14 August, 2011

Son gunlerde....


Kafam da,su yemek masam kadar daginik inanin ki.Zaten icimden toplamak da gelmiyor,iki dk toplansa,3.dk'da nasil oluyorsa tekrar darman dagan.

Adam gibi okuyamiyorum,okumaya basladiklarimi yarim birakiyorum,film izlesem bayiyor,yarida kesiyorum,tamamlayabildigimde hickira hickira agliyorum...

Bu boyle iki aydan fazladir devam ediyor aslinda,tatil falan dedik,biraz mutlu olduk,o da son anda iptal edilince moraller 0 altinda 0 oldu tabii.


Bi de issizim artik,yeni isimden tik yok,rezil rusva olup,kalabilirim ot gibi ortada,su zamanda issizlik,Allah korusun,ama ne olucagini bilemiyorum hic artik,cunku iyi baktigim hersey,umutla bekledigim hersey icimde patliyor.Sirf ben degilim,bol sansa ihtiyaci olan,hepimiziz aslinda,ozellikle moralmen su aralar.Londra'lilar,Afrika'dakiler,herkese bol sans gerek...


Londra'yi son gunlerde yiktilar,yagmaladilar,yaktilar gordunuz mu?Evimizin asagisindaki, her zaman gittigimiz dukkanlari yok ettiler,caldilar,cirptilar iclerinden.Is yerimin(eski is yerimin),karsi sokagindaki minicik,aile dukkanlari,tv'ciler,iclerinde birsey kalmadi,korktuk,isten erken cikarildik.Genclere,kapsonlulara ayni gozle bakamaz olduk,yanlarindan gecerken gerildik,geriliyoruz,yalniz basimiza sokakta yurumek istemiyoruz.Ve burasi Londra,insanlarin yagmalama sebebi sozde,aclik,issizlik cart curt...Kicimla gulmek istiyorum bu memleketteki her gence neredeyse,bu kadar mi serefsizssiniz ki,kendi memleketinizin, icine ettiniz.Kimi suclamak gerek,herkes kendi capinda hakli bir o kadar da suclu zaten,hos herkes hukumeti suclamakta hemfikir.

Bana gore olanlarin,aclik,issizlik vs ile alakasi yoktu,tamamen insanlikla,insan olabilmekle alakasi vardi.Demek ki yetisen yeni nesile hic insanlik enjekte edememis,ne aile,ne egitim sistemi,cok gunah,cok...


Ben bu durumu FB'da belirttigimde,iki kisi nasilim diye sordu bilirmisiniz?Kanser olursam bir gun,hic belirtmeye niyetim yok,ne de olsa,herkes oyle kendi halindeki artik,geyik yapilsin FB'da,gidilen yerlerle hava atilsin,yenilenler anlatilsin vs.Gercekleri yazinca kimsenin tikladigi yok,herkes tos pembelik mi gormek,duymak istiyor su sanal dunyada. ben en sevdiklerimden haberim olsun,onlarin benden haberi olsun diye acivermistim FB'u halbuki,fos cikti..Velhasil su donemde herkes benim gozumden dustu,kalbimden de..Tos pembelik nereye kadar.Zaten sayili insana acmisim kalbimi ve FB'umu,iki ses gelse beni merak eden fena mi olurdu ki su gergin gunlerimde.Kalbini kocaman acip da,paylasmayi cok seven bende kabahat,kac defa dedim,odun ol kizim diye kendime,ama soz geciremedim.Hos zaten ben kalbinden geceni,dogruyu soylemis bir insan olarak,en sevdigim arkadasimin gonlunden kovulmus bir insanim zaten.Dogru soyleyeni dokuz koyden kovuyorlar ya,ben de diyorum ki dogru soyleyeni gonulden kovup,arkadasliktan siliyorlar...Komik hayat,komik insanlar.Sirf pozitiflikgi gormenin de bir limiti var degil mi? Hayatin varsa bu yonleri de,kaile almadan edemiyorum ben nedense,anlatmam o yuzden.


Bu kadar cirkinlik icinde guzel olan seyler de var tabii,yukarida gordugunuz,asagida gordugunuz.Ne guzel kokuyor bebekler...Allah kolaylik versin yeni nesil velilere...


Iyiki isten ayrildik,ev cicek bahcesine dondu:) Iki orkide var somine ustunde,iki kosesinde,ayni saksi'da,ayni renkte orkide,biri benim,biri Kelosh'un.Kelosh'un ki daha buyuk.Dilerim acmaya,acik kalmaya devam ederler,anneminkiler her daim aciyor ne de olsa.


Boyle iste bu gunler, uzun zamandir yasadigim en gergin donem,yuzumden okunuyor,hani disardan bakan insan gorebiliyor ne yazik ki.

Yeni gelen hafta ile,icimi ferahliklarin kaplamasini umuyorum,sirf kendimin degil,benim gibi hisseden cok insanin.

Dua edin benim icin olur mu?

6 comments:

  1. Allah yardımcın olsun arkadaşım.. Zor zamanlardan geçiyoruz sahiden de.. Ve bu zamanlarda bir de kişisel zorluklar ekleniyor üstüne.. seninki gibi, benimki gibi..

    Dwsiğin gibi hayat hep toz pembe gitmiyor.. Yaşıyorsak içinde acı da var tatlı da, hüzün de neşe de.. hissediyorsak etkileneceğiz elbette.. İsteyen istediği gibi düşünsün arkadaşım..

    Not: FB nedir çözemedim, fikir yürütemiyorum.. sevgiler:)

    ReplyDelete
  2. Saol Deli Anne'cim..Allah hepimizin yardimcisi olsun.FB=FACEBOOK:) sirf defnem icin uye oldugum,beni cok gicik eden aslinda ama artik onsuz yapamadigim su meshur sosyal-sanal ag:)

    ReplyDelete
  3. Veee tum guzellikler, kalbi guzel Sibel'e gelsin lutfeeeen...
    (Ben FB'da sadece fotograflara bakip cikiyorum artik, cok zamanimi yiyor yoksa :((( O sebeple kendi adima ozur diliyorum. Sevgiyle...

    ReplyDelete
  4. Sevgili Sibel
    bazen sözler gerçekten yetersiz kalıyor...
    seni iyi anlıyorum düzeltmek istesen bile gücün yetmiyor...
    senin için dua edeceğim tüm kalbimle...
    sevgilerimle Ece

    bu şiirde senin için gelsin
    Can Yücel'in "Bağlanmayacaksın"
    son dörtlüğü benden"hem her an avuçlarından kayıp gidecekmiş gibi..
    hem de hep senin kalacakmış gibi hayat...
    ilişik yaşayacaksın...
    ucundan tutarak"
    devamı da senden...:)

    ReplyDelete
  5. Berceste'm operim:) Sen muafsin,hem beben var hemde oyle zaten reklam yapmiyorsun sen FB'de.Sitemim,en yakin sandiklarima idi canim benim:)

    ReplyDelete
  6. Ece'm,OKUYUcularimin kralicesisin sen,iyiki varsin.Simdi diyorum ki ben siirin uzun devamini yazmiim..Ama soyle soyliim:)

    GOKKUSAGI BENIM VE BEN KIRMIZIYA AITIM:)

    ne dersin...???

    ReplyDelete