13 December, 2018

Okudum,bitirdim askla tavsiye ederim


Ahhh Alice Ahhhh.Seni okurken hissettiklerimi en iyi sekilde bloga dokebilsem keske.Hic suphesiz asla unutmayacagim bir karaktersin filmi izledigimden beri.Bunda sadece cok sevdigim Julienne Moore'un muhtesem  oyunculugunun etkisi yok tabii ki.Lisa Genova nasil arastirmis,kelimelere doktuyse sanki yasadiklarini yuregimde hissettim ben,kendimi yerine koydum.Dedigin gibi kanser olsan acaba daha mi iyiydi.Bunca yil Harvard'da profesorluk yap,dunyanin her yerinde seminerler ver,daha 50 yasina gelmek uzereyken nadir de olsa bilinen erken Alzaymir teshisi konsun sana.En tuhafi uzmanlarin bile bunu en basta dusunememesi.Belki unutmalarinin sebebi depresyon,yorgunluk denmesi.Ya ailenin destegi Alice.Destek verirken yasadiklari gorus ayriliklari.Hele Alzaymir Konferansinda yaptigin o konusma..Aglamadan edemedim.Gercekten Alzaymir hastalarina kanser hastalarina verdigimiz ilgiyi verebiliyor muyuz?Sana bir sir vereyim Alice,benim de halam Alzaymir hastasiydi,belki biz de genetik.Belki bir gun benim de beynimdeki nuronlar yok olmaya baslar kim bilir?He bir de senden esinlenerek kosmaya baslayasim var inan ki.Canim Alice,hic unutmayacagim seni ve Lisa'ya seni bana tanittigi icin mutesekkir olacagim.Iyi ki kitaplar var diyecegim her zaman.

Iste boyle Alice'e karsi duygularim dostlar,o kadar etkilendim ki.Hayatin kargasasinda neler unutuyorum,gereksiz nelere takiyorum diye kendime kiziyorum.Bu kadar dusunce,kafaya takma neden diyorum Sibel,nereye kadar?

Yilin son gunleri yaklasirken gectigimiz yilin muhasebesini yapmadan edemiyorum,icime donup donup bakiyorum.2018'i 8 sayisindan sebep 4 gozle bekledim ben.Ruhen en zorlandigim yil oldu.Neyi duzeltmek istesem duzeltemedim,neyi iyi niyetle yaptiysam sanki bana ters etki yapti,ne kadar durust oldugumu dusunsem de iliskilerimi negatif etkiledi ve ben hep kendimi suclar buldum sonunda.Bu yili yeterince ders almis olarak kapatacagim,40'in ikinci yarisina baslarken artik gercekten herkesi ve herseyi oluruna birakip ozellikle basta kendi ruh sagligima konsantre olacagim,kendime utopik listeler yapmayacagim ve listemde tikladiklarimla gurur duyacagim cunku ben kendime cok guzel bir hayat insa edip,sahane insanlar biriktirmisim hayatimda.Her zaman en karanlik zamanlarimda bile icimde insan ve hayat aski olacak ve bu beni o karanlik zamanlardan yukari cekecek.Hayatimin,sevdiklerimin,sahip olduklarimin kiymetini hep bildim bilecegim ve sukrumden asla aciz olmayacagim.

2019'a listesiz,plansiz girecegim,akisa guvenecegim.Cunku ben planlar yaparken,hayat istedigini ve en hayirlisini verecek bana her zamanki gibi.

Hepimize muhtesem bir Pers aksami diliyorum.sevgiyle kalin💓

4 comments:

  1. Bu seneden ben de bir şey anlamadım. Ama son zamanlarda hayat böyle akıyor benim için, nedense!
    Biraz çeki düzen vermem lazım kendime. Bir şeyler yapmak adına değil de, yapmamak adına. Bir şey yapmadan durabilmeyi keşfetmem lazım. Sanırım benim de bu sene afili listelerim olmayacak. Elbette listelerim olacak da, bana meydan okumayan listeler olacak. Bu sene için yapmak istediğim tek şey meditasyon. Bir ucundan başlamak, durmayı öğrenmek istiyorum.
    Alice'ı merak ettim bu arada. Alıp okuyacağım illa ki. Öyle güzel anlatmışsın ki.
    Sana sağlıklı bir yeni yıl diliyorum o halde. Olmak istediğin insana kendi içinde bir adım daha atacağın bir yıl olsun. Sağlıkla dolsun canım Sibelim. Çok öperim seni, çoook.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selam Ozlem'im.Kesinlikle durmak ve durdugumda sucluluk hissetmemek benim de ogrenmem gerekenlerden.Hos dursam da kafam durmuyor cogu zaman.Ama ogrenecegim,belki ben de meditasyona baslarim,kardesim de soyledi dun.Gerci benim meditasyonum yuruyuslerim.Ben de sana saglikli,bol durmali bir yil dilerim Ozlem'cim iyi ki varsin.Gelen yilda elbet yine kavusacagiz:)

      Delete
  2. merhaba takibe aldım bana da beklerim...

    ReplyDelete