09 April, 2011

7 baharatli ,sebzeli noodle


7 Baharatli,Tayland usulu sebzeli noodle...

Baharatlara olan askimi,her firsatta belirtiyorum sanirim.Benim icin,markette baharat reyonunda,Istanbul'da Misir Carsisinda ya da herhangi bir aktarda dolasmak kadar keyifli birsey olamaz.Sirf bu yuzden Tunus'a ve Fas'a gidesim var,pazarlari cagiriyor beni sanki.

Hele bugunlerde oyle guzel bir belgesel kesfettim ki,baharatlara,gecmislerine,cografyalarina,insanlarin onlari elde etmek icin ugrasmalarina iyice hayran kaldim,bundan boyle,kullandigim her baharat kokusunu icime cekerken,onlara sukredecegim inanin ki.

Programin adi Spice Trial,BBC2'de yayinlandi,3 bolumden olusuyordu.Ben, arada o goruntuleri ve bilgileri ozliyecegim icin,kaydettim programi.Izlerseniz,eminim benim gibi sizde hayran kalirsiniz.Program sonunda ben baharatlar kadar Kate Humble'a da asiktim zaten:0)

Son kullandigim,aldigim baharat,schwartz'in Thai 7 spice'i.Super bir kokusu var ki ben oyle cok Tayland,Cin,Japon yemek kulturu sevdalisi degilimdir,cok nadir boyle makarnasi yapar,Keloshun sevdasi icin giderim Cin restoranina.Bu baharatla ise,tum fikrimi degistirip, evimde sikca Cin makarnasi yapmayi dusunuyorum:)

Bu baharatin icinde,tuz,pul biber,kimyon,kekik,kuru sarmisak,zencefil,kisnis,kurutulmus limon kabugu,beyaz biber,yildiz anis,sogan tozu,ananas tozu,jalepeno biberi,karanfil var:) Bosu bosuna cikmiyor bu tad ortaya yani:)O kadar sey bana da karissa bende lezzetli olurum herhalde:)

Noodle'larim tam bugday unundan,3 dakikada pisenlerdendi,yrm cay bardagi siviyag kullandim,arzuma gore evimde bulunan sebzeleri kavurdum,baharatimi serptim,(biber,havuc,sogan,mantar) ve haslanmis makarnamla harmanlayip,uzerine soya sosu,tatli-aci sos katip iyice lezzetlendirdim ve afiyetle mideye indirdim.

Boylece ben,fazla yagli,disarda satilan sebzeli noodlelara gule gule gule dedim ve fark ettim ki,ne zamandir ben disardan yemek ismarladim ya da disarda yemek yemedim:) Hatta belki o yuzden incelip,kilo verdim...

Londra'da hava 21 derece bugun,gunluk guneslik.Bir haftadri benim guzel Ingilizlerim,ayaklari,bacaklari,memeleri acti cikardi bile ortaya,21 derece de o kadar sicak degil yani gunes altinda olmadikca.Gorseniz,straplez elbiselerle fildir fildir dolaniyorlar ortada,cocuklarin ayaklarinda corap yok,gunah yaaa.

Bende acildim ama o kadar degil, hirkamdan,fularimdan kolay kolay vazgecemem ben.

Gunes tepemizdeyken,insanlara da bir hosluk bulasti sanki,bu sabah fark ettimde,otobus soforune gunaydin diyen yolcu,otobuste selamlasan komsular,pazarda ustsuz servis yapan kucuk pazarci cocuk,evime gelirken karsilastigim sicak komsularim.Bugun kendimi,eski zamanlarda yasiyormusum gibi hissettim sanki,hani herkesin birbirine saygi ile baktigi,seviyeli olup da,bagirmadan konustugu donemler:)

Harika bir haftasonu diliyorum,bol baharatli ve selamli ve gulumsemeli...

7 comments:

  1. yemek blogları sayesınde yakında dobiş olucam. evde noodle yok, ama en azından makarna haslayıp baharatlarımdan ekleyebılırım... hemen yapıyorum :)

    ReplyDelete
  2. Bir de sürekli "sıcak hava dalgası" muhabbeti yapmıyorlar mı? Sıcak hava dalgası dediğin 45°C+'dır benim bildiğim :) .
    Yine de minnettarız haftasonunu şenlendiren İngiliz güneşine...

    ReplyDelete
  3. Zeynep'cim,olmazsin,olmazsin,yummy mummylerdensin sende.iki makarna,iki km yuruyus hem ruha hem bedene iyi gelir hem:)

    Sorma Aybige'cim burdan 15 derecenin ustu sicak hava dalgasi sanki,kimi yerlerde okyanusa dalip,mayalo fot.cektirenler vardi gazetede:)

    ReplyDelete
  4. Bak şimdi çok özendim o baharata. Nereden bulacağız :)

    ReplyDelete
  5. Sen istersen ben sana gonderirim Zeugma'cim

    ReplyDelete
  6. Bu baharatı nereden bulabilirim?

    ReplyDelete
    Replies
    1. supermarketlerde satiliyor,sanirim Sainsburrys'den almisim o zamanlar.Bu marka iyi bir baharat markasi ve oldukca yaygin burada.

      Delete