19 August, 2011

tARifi gelicek ama...

Su fotograflarimi adam gibi net yuklemeye calisiyorum.Beceremiyorum,kac ay oldu,okudum,uyguladim yine olmuyor.Fotografi tiklayip da buyuttugumde gayet net,bulaniklik yok,ama blogda oyle durmuyor ve bu beni cok sinir ediyor.

Fotograflari buyuk resimde cekiyorum,blogda buyukte yukluyorum,ama yine yok yine yok.Hos ustteki fotograf kucuk ebatta cekildi Canonda ama yine bir fark yaratmadi ya.

Hic bir zaman kendimi cok berecerikli gormedim ama bu kadar da beceriksiz oldugumu bilmiyordum acikcasi?

bLOG cozunurlugu nasil degisir ki.Hersey buraya yukleyince bulaniyor ve bu benim gozume,kalbime batiyor:(

birileri bana yardim etse olmaz mi?

anlatabildim mi?

7 comments:

  1. Fotoğraflarınızı bloga yüklemeden önce Picasa ya da Photoscape gibi fotoğraf düzenleme programlarında düzenleyip boyutunu küçültün.Sonra bloga yüklersiniz.Normalde hangi düzenleme programı olursa olsun boyutu küçültürken bir miktar fotoğrafta kalite kaybı olur.Ama boyutunu küçültmeden buraya yüklerseniz sistem küçültmeye çalışırken epey kayıp yaşarsınız.

    Size fotoğraf üzerine bir link yazacağım alta.Aradığınız her türlü bilgiyi bulabilirsiniz.Bir de çekim teknikleri ile ilgili eğitim videoları vardır.
    http://www.fotoatolye.com/

    ReplyDelete
  2. Inanmiyorum,harikasiniz siz,ne kadar tesekkur etsem azdir.bir sekilde o olayi cozmeye calisiyordum ki,hizir gibi yetistiniz.cok ama cok tesekkurler..

    ReplyDelete
  3. UGRASTIM ugrastim beceremedim.sanirim sablonda bir ayar degistirmem gerekiyor cunku blogumda fotograf icin bana veirlen yer cok kisitli ama buyuyen fotogralarda,fotograf yeri de buyuk?sablonda degistiricek yeri de bulamadim:(

    ReplyDelete
  4. Arkadaslar,yaptim,becerdimhicbir yerden fotografi kucultmeme gerek yokmus,sadece blog ayarlarimi guncellemem gerekiyormus,guncelledikten sonra fotografi yuklerken zaten ebat secenekleri sunuluyormus,L,XL gibi.Benim gibi becerememis olanlar varsa diye belirtmek istedim...:)

    ReplyDelete
  5. Fotoğraflarınızı bu kadar büyük yüklerseniz fotoğraf kotanızı çabuk doldurursunuz.

    ReplyDelete
  6. Sevgili KahvekEYFI,cok aptalca olucak ama ben fotograf kotasi ne bilemiyorum inanin ki.hani blogger izin verdiyse bu ebatlara cokmez diye umuyordum? sevgiler ve cok tesekkurler yeniden.

    ReplyDelete
  7. blogunuz çok şekermiş. resimde çok iştah açıcııı görünüyorrr :) bu arada sitedeki diğer wild rice tariflerine de bayıldım. kimileri hiç sevmiyor ama ben pek severimm.

    ReplyDelete