28 November, 2006

PUF BOREGI ILE YENIDEN MERHABA....

Selamlarrrrrrrrrr...

Uzun zaman oldu,ben yine kayiplara karistim ne yazik ki,laptopumuz sanirim ufak capli bir sinir krizi gecirmekte idi,tam tamire gitmek uzere iken,iyilesiverdi kendileri...

Ben bu zaman icerisinde neler yaptim?Cok sukur hersey yolunda gitti ve ben Kurban Bayramini,yeni yili gecirmek uzere biletimi aliverdim,31 gun icin Turkiye sinirlari icinde olucagim,ozlem giderecegim..Duygularimi nasil tarif edebilecegimi bile bilemiyorum,sadece gun sayiyorum ve cok mutlu gunler geciriyorum,keyfime diyicek yok bu aralar..Isimde guzel,cok keyifli..Zaten kendimi baska bir is yaparken dusunemiyorum..

Mutfaktan da uzak gunler geciriyorum bu yogun tempo icerisinde..En son bu pazar,puf boregi yaptim,hayatimda ilk kez..Sanki bizim evde pisermiydi ki?Yok canim nerde,gelemez benim annem boyle zahmetli,ince islere..Tabii ki boregi yaptiktan sonra bende fark ettim ki,bende pek becerikli sayilmazmisim bu konuda,ne kadar ince acmis olsamda kendimce,kizartilinca gordum ki,kocaman ve kalinca oldular,kisaca becerememisim..Belki bir dahakine daha ince acabilirim yufkalarimi,zaten bilirsiniz,cileksuyunda sadece guzel tarifler degil,fiyaskolar da paylasilir basindan beri:)

Tarifi elinde olmayanlar ve becerikli arkadaslar icin vericegim yine de:)Lezzet dergisinin,borekler ve pogacalar ekinden,gecen yil ocak ayinin..

malzemeler:4 kisilik

  • 2 su bardagi un
  • 1 yumurta
  • 1 corba kasigi yogurt
  • yrm su bardagi su
  • 1 tutam tuz
  • kizartmak icin siviyag
  • ici icin,200 g beyaz peynir ve 4-5 dal maydanoz

yapilisi:

  • peynirle, kiyilmis maydonozu karistirip harc elde edelim.
  • hamur yogurma kabinda unu eleyip,ortasina yumurta,yogurt,su ve tuzu ekleyip,karisitiralim,puruzsuz bir hamur elde edelim-(benimki biraz yapiskan oldu bende unla kurtarmaya calistim) esir bezelere ayirip,25 dk uzerine bez serelim,bekletelim.bezeleri merdana ile tabak buyuklugunde acalim.hamurlari ust uste yerestirip,hazir yufka inceliginde acalim.
  • acilan yufkayi kucuk yuvarlak kaliplarla keselim.orta kismina harci yerlestirip,elimizde yapistiralim ve derin kizgin yagda kizartalim..Afiyet olsun..

Bugun menejerim ablam,Portakal Agacindan aldigi,havuclu,cevizli,yagsiz kekinden getirdi,pek begendim,molamizda pek hos geldi..Deneyin demek istedim,havuc,ceviz,tarcin enfes kokuyordu enfes....

Sanirim simdilik benden bu kadar..Noele 27 gun kalmis,bana ne dense bu yil cok uzak geliyor nedense..Heryer de pek guzel isiklandi yine,yakinda bizim kafe de suslenir,bende kendime kardan adamli kupeler alip takicagim noel esnasinda:)tokalar falan,sirin sirin karsilayacagim musterilerimizi:)

Hepinize sevgiler sunarim,iyi araliklar dilerim...Keyfiniz bol olsun..

7 comments:

  1. hayatııımmm geliceğine ne kadar sevindim :) çok özledim seni çok kahve çikolata keyfi yapalım bol bol, şarapları içip gözlerimizi nemlendirelim boğaza karşı, konusalım sabahlara kadar anlatıcaklarımız hiç bitmesin birbirimizden uzakta yaşadığımız hayatlarımıza dair.. ahh zaman hemen geçsin sende hemen gel.. öpüyorum. nesli

    ReplyDelete
  2. once bilet almana cok cok sevindim,oh sonunda,
    borekle cay canim cekti sonra,
    bir de birbirimizi ihmal ettigimizi farkettim,
    operim.

    ReplyDelete
  3. başka kimleri ihmal etmiş olabilirsiniz ness-sibella :))))

    sibella ben istesem de börek falan yapamam ama madem geliyorsun istanbula uğrarsan kendi evimde evsahibi mutluluğu yaşatabilirim sana:)))))

    ReplyDelete
  4. gel gel türkiye cok küsel :) naber yaw, ösledim!!

    ReplyDelete
  5. neslim.evet evet hepsini yapalim,ama sarhos olmayalim,minderler uzerine de yayilamayiz ki kis gunu:)eskisi gibi

    nesloshcum evet cok ihmal ettik,saol sevindigin icin:0)

    kirpim nedesen haklisin,tembeliz biz tembel:0)

    rahsanim bende ozledim.geliyorum cok sukur artik

    ReplyDelete
  6. TR ye gitme haberine cok sevindim,artin zamani coktaaaaan gelmisti,eminim sana cok iyi gelecek evini ,aileni görmek.
    Bizi de habersiz birakma ama oldumu,
    seni cok öpüyorum,

    Kel i de tabi :)

    slmlar
    T:D

    ReplyDelete
  7. canim benim,saol ya,cok tesekkur ederim..biz de seni cok optuk...

    ReplyDelete