22 April, 2006

Cilekli kek

23 NISAN KUTLAMASI VE CILEKLI KEK
Ogrenci iken en sevdigim bayramdi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Cocuk Bayrami..Her zaman senlik,mutluluk,hareketlilikle kutlanirdi..Ben foklor ekibinde idim,taa ilkokul 3.siniftan liseye kadar...Hevesle hazirlanirdik gosterilere,stadyumda o kadar insanin onunde foklor oynamak ayri gurur verirdi,pissek de sicaktan kalin kostumlerimiz icinde..
Eve gelince illaki Halit Kivanc'in sundugu TRT1 deki programi izlerdik heyecanla,acaba bize de gelebilirmiydi misafir cocuk,bizde kalabilirmiydi,onlari karsilayanlara gipta ile bakardim...Her zaman cok duygulandirirdi beni bu bayram,hele ki biraz daha buyuyup,kendi kardeslerimi,okul sahnelerinde gorup,birseyler icin caba harcadiklarina sahit olmak,gozlerimi doldurabilirdi mutluktan..
Artik o heyecan varmi bilemiyorum,simdi nasil kutlaniyor,uzaktayim,ee buyudukte hepimiz,sokaklar senleniyor mu civil civil,heyecanli,renkli kiyafetli cocuklarla..Dilerim hala vardir o heyecan cocuklarda ve gurur velilerin gozlerinde..
Ilkokuldayken,her pazartesi sabahi Andimiz'i okurduk ve bunu okuyan ogrenciler icinde bende vardim,biraz mikrofonu agzima fazla yapistirirmisim ama simdi mikrofonsuz,sevgili ogretmenim B.S. olmadan yine soyluyorum:
Turk'um,Dogru'yum,Caliskanim......
23 nisan kutlu olsun.....


Cilekli kekime gelince;Ne zamandir cilekli bir tarif yapmak istiyordum ama ne yapicagima karar verememistim ve surekli ertelemekteydim..Gecen gun Sibel'cim yorumuma cevabinda,ne zaman bende cilekli tarif goruceginizi sorunca,bende evet adascim haklisin diye dusunerekten,bu tarifte karar kildim.Iste CilekSuyu'nun ilk tam cilekli tarifi karsinizda bu sayede.
Daha once hic cilekli kek yapmamistim.Bu tarif de ekmek kitabimdan ve cay ekmegi olarak geciyor ve nasil oluyorsa ekmek makinesinde pismesi gerekiyormus.(bread&bread machines-christine ingram&jennie shapter).Ekmek makinem olmadigindan bende firinda denemek istedim,firin icin pisirme talimati yoktu ama ben sagduyumu kullandim ananasli kekin tarifinden faydalanarak..Sagduyum degil ama ne yazik ki kek kalibim beni yaniltti,keki cikartirken kirildi,neyse cok parca parca olmadi da bir kac fotograf cekebildim.Tadi cok guzeldi,kokusu da..Cileklerin ozellikle pembe pembe eriyerekten yayilmasi daha da guzellestirdi kekcigimi..Dilerim sizler de begenirsiniz...Kekimin kirilmasi da bana ders olsun,iki kurusumu koriycam diye bir daha kiytirik bir kalip almayayim,biraz para biriktirip Jamie'nin silikon kaliplarindan alayim.Cok uzuluyorum guzelligi bozulunca yaptiklarimin.
malzemeler:
  • 115 g kup kup kesilmis cilekler
  • 115 g yumusak tereyag
  • 115 g toz seker
  • 2 yumurta
  • 140 g kendi kendine kabaran un-yoksa normal unu bir tatli kasigi kabartma tozu
  • 25 g cekilmis ceviz
yapilisi:
  • Kalibimizi hazirlayalim.Firini 150 derecede onceden isitmaya baslayalim..
  • sekeri ve yagi kremalastiralim.yumurtalari ekleyelim,cirpalim.unu ve findiklari karisima ekleyep iyice yedirelim.
  • cilekleri katalim.
  • hamurumuzu kaliba bosaltip,150 derecede 1 saat-1 saat 10 dk kadar pisirelim.Bicaginizi soktugunuzda,bicak temiz cikana kadar..Afiyet olsun...Iyi haftalar..

17 comments:

  1. kek icine taze meyve koymaya korkuyorum,genelde sonuc basarisiz oluyor bende,ama bunu denemeliyim,harika gorunuyor zira,ellerine saglik sevgili sibel

    ReplyDelete
  2. ellerıne saglık canımmmmmmmmmmmmmm

    ReplyDelete
  3. çileğe bayılan biri olarak hiç çilekli kek yapmak aklıma gelmemişti ellerine sağlık canım www.blogcu.com/dileks

    ReplyDelete
  4. hiç de fena gorunmuyor,çilek gibi sibelden çilekli kek olacak da kalıptan cıkarken kırılacak, ama ne gam,nefis bir kek olduguna eminim canım,sen yaparsın da olmaz mı..

    ReplyDelete
  5. Sibel ablacım 23 nisanla ilgili duygularını çok güzel dile getirmişsin ….Çilekli kekin de çok güzel gözüküyor eline sağlık

    ReplyDelete
  6. hele bir de 23 nisan'da hala olunca baska bir mutlu oluyor insan sibella!
    ben de -tesadüfe bak- geçenlerde çilekli pancake yaptim! siteye koyacagim derken baska seylerden ona sira gelmedi bir türlü. koyarim elbet! yakisiyor degil mi?
    tijen

    ReplyDelete
  7. canıımm sibelim
    ne zaman çilek alsam aklıma düşüyosun. hani buırsaya geldiğinde şarap çilek keyfi yapıcaz diye kaç manav gezmiştik ama sonunda bulduk. ben hala çileği şekersiz yiyorum tadı az bile olsa.. her seferinde sanki yanımda sen oluyosun... özledim seni :( koccaman öptüüüm

    ReplyDelete
  8. Cileksuyuna yakisir tabaklar ve de harika bir kek tarifi ellrine saglik...

    Bu cuma Londra yolcusuyuz, gonderdiklerin baya yardimci olucak tekrar tesekkurler...

    Sevgilerimle.

    ReplyDelete
  9. Sıkma canını Sibelcim, çok güzel görünüyor kekin! Tadı daha da güzeldir eminim! Ben de taze çilekle kek yapmadım hiç, taze meyveleri tart üzerinde kullanmayı seviyorum ama kek hamuruna Nurbeyaz gibi ben de cesaret edemiyorum. Bir de ekmek gibi pişirilmesine takıldım ben senin kekinin. Yani ekmek makinasında yapılabilen bir tarif olmasına. Sen düşük ısıda uzun süre pişirmişsin bir de, ama sanırım kendi fırınına göre ayarlama yapmışsındır.. Of ne çok yorum yaptım! Ellerine sağlık deyip kaçayım ben:))

    ReplyDelete
  10. SELAM NURBEYAZCIM,bende aynen senin gibi dusunmustum ama kirilmasi disinda meyve acisindan hayal krikligna ugramadim cok sukur..

    sefacim saol:)

    dilekcim bende hic dusunmemistim tarifi gorene kadar inan ki,yiyince de aklima cilekli to kekler geldi:0)

    nes'cim saol..kirilmasaydi gozume super gozoukucekti ama olsun,tekrar deneyecegim:)

    saol gizem'cim hic unutmazsin ablani:)

    sorma burcu'cum ama tereyagi olmasa da cekilmez ki guzleim hamur isleri.yiyelim ama doasonda birakalim:)

    aaaaaa cok sevindim tijen abla ya,super bi haber,bi de tarihine bak ya super,super super...masallah..cilekli pancake 4 gozle bekliyorum:)

    nescim minderler uzerindeki keyfimiz...bu arada sen cok cilek yiyince alerji olurdun kusum benim:)kiyamam..

    sibel'cim evet bende sasirdim cunku ekmek makinelerinin pisirdigini de bilmiyordum..ben ananasl kekin tarifindeki pisirme suresine ve derecesine bakarak yaptim..bu keki tekrar deniycem bakalim belki o zaman kisa surede pisirebilirmiyim,kirilmadan:)

    ReplyDelete
  11. gulnur'cum verdigim bilgilerin isine yariycagina sevindim,dilerim birsey unutmamisimdir:)guzel zamanlar diliyorum,yagmurlugunu unutma,yagar yagar sonra mis gibi gunes acar burda..

    ReplyDelete
  12. çilek bahçem eminim çok lezzetli olmuştur,ama tarifinden mi yoksa senin tarifine eklediğin bir tutam sevgiden mi kaynaklanıyor bilmiyorum,tabi o güzel elleri de unutmamak gerek...yummy yummy!emeğine sağlık çilek taçlı prenses...kardeşin daisyselda

    ReplyDelete
  13. selam ipek abla,cidden cilek etkinligi mi bu ay,inanmiyorum,bunu 4 gozle bekliyordum,tabii becerebilur de katilabilirsem:)cantam icin simdiden cokkkk tesekkurler,hic mi hic acelesi yok inan ki,gonlunden gelmis,saha ne isterim ki:)

    aman da papatyam tarlar yorumcum olmus...yerim ben seni,valla herseyin birlesiminden guzel oldu galiba:)

    ReplyDelete
  14. Selamlar,
    ben aranıza yenı katılmıs bır blogcuyum.Lutfen benım sayfamı da zıyaret edermısınız.Tesekkurler
    sevgıler
    gul
    http://www.damak-tad.blogspot.com/

    ReplyDelete
  15. Nice site!
    [url=http://jbfacqdz.com/kell/btrs.html]My homepage[/url] | [url=http://eoymwuzu.com/qjuf/zaoc.html]Cool site[/url]

    ReplyDelete
  16. Nice site!
    http://jbfacqdz.com/kell/btrs.html | http://kydtbmwh.com/ryzd/iptz.html

    ReplyDelete