16 February, 2012

Ispanakli Arpa Pilavi( barley and spinach pilau)


Bira yapiminda ve hayvanlarin beslenilmesinde kullanilan bu bugdaygilden boyle guzel bir tarif cikicagini acikcasi bilemezdim.

Ekim ayinin Yoga dergisinden cikti bu tarif,enteresan buldugum icin denemek istedim.Bundan sonra denedigim baska bir enteresan tarif daha var ki,onu da en yakin zamanda paylasmak icin can atiyorum acikcasi...


Hani surekli evinizde pisirip duracaginiz bir tarif degil bence,Benim icin degil en azindan,ama denemis olmaktan mutluluk duydugum bir tarif oldu,kalanini is yerine goturdum,kizlarla paylasmak icin,onlar da cok sevdiler acikcasi.Ang "kendimi cok entellektuel bir sey yiyormusum gibi hissediyorum" dedi:)??? ne demek istedi?

Denerseniz,sakin ama sakin yogurtsuz yemeyin.

Bu arada,bu tarifi yaparken insana bir sakinlik,huzur cokuyor.Yoga dergisinden geldigi icin degil tarif,onca degisik tadin,kokunun birbirine karistigi icin bence,kes,parcala,kokla.missss..Bir tutam baharatin insanin ruhunda yarattigi pozitif degisiklik paha bicilemez bence...

Ki beni sasirtan,taze kisnisten,eskiden cok has etmeyen benim,yogurt-taze kisnis ikilisine asik olmam...O koku varya o koku,bilimum taze ot kokusu kadar bastan cikarici benim icin.Biberiye,feslegen,nane bi tarafa,kisnisim ayri bir tarafa artik:)

Halbuki su tariften sonra cok haz etmemisim bu ottan,ki kendisi bir klasik.Demek fazla koymamali taze kisnisi:)



Fotograflarda fark ediceginiz uzere,bu tarifin bir kac hali var.Tavuklu,sade,ispanakli tavuklu:) Herkese ithafen,herkes tadina baksin diye. Yukaridaki tavuklu,asagida ki,vegeteryan:) En sonuncusu da icinde herseyi olan:) Olmasi gerektigi gibi:)

Bu tarifte,ben tempeh ile tanistim.Tavuk yerine kullanabilceginiz Endenezya'dan,soya urunu,protein kaynagi.Ben henuz alip da yemedim,ama merak ediyorum acikcasi.Kelosh icin tavuk,bana da tavuksuz yaptim,tavugu ayri yerde yagsiz pisirdim ve pilavinin icine kattim.

Sizinle tarifi paylasirken,orjinalindeki gibi yazacagim,siz nasil isterseniz oyle denerseniz.



malzemeler:



  • 330 g arpa(pot barley)
  • 200 bebek ispanak
  • 2 ymk kasigi susam yagi(ben aycicek kullandim)
  • 1 buyuk kirmizi sogan,ince dogranmis
  • 4 adet ezilmis sarmisak(ben 2 adet kullandim)
  • 1 ymk kasigi taze rendelenmis zencefil
  • 500 g tavuk fileti(kucuk kucuk kesilmis)
  • 300 mantar
  • 90 g kizarmis badem
  • 2 tatli kasigi kori tozu ya da garam masala
  • yrm fincan yogurt
  • 1 ymk kasigi ince kiyilmis kismis


yapilisi:



  1. Sogani yagda 5 dk kavurun.
  2. Tavugu katip 5 dk soteleyin.mantarlari,sarmisagi,zencefili,bademi ve kori tozunu katin.Uzerini kapatarak,5 dk daha mantarlar yumusayana kadar pisirin.
  3. Arpayi katarak,30 sn kavurun.
  4. 600 ml su katip,kaynamaya getirin..Altini kisip,25 dk arpa yumusayana kadar pisirin.
  5. Ispanagi katin,2 dk daha pisirin.
  6. Yogurt ile kisnisi karistirin,pilav ustu ya da yaninda servis yapin.
Bu yemegin icindeki tum malzemenin vucudumuza inanilmaz faydasi var diye de aciklamis adim adim tarif sonrasinda dergi.Sarmisak anti bakterielmis,zencefil kis hastaliklarina karsi iyiymis falan filan.

Bu kadar simdilik.Umarim denersiniz,bana da yorumunuzu gonderirsiniz...

Dun aksam,bilgisayar karsisinda idim 3,5 saat,isimle ilgili bir sinavi gecmem gerekiyordu,bu 3,5 saat icinde hem okudum,ogrendim,hemde sinava girdim.Gectim cok sukur de,gecene kadar bana da gecti diyip terbiyemi bozucam kusura bakmayim...Bilgisayar karsisinda uzun sure oturmak zorunda kalmak ne kotu birseydir.Allah ofiste,bilgisayar karsisinda,resmi islerle ugrasanlara yardim etsin.Cok sukurler olsun ki,tam kendime gore bir is secmisim ben,kim nederse desim,bas koydugum bu yolda alnimin aki ile cikicagim er ya da gec.Yedir,icir,eglendir,uzerine para kazan,super...Cok sukur,cok...

Allah herkese sevdigi isi yapmayi nasip etsin,ki herkesin ruhu,gonlu,her tarafi isildasin calistikca...Isleyen demis pas tutmaz derler ya,sevdigi isi yapan hep de pasparlaktir bence.

Sevgi ile kalin...

6 comments:

  1. Sibel'im;
    düşünüyorum da doğada ne bulursa sağlığına yarasa da yaramasa da yiyen tek canlı insan.Kedilerimin bile bir ölçüsü var.Onlar için en yararlısını yiyorlar(ne 1 gr eksik ne 1gr fazla-tam kıvamında)bu arpada yararlı ki hayvanlar yiyorlar.:)
    Sınavını verdiğine çok sevindim.Gerçi gerek kalmamış ama önceden haberim olsa idi senin için dua ederdim.Gelecekteki işin için dualarım seninle;
    her daim mutlu ol, mutlu kal
    sevgilerimle ece

    ReplyDelete
  2. Kanki biz bundan cocuklara dis bugdayi yaptik. Ama boylede denemek isterim cok merak ettim.

    ReplyDelete
  3. Merhaba...
    Bloglari dolasirken blogunu kesfettim....
    cok hosuma gitti ve izlemeye aldim
    sende buyur gel istersen ben henüz yeniyim...

    ReplyDelete
  4. Ece.m iyiki varsin...Dualarin icin cok tesekkurler..Sevgilerimle...

    kANKIM,BEN HIC dis bugdayli halini yemedim sanirim,ya da hatirlamiyorum...

    Emel'cim hosgeldin blogosfere..sevgiler.

    ReplyDelete
  5. anladım ki, senin postlarını tokken okumalı!
    off herşeyden canım cekti yahu!

    ReplyDelete
  6. kiyamam sana.burda olsan hemen yemege alirdim ben seni:)

    ReplyDelete