14 November, 2006

SUCUKLU PEYNIRLI DURUM

Sucuk benim en buyuk asklarimdan biridir,kisin da en guzel keyiflerinden birisi bence..Isterseniz daga cikarken karlar uzerinde mangal yaparsiniz,sogukta titreye titreye,tazecik ekmegin icine yersiniz,sterseniz yine kuruk soguk bir sonbahar gununde,sararmakta olan cimenler uzerinde,yaninizda aileniz,keyfini cikara cikara,disaridaki soguga aldirmadan,kalplerdeki ve midedeki sicaklikla..Uzerine de en kolay tatli,helva yenir,bizde oyledir,tabii o da ekmegin icine:)

Babam benim yemege cok duskundur..Onu yemek yerken gorunce sanki sizin de yemege daha cok sarilasaniz,daha cok onunuzdeki lokma icin sukredesiiz gelir..Bu taze ekmek icine iscilerden alinmis beyaz peynir,domates olabilir,yanina doluca zeytinle,ofis icinde,bazen de disarlara cikilarak gidilen mutevazi bir restorandir..Ama hep keyiftir..Babamla cok guzel sofralara oturdum ben,eskiden agzima zorla soktugu balla sut tartsimalari,yerini muhabbetli,basbasa yemeklere birakti yasim ilerledice..Ben buraya gelmeden once babamla calisirken,Yeditepe Universitesi Kayisdagi kampusunun yaninda sirin,kucuk bir durumcu vardi,iste ben o zaman tanistim peynirli ve sucuklu durumle...Vegeteryanligi biraktigimdan beri sucuku evden eksik etmemeye calisiyorum.Buna benzer bir tarifi bizim kafede de yapiyoruz,icine daha bir dolu sey ekliyerek..

Ben evde bulunan bilumum ne peynirim varsa ekledim,sucukla eynir uyumunu seviyorum..Yaninda da salata bari icin yaptigim acili kisir vardi,bitmeyince sraf olmasin diye eve getirdigim...

Bakiniz icine neler koymusum..

  • tesco marka 4 adet tortilla
  • Fransiz brie peyniri
  • chedar
  • mozerella
  • hafifce kizartilmis hellim peyniri..

Once sucuklari soyle bir cevirdim az yagda,sonra uzerlerine peynirleri ve sucuklari yayip,izgara altina koydum eriyene kadar,sonra da sardim her zamanki gibi ve afiyetle yedik..

Sevgili arkadasim Rahsan' burdan bas sagligi diliyorum,ton ton dedesi nur icinde yatsin,allah geride kalanlarina sabirlar versin..



9 comments:

  1. canim benim, bitanecik sibosum, cok sagol balimm, seni seviyorum
    buarada sucuklu pide cok güzel görünüyo, üstüne hic helva yememistim, denemek lazim, ellerine ve yüregine saglik canim arkadasim.

    ReplyDelete
  2. Bak ne dicem. Bugunlerde internette yogurulmadan ekmek yapma olayi cok donuyor. No-knead bread diye bi arattir. NY Times da cikti. Bi dene istersen :D

    ReplyDelete
  3. hem pratik hem de cok lezzetli gozukuyor valla..denemeye deger ;)

    ReplyDelete
  4. Sibelcim uzun bir aradan sonra ilk sana yazıyorum ilk senin sayfana baktım yine döktürmüşsün ellerine sağlık umarım ben de sayfamla uğraşmaya vakit ayırabilirim artık küçük bir bebiş var çünkü hayatımda!..sevgiyle kal..

    ReplyDelete
  5. Sibeeel, canim cekti bak simdi benim :) Peynir ile denememistim hic... Soooyle guzel bir sucuk ekmek gibisi yok degil mi? Eh buraya uyarlanmisi da en iyi durum olsa gerek. Eline, yazim diline saglik. Kisirin sunumu ne hos oyle...

    ReplyDelete
  6. Sibel'ciğim iyi misin? ne güzel yazıyorsun yine,bak bu sene artık güzel anılarla dolu bir yemek kitabı yazarmışsın gibi geliyor bana ne dersin? güzel bir hafta olsun .Öpüyorum.

    ReplyDelete
  7. Sibel'ciğim iyi misin? ne güzel yazıyorsun yine,bak bu sene artık güzel anılarla dolu bir yemek kitabı yazarmışsın gibi geliyor bana ne dersin? güzel bir hafta olsun .Öpüyorum.

    ReplyDelete
  8. Sibel'ciğim iyi misin? ne güzel yazıyorsun yine,bak bu sene artık güzel anılarla dolu bir yemek kitabı yazarmışsın gibi geliyor bana ne dersin? güzel bir hafta olsun .Öpüyorum.

    ReplyDelete
  9. rahsanim bende sebi seviyorum cok,guzel zamanalr dilerim uzaklarda sana:)

    utkucum,saol canim ya bi ara bakayim bakayim,merak ettim simdi,nail yogurmadan,hos o yogurma olayinin da ayri bir zevki,terapisi vardir benim icin:)

    canim benim dene bakalim begencen mi?

    tomurcukcum,ne guzel seni gormek,hayirli olsun,cok mutluyum snein adina inan ki:)

    bercestem sorma,sucuk peynir aski bende gittikce buyumekte bende:)

    selam cilek ablam,insanlah yazarim bir gun ama bu sene zor bence:)bloguma bile cok iyi bakamiyorum ki artik:O(sevgimle

    ReplyDelete