20 November, 2020

Tesekkur Cuma'si #232


Selam dostlarim!

Sabah 7 olmadan uyandim.Ruyamda teyzeme sarilmis,delice agliyordum.Hani anira anira aglamak vardir ya aynen o sekilde.Nasil bir etki ettiyse,resmen rahatlamis hafiflemis olarak kalktim sanki.Kahvemi yaptim,biraz yatak keyfi yapayim diye yerlesirken benimki merdivenlerin basinda belirip soylenmeye basladi.EEE hadi dedim kalk o zaman,hazirlanmak icin banyoya gittim,aynada yuzumu fark ettim.Ay dedim ne guzel uyumussun onceki aksama kiyasla,ne guzel gorunuyorsun.Bi sevdim kendimi.



Oglanin bir bildigi varmis megerse.Parkimiz o cok sevdigimiz kiragi ile islenmis yine.Gorunce ben yine mest.Hadi dedim bu sefer agaclik yerimize gidelim camurlu patikadan.Hayret beni dinledi bu sefer.Uzun uzun,yavas yavas,hayran hayran izledik etrafimizi.Sonbahar yine senlendirdi ruhumu.Amber ve annesi ile karsilasip kisa muhabbet ettik.Yine rujunu surmus,Amber yine tum enerjisi ile sincaplari kovaliyordu.Bak dedim Fred,sen niye boyle seyler yapmiyorsun.Amber cok da guzel top pesinde kosar,yakalar getirir.Fred'in hic oyle marifetleri olmadi...Ay bunlari yazinca ne fena kiyaslayici bir anne oldugumu dusundum😆 Saka bir yana,benimkinin hic o taraflarda bezi olmadi,kucuklugunden beri kendine munhasir,cool sekilde takilir.Sevmedigini belli eder.O yuzden cok takdir ediyorum Fred'i.Oldugu gibi.Kabul edilmek icin cabasi yok.Oldugu gibi kabul gormek ve sevgiye bogulmak tek dilegi.Tabii bolca yemelik seyler ile odullendirilmeli.Bugun firinda yaptigim bruksel lahanasindan yedi mesela.



Eve geldigimde mutfak penceresi onunde sigara iciyordum.Beyaz kedi citin uzerine kurulmus.O cok gelmez bahceye,kendimi onurlandirilmis hissettim.O anda iste dostlarimi dusundum.Ne kadar sansliyim dost yonunden ne kadar zenginim dedim sukrettim.Hayatima girmis,cikmis ve hala hayatimda olanlari,benim icin yaptiklarini dusundum ve kendimi cok minnettar hissettim.

Sonra annemle ve babamla konustum.Babam'da virus cikmis.Su anda evde,ilacla tedavi goruyor.Gayet iyi gorunuyor,morali de yerinde.Annemden test istememisler.Elinde bezle karsiliyor beni her gorusmemizde,bugun agzinda kiraz cicekli maskesi vardi cancagazimin.Camasir suyu ile daha bir kanki olmus dogal olarak.Anacigim dedim,lutfen kendini cok yorma.Evin senden parlak olmasin,biraz da artik once ben demeyi ogren.Ben diyorum ben isitiyorum(eskiden bize cok derdi boyle😆)



Teyzem ve kankimle konustuktan sonra online egitimlerimi yaptim 4 saat boyunca.Cesitlilik ve dahil etme uzerine  7 konu isledim.Isledikce gururlandim,ogrendigime sevindim ve kendimi bu iste en iyi kivama getirmeye,en iyi versiyonum olmak icin gelistirmeye yine ant ictim.Daha cok merakli olmaya,ogrenme zonunda kalmaya soz verdim kendime.



Saat 4'u geciyor simdi.Mumlari,renkli isiklarim yaniyor.Evin huzurunu,ortamini seviyorum.Oz bakim aksami yapip,erkenden yatacagim.Biraz da bilmedigim kelimelere calisirim.



 Turk markette tarhana buldugumu soylemismiydim...Acilisindan aldim bir paket,denemek icin.Aksama tarhana,karnibahar var,yanina da pilav yapacagim.Iyi ki yapmisim yemeklerimi dun aksam ustu.Bu hafta beslenme konusunda iyiydim,bolca sebze-meyve suyu,smothie tukettim.Iyi geldi.Zaten vucut ne istedigini soyluyor,iyi dinlemek gerek.

Sagliginiza dikkat edin,kendinize iyi bakin.Cunku size siz lazimsiniz.Kendinizin en yakin dostu olun ve onceligi kendize vermeye calisin.Hayat her seye ragmen guzel,tecrube ve ogrenme yeri.Hakkini vererek yasayalim.

Son yorumlariniz icin cok tesekkurler,benim icin cok kiymetliler💓💓💓

6 comments:

  1. Bu hafta sanki birkaç blogda "sen sana iyi gelirsin" yaklaşımını gördüm :) Bu bir işaret olsa gerek :) En iyi versiyonun için kendini geliştirmek. Ben de düşündüm bunu geçenlerde. Hatta hayatta karşılaştığım, etkisi yüksek gelişmeleri sıralayıp kaçıncı versiyonda olduğumu anlamaya çalıştım :) Neşeli sevgilerle :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Linkleri de alsaydik canim,iyi okunur oyle yazilar,cok severim:) Insan kendinin ya dusmani ya en iyi arkadasi.Unutuyoruz bazen iste ne yazik ki.Sen sana iyi gelirsin,bayildim!!!

      Delete
  2. Çok geçmiş olsun babacığına. Tarhana benimde favorimdir :)

    ReplyDelete
  3. Canımcm iki gün sonra yeni bir cuma gelecek ben yeni okuyorum yazını. Oğluşunla
    gezdiğiniz yerlerde bende yürüyorum sanki. nasıl iyi geliyor çayımı içerken yazını okumak. hafta içi
    okuldayım tabi ki. çocuklarla kahvaltı yaparken arada ben de çayımı içerken okuyayım
    diyorum bir kaç blog. eve gidince fazla bilgisayar açmıyorum çünkü.
    bir de böyle bir huyum var. blogları bilgisayarı açarak okumak, akşam
    bir iki saat instagrama tabletten bakmak:)
    yani cep telefonunda hiç bir şeye bakmıyorum yalnızca mesajlara o da
    okuldan eve gidince.
    baban nasıl yakalanmış inşllh şifa bulur ve atlatır. kendimden çok
    annemle babama çok endişe ediyorum. çok geçmiş olsun babacığına da.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Benim telefondaki ekran goruntuleme zamanim en az gunde 3-3,5 saat,belki biraz azalir belki biraz arta.ben de her seyi telefondan yapiyorum blog haric.Eskiden blogu da telefondan yazardim ama blogger ugulmasi fenalasti sildim.Belki de o yuzden blog yazmam da azaldi.
      Babam nasil yakalandi bilemiyorum ama cok sukur su an iyi,gelincigimiz de ayakta,evde dinlene dinlene atlatiyorlar.Bir sure daha cikmayacaklar evden ama.Insanlah seninkilere gecmez,bolca zencefil portakl nar suyu karisimi yapmis annem bu esnada.Cok opuyorum canim,kolay gelsin.

      Delete