07 September, 2014

Kıvırcık Lahana Suyu



Kale.Kıvırcık lahana.Kendisi ile çokça karşılaşmış olsak da,yararlarını bilsek de ilk defa iyice yakınlaştık,pazarda koca iki demeti gayet ucuza bulunca evimize buyur etmeden edemedik.


Bir Karadenizli olarak kara lahana bilir,çok severim,annem yaparsa kapuskaya bayılırım.Bu kıvırcık hali ile bu memlekette tanıştım.Ne kadar meşhurmuş.

Alma nedenim suyunu,meşhur suyunu denemekti.

Ne zormuş suyunu sıkmak.İki koca demetten çıkan su minicik,dişimin dibine gitmez.Sanırım insanlar o yüzden zayıf kalıyor,5 lahananın suyunu sıkarak,benim gibi kocaman iki demeti değil.(keşke iki bağın fotoğrafını çekseydim)

Makinede kalan sudan daha çok yaprak,ilk fotoğrafta gördüğünüz gibi.Yaparken kendi kendime dedim ki,kesin değmiyecek bu kadar zahmete,yıka,ayıkla,sık,ufacık su.Kesin tadını sevmiyeceğim önyargısı kalbimde,aklımda.


Tarif lifestylemirror.com'dan.1 kişilik tarifte 5 yaprak kıvırcık lahana,1 elma,1 minik zencefil,1 limon,1 elma var.Sanırım süslemek için de nane.Gwyneth tabii ki taş gibi olur bu ölçü ile:) En iyi yeşil su diye geçiyormuş bu.K,A,C vitamin zengini,antioksidan..Kısaca ihtiyacımız olan herşeye sahip bir sebze,gel de tüketme!

Bu gördüğünüz bardaklarda iki kocaman bağ lahana,4 elma var.Diğerleri aynı ölçüde.


Tadı nasıl mı? Bence şahane!!! Seve seve hergün içerim sıkmak için onca zahmeti olmasa.Bir daha da ne demet olarak alırım(demet demekte ısrarlıyım çünkü çiçek verir gibi verdi pazarcı) ne bağ! Alırım hazır paket,5 yaprak;) Katarım neyin içine istersem.

Mis!!!

Haftaya süper sağlıklı bir başlangıç oldu mu.

En güzelinden bir Pazartesi,hafta dilerim.

No comments:

Post a Comment