31 January, 2014

Sibel usulu iri krotonlar




Gunaydin,Mutlu Cumalar sevdiklerim.Ilk kalktigimdaki nadir gorulen sabah huysuzlugumu uzerimden atmis olarak karsinizdayim.Sabah trafigi bir yogun bizim evde ki,kendimi sasiriyorum,yetisemiyorum bazen,bir de cocugum olsaydi herhalde kafamda kirmizi huni ile geziyor olurdum.Aksam gec gelinen isin yorgunlugu ustume yapismis olsa da,tatile gitmeden once gunler daha da uzun gelse de,kisa bir merhaba demeden gecemedim.


Bunlar kroton degil aslinda,gayet firinda kizarmis,bayatlamis baget,soganli idi kendi icinde.Bende daha onceden yapip,buzluga attigim brokoli corbami misafirlerime sunmak istedigimden,yanina bu sefer bu sekilde sunmak istedim ekmegi.Bayildik hepimiz.

Ekmekleri ince ince,varev bir sekilde kestim ve teflon tepsime dizdim,uzerlerinde zeytinyagi gezdirdim ve sarimsak,biberiye ve taze kekik dallari ile susleyip firina verdim.Teflon tepside yaptigim icin hic cevirmeme gerek kalmadi,cok rahat kendi kendine kizardi.

Ben bu ekmegi harmanlarken soyle bir Italya'ya gittim geldim,orda kocaman aileli,sisman bir anne idim,ogullarim etrafimi sarmis:) Sonra tabii babaannemi dusundum,onun onceden sarmisagi soyup dolaba kaldirmasini.Mutfak guzel sey,ani dolu,hayal dolu,en basit ekmek kizartmakta bile.



Bu arada ben ekmekleri,yemek saatinden once kizarrtim,soguk servis ettim,krotonlari yaptigimiz gibi,uzerlerini kapatmadan kurumaya biraktim.sert ve disleri rahatsiz eden cinsten olmadilar.Kimse sikayet etmedi.

Ertesi gune kalan bir kac dilimin ustune de stilton peyniri yaydim ve bayila bayila yedim.Stilston ve danish blue peynirlerini neredeyse digerleri kadar sevmeye basladim desem:)


 
Tabii kimimize corbanin ustundeki peynir yetmiyor,yanindaki ekmegi de peynir sermek istiyor:)
 
Harika bir gun dilerim.Sevgi ve isikla kalin her zaman:0

2 comments:

  1. Krotonlar zeytinyağı ve baharatlarla nefis görünüyor boş boş bile yenir. Çok doğru bir tespitiniz var mutfak gerçekten anıları tazeliyor. Annelerimizi, anneannelerimizi andığımız yerler oralar. Elinizie sağlık kroton+çorba gerçekten müthiş ikili.

    ReplyDelete
  2. Tesekkurler Ilhan Bey.Anilar bii geride kalanlardan sonra hayatta tutan.

    ReplyDelete