01 October, 2011

Karbonara sosuyla,siyah spagetti,karidesli



Denenicekler listesi hic eksimiyor ben yeni seyler denedikce,cunku bir sekilde aklima yeni seyler ekliyorum ben,yapicak,sirtima ekstradan yuk koyuyorum,yapmayi geciktirirsem kendime gicik oluyorum ve eninde sonunda yapinca da kendimle gurur duyuyorum:)



Siyah spagetti,ne zamandir aklimda.Gecenler favori magazalarimdan birinde karsima cikinca hemen aliverdim.Murekkeb baligi ile renklediririlirmis ya da kalamar ile kimi zaman.


Rengi icin bile almaya,saklamaya deger bence.Patronum gibi,Italya'dan seneler once al ve hic yemeden sakla,sus olsun diye.Ne sabirli kadin ya,agzim acik kaliyor:)



Deniz urunu ile renklendirildiginden,deniz urunu ile sunuluyor genelde.Zaten baska bir renk ile de uyum saglayabiliceginiz sanmiyorum cunku pastanin ozelligini kaldirir bolonez yaparsaniz degil mi?




Nasil da elektrik kablosu gibi gozukuyor degil mi?Ama inanin ki tadi cok guzel. Biliyorum,herkesin damak tadina uygun degil ama,denemeye deger.Hatta bizce diger makarnalardan bir farki yok:) Hani nasil ispanakli makarnada ispanak tadindan ziyade rengi goze gelir damaktan ziyade,onun gibi birsey.




Mutfakta,hazir paketlenmis seyler kullanan bir insanim ben ve bunu belirtmekten hic gocunmadim.Bu yemegimde de oyle.Karbonara sosum hazirdi,besamel sosu yapmaya usendim.


Sadece soganla karidesimi kavurdum,sosuma buladim,soslu karidesimi de makarnama.Biraz da limon sIktim,deniz urunune yakisir diye,afiyetle de yedim:) yedik.Zaten bir tarif sevilenlerden geciyorsa,tamamdir.




Yine,yeni bir aya baslamak uzereyiz.En parlak guneslisinden,en sicagindan.Ne guzel degil mi.Her ne kadar sonbahar yapraklarinin uzerinde yurumek sandaletlerle pek normal gozukmese de,keyif ayni keyif.Sayili,gunesli gun cabuk gecer zaten,bize elimizden geldigince keyfini surmek kalir.


Sicak yoga ile basladik biz bu aya,sonrasinda saglikli bir kahvalti,muhabbet oyle sardi ki,en sevdigim pubin bahcesinde g&t yudumluyorduk bir iki saat sonrasinda,gunes altinda.Hayatimda var olan kadin acisindan,ben, cok ama cok sansliyim,bunu bugun yeniden hissettim.Buyuk lutuflarim onlar benim.Harika kadinlar hep beni buluyor diyorum ben:)


Sonrasinda en sevdigim kitapci,oyle seker ki( u got mail'i izlediyseniz,ordaki kitapci gibi,hatta kapandi ve yeniden acildi:).Elimde yeterince kitap yokmus gibi,birini aldim,digerini de ismarladim.Ismarladigim kitapla bir hayalim daha gercek oldu,O'nu izlemek yetmedi,her zaman elimin altinda olmaliydi:)


Mutlu bir sekilde karsiladim Ekim'i ben.Zaten en sevdigim insanlardan ikisinin dogum gunu,birinin bana gelisi,oyle harika ki.


Dilegim,Eylul gibi bereketli olsun,hepimiz icin.Mutluluk,is,sevgi eksik olmasin yani basimizdan herseye ragmen.


Keyifli gecsin haftasonunuz.



9 comments:

  1. Ne kadar hoşmuş siyah spagetti. Burda bulabilir miyim acaba? Macro center'a bakmalı. Valla o kalamar mürekkebi öyle bir mürekkep ki deyeni simsiyah yapıyor zaten. Her gün ortalama 2-3 kilo kalamar temizlemek zorunda olan biri olarak söylüyorum bunu:) Ekim'e dair dileklerini paylaşmamak mümkün değil, ekim en güzel aylarımdan biri, hayata gözlerimi açtığım ay benim de... Coelho'nun Elif'ini okumadım ama sanırım keyifli saatler yaşatacaktır sana... sevgiler kocaman Sibelcim:)

    ReplyDelete
  2. yaa inanmıyorum yaa ağlıycam şimdiii :( ben bunu denemeyi çok istiyorum ama birrr türlü bulamadım siyah spaghetti...öff çok güzel olmuşşş....

    üzgün Kahve Dükkanı'ndan sevgiler...

    ReplyDelete
  3. tadını cok merak ettım, tarıf edebılırmısın.

    ReplyDelete
  4. Zero'cum,ben sana dg hediyesi siyah spagetti gondereyim o zaman:) sevgiler...

    Leyla'cim eminim vardir bir yerlerde cunku Turk gazetesinde de okudum Italyan bir adam taze makarna piyasaya surmus,O da bahsediyordu siyah makarnadan.

    Zeynep'cim,inanki tadi ayni normal makarna gibi,bize goere yani,hic oyle kalamar tadi falan gelmiyor.Sanirim gelmedigi icin,ozellikle deniz urunleri ile servis ediyorlar.sevgiler.

    ReplyDelete
  5. Yok bende görmedim buralarda siyahını :) ama mutlaka denemek isterim, nefis görünüyor, karidese ayrıca bayılırım, ellerinize saglık :)

    Güzel dileginize de tüm yüregimle katılıyorum..

    ReplyDelete
  6. Asli'cim,bende burda supermarketten almadim,benim gittigim "normal" supermarkette yoktu,hatta siyah pirinc de yoktu.Ben bunu Oil&vinegar diye bir dukkandan aldim,Akdeniz urunleri satan,soslar,yaglar vs.gibi.Eminim Istanbul gibi bir yerde bir sekilde vardir.Olmadi aklinda olsun,yurt disina cikinca alinicaklar arasinda:)

    ReplyDelete
  7. çokkk ilginçç :))
    ilk defa gördümm bu makarna çeşidini.
    lezzet nasıl ki acaba:)
    takipteyim bundan böyle.
    bende beklerim sayfama..
    sevgilerimle...

    ReplyDelete
  8. Hosgeldin Aysegul,harika desem yeterli gelir mi.Svgiler ve teskkurler takibe aldigin icin.

    ReplyDelete
  9. İtalyadan gelirken her zaman alırım bezelyeli ton balığıyla mükemmel oluyor denemenizi tavsiye ediyorum

    ReplyDelete