27 December, 2016

Hobi edineyim derken...

Ne zamandır yazmak istiyorum bu yazıyı,yıl bitmeden içimi dökeyim istedim,kendimi de affedeyim;)


İnsan şahane hobi blogları takip edince,kendini onlardan biri olabilecekmiş gibi hissediyor...Ben de uzun zaman önce çarpı işine ve crochetye merak salmıştım...Başladım,çok fazla ilerleyemeyince bıraktım...Zaten hep öyleyimdir,istediğim seviyeye hemen gelemezsem,pes ederim,vazgeçerim ben,yeni ufuklara yelken açarım...Alınan çarpı işi modelleri gitsin yardım kuruluşlarına hemen,kalabalık yapmasın evde...Ne de olsa benim çöpüm başkasının hazinesi olabilir!!! Ya da benim beceriksizliğim başkasının en büyük becerisi:)

Bi ara eski müşterimin verdiği yünlerle yastık ördüm,düz örgüyü geçersem,belki battaniye örerim dedim;) Halâ yıllanmış yünlerim duruyor köşede,mavinin tonları olarak!!!

Eee tabii,yetişkinlere boyama kitabı çıktı,1 tane değil,3 tane almalıydım,en güzel boyalara dünya kadar para vermeliydim değil mi? Sorun kaç tanesini bitirdim!!! Boyalar kurudu neredeyse!

Yaaa sprey boya ve varnish,cilaya ne demeli? Cam boyadım,iğrenç oldu,bıraktım geçen yıl...


Kumaşlarım,yıllandılar...Kaç yıl önce acı biber reçeli yapmaya takmıştım ya,kapak oldular reçellerime...Çok sevdim o görüntüyü,ama o yıldan sonra bir daha reçel yapmadım!!!

Geçen haftalarda,oldu bir kaç ay,bu oyuncak dolduran pamuktan aldım...Sözde kumaş bebek yapıcam,halâ araştırıp,video izliyorum.Peri'nin gelmesine az kaldı,ne zaman yapmalıyım!!!

Hobisi olan becerikli insanlara çok özeniyorum,hele ki kendi kendine öğrenenlere...Benim hep bir hocaya,canlı canlı yanında öğrenmeye ihtiyacım var,yoksa pes ediyorum hemen...Kursa gidecek vaktim de yok,naktim de ona ayıracak...Ama kalbimin bir köşesinde hep renkli kroşeler yapıyorum yıllardır...

Benim hayatım,iş,ev,yürüyüş ve kitaplar arasında geçecek sanırım...Hobi olarak değil,yaşamam için yapmam gerekenler bunlar,yoksa nefes alamam...

Kim bilir belki bir gün kroşe yastığım ya da Pollock'dan esinlenerek yaptığım bir tablom olur...

Hepimize mutlu bir Salı diliyorum,yılın son Salı'sı harika geçsin:)

4 comments:

  1. hobilerim olmadan bir yaşamı düşünemiyorum...boylarım örgülerim...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ne guzel soslu badem.ne guzel...bir gun ben de orebilecegimi hayal ediyorum:)

      Delete
  2. Çok tatlısın :
    Ara sıra küçük beyaz taşlara mandala uygulamak iyi gelir belki.
    10-15 dk sürüyor.
    Ben çok sevdim. Müthiş rahatlatıyor.

    Mutlu yıllar diliyorum şimdiden...

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) evet ara ara alsam da elime,daha cok almak icin kendimi asmaya calisiyorum Zeugma'cim...mutlu yillar:)

      Delete