26 February, 2012

Acili Balkabagi Corbasi



Bu sebzeyi seviyorum,corbasini...Diger sebezlerle karistirilip firinlanmasini.Rengini,tatlimsi tadini.Aci biber ile uyumunu.

Havalar isinmadan,bir corba tarifim daha olsun ilgilenilmeyen,guncellenmeyen arsivimde diye dusunerekten paylasmak istedim bu corbayi.

Tarif Slimming World'un corba kitapcigina ait.Tamamen yagsiz olmasi gerekiyor aslinda,yag benzeri,dusuk kalorili sprayden kullanilmasi gerekiyor ama ben kullanmayin diyorum,oyle bir musveddeyi kullanana kadar ya hic yag koymayin ya da biraz fazla hareket edin bir kasiklik mis gibi tereyagi tuketimi karsiliginda:)

malzemeler:


  • arzunuza gore 2 ymk kasigi tereyagi ya da zeytinyagi
  • 1 adet dogranmis sogan
  • 1 orta boy temizlenmis,kucuk dogranmis balkabagi
  • 1 kucuk patates
  • 2 dis ezilmis sarimsak
  • tuz,karabiber
  • yrm aci kirmizi biber
  • 900 ml su ya da sebze suyu
  • olcusu size kalmis krema(arzunuza kalmis)
Sogani yagda kavurun,balkabagini,patatesi ekleyin,sarimsagi,tuzu biberi katin.Uzerine suyunu ekleyip,25 dk pisirin.Blenderdan gecirip,servis yapmadan once kremasini katin afiyetle tuketin.

Serin kis gecelerine,sonbahara yakisicak,hem rengi hem tadi ile icinizi isiticak bir corba olucaktir kendisi:)

Super keyifli olsun haftaniz.




2 comments:

  1. efe bebekken çok yapardım balkabağı çorbası...
    ama ben hiiiiiç sevmemiştim. gerçi efe de sevmemişti:))
    senin tarif daha lezzetli gorunuyor. berk e denesem mi acaba??

    ReplyDelete
  2. canim denemeden zarar gelmez,ama aci koyma kiyamam,yanar o kucuk agzi..optum

    ReplyDelete