,herseyi ama herseyi-iyy diyesim geliyor bazen),degerlendirmek,olumsuzlestirmek,goze hitap ettirmek gerekti,bende lavanta torbasi yaptim.


Yaparken aklima,halamin dugunu geldi,ayni sekilde tullerin icine,bozuk para koyup ,gelin gecerken basindan atmislardi,bereket icindi sanirim.Ne guzeldi halam,prenses gibi,hatirladigim ilk dugundu o ve sanirim en guzeli.


Aslinda ben cok uzmanmisim gibi,tulu kese olarak dikmek istedim ama akilli patronum bu yontemi hatirlatti bana:) Iyiki...


Velhasil,goz zevkinize gore bir ebatta tulun ortasina lavantanizi koyup,kurdele ile baglayip,uzerinde fazla kalmis tulleri keserekten bu sekli veriyorsunuz.


Oyle rahatlatici ki.Terapi misali.


Bu arada kullandigim kurdelelerin hepsini ben bir yerlerden saklamistim:) Iyiki.


Boylelikle,kendi capimda harika bir saat gecirmekle kalmadim,sirin ve mutlu eden hediyeler dagittim:)


Ustelik,bedavaya.Insan her zaman kendini mesgul tutmali ki,kafa icin sakin kalip,pozitifliklere yer acilsin.





Fena degiller di mi?


Bundan boyle elime gecen guzel kurdeleleri,tulleri,ipekleri daha bir sevkle saklayacagim,her cekmeceye bir lavanta kesesi olmali degil mi?Hem paylasicak cok insan var.


Istanbul'da gidilicek yerlerden birisi tulcu ve kurdeleci:)


Lavantamin,en yakin zamanda hayata donmesini diliyorum yurekten.Ne kadar da kocaman olmustu...


Mis kokulu bir haftasonu olsun:)


nOt: ASK'i seviyorum,vereni,yasatani,anlatani.Bu yuzden,ASK hep benim yanibasimdadir.Icim daralinca geri donerim altini cizdigim satirlara,hep iyi gelir.ASK iyi gelir,her cesidi ile:)

5 comments:

  1. Benimde her çekmecemde vardır. Çok severim lavanta kokusun. Ellerinize saglık, çok güzel olmuşlar :)

    ReplyDelete
  2. bayilirim lavantaya, cayinida severek icerim:) ve eylülüde severim cünkü bir eylül cocuguyum:)

    ReplyDelete
  3. Kokusu burnuma geldi Sibel...
    Geri doner lavantan uzulme. Kalpli tule de bayildim, iyi ki saklamis patron hanim :)

    ReplyDelete
  4. Asli'cim saol:) cok rahatlatici degil mi?

    ReplyDelete
  5. Nergis'ce ne guzel,Eylul'de dogusun,lavanta cayi icebilmen:) Eylul insani ayri bir ozel oluyor gibime geliyor benim sanki,simdiye kadar tanidiklarim ruhuma ayri yer etti ondan soyluyorum bunu:)

    Berceste'm saol ya,gelsin lavantam,simdi kupkuru gozukuyor,onsuz dusunemiyorum bahcemi:)

    ReplyDelete