10 November, 2006

Yine Tavuk ve Bendeniz karsinizda...

uzun zamandir kayiplardayim ben,ne yapicagimi,pisirecegimi bilemedigim gunler geciriyorum..aslinda biliyorum,ama uygulayamiyorum.yorgunmuyum?cok da degil aslinda.ya da ben oyle saniyorum.sadece uzerimde hafif bir agirlik,aglama istegi-ne zamandir aglamadim,gozyaslarim,goz duvarlamin!? arkasinda sIkIsIk bir sekilde durmaktalar..yuksek yerlere tirmanmak,yukseklerden atlamak ve derinlere dalmak istiyorum..

isimden hic sikayetim yok,hergun daha cok seviyorum,kafenin icine girince cok mutlu oluyorum,sandwich yaparken,salata barini hazirlarken,sanki tum sikintilar ucuveriyor,o yuzden 6 gun calismak simdilik bana cok zor gelmiyor-zaten yarin itibariyle 6 gune basliyorum-.musterilerimizi de seviyorum,kimisi cok cekingen,kimisi turk oldugunu belli etmek istemeyen,koskoca sapkasinin -benim rus sandigim- altina saklanan,kimisi tam centilmen,yasli cenebaz teyzeler,zarif giyimli bayanlar vs...

bir yandan aslinda iyi bir moddayim,cunku noel modlari yavastan herkesi etkisi altina almaya basladi,sokaklarla beraber,kuru soguya ragmen bizde canlandik..zaten yapraklarla yurumekten pek mutluydum,ama kari gormek de nedense cok istiyorum bu yil..

bunun disinda mor'a karsi sempati duymaya basladim.bu hafta hic yemek pisirmedim,hep hazir yemeklerden yedik..simdi dusunuyorum ne tur seyler pisirmeye baslasam,birazdan gidip,yemek kitaplarimi karistiricam ve soz tekrar pisirmeye basliyacagim,pz gunu keyfim yerinde olursa..keyifsizsem ben mutfaktan da kaciyorum,belki bir kac tarif cikarabilicek gucum olur..

aslinda ben bu yaziyi yazarken calisan evli kadinlara,hele ki annelere hayranligimi belirtmek istedim,nasil hem cocugunuza hem esinize,isinize,blogunuza yetebilirsiniz..super kadinlarsiniz sizler,kiymetiniz biliniyordur dilerim,bilinmiyorsa bildirin demek isterim..ben daha iki aydir calisiyorum buyuk bir sevkle,ama dogru duzgun ev isi,yemek isi falan yapmadim..bana akil verin oralarda bir yerlerde okuyorsaniz..

aksamlarim kitap ve tv karsinda geciyor,arada disari cikiyorum,cokca olmasa da,kendime hani cok ozel vakit ayiran bir insan da degilim..bir de kadin olarak bakimli olmaliyiz,ben onu da pek yapmiyorum ki ihtiyacim var bu aralar bir cilt bakimina-ozel maske tarifi olan var mi,evdeki malzemelerle yapilabilicek?-,demek ki isten kalan cogu zamanin uyku ile geciyor,kis ayisi misali..yazik degil mi?

boyle iste son havadisler,bazen ne yalan soyliim,blogumu kapatayim diyorum falan..yeterince vakit ayiramiycaksam okuyucularima,ama sonra da dusunuyorum ben sizsiz kalmak istemiyorum,hani cok gelmesem de gitmesem de,yorum birakmasamda biliyorum ki siz ekranin diger tarafindasiniz,hayatimin bir parcasisiniz artik..

tavugu da nasil yaptim diye sorarsaniz,bol baharat,zeytinyagi,limon suyu,ve nandos'un periperi sosu ile yogurdum,bir saat firinda pisirdim,gercekten guzel oldu...ben zaten bir nandos hayrani olarak o lezzeti yakalamaya calistim elimden geldigince..

simdilik bu kadar diyorum ve en yakin zamanda tekrar mutfaga girmeyi diliyorum..belki de gecici bir donem geciriyorum bilemiyorum..hepinize sevgiler ve iyi haftasonlari..iyiki varsiniz..

4 comments:

  1. sakin kapama blogunu, yazarsin yine arada..bize naptigini anlatirsin:)
    kolay gelsin..

    ReplyDelete
  2. ewet ewet blog kapatmak falan yok, manyakmisin sen yaa! sen kaparsan bende kaparim! güzelim biz biliyoruz zaten, sen calisiyosuuuunn, tabiiki eskisi kadar vaktin olmicaaakk, kel vaarr, türkiyeye gitme heyecani vaarr, hic lafimiz yok, sadece kapatma balim benim :)

    ReplyDelete
  3. KApatmaya gerek yok ya. Birak kalsin yazmasan bile. Sonrada yazarsin :)
    Tavugu oyle bi suslemissin ki, bakinca kanatli but sandim valla.

    ReplyDelete
  4. canim benim,aklima geliyor bazen oyle kapatmak ama dedigim gibi sizsiz kalama ben artik:)

    rahsanim,alemsin sne beni yine guldurdun..niye kaptcan bakiim,olmaz..gerci biz de beraber dogduk sayilir,cilekler cinar altinda daha iyi yetisir degil?operim cok..

    haklisin utkucum,arada boyle tikansam da kapatmiim,eskisi gibi cok olmasa da yine yazmaya calisirim..senin yazin da super di valla,hala tadi damagimda yani..

    ReplyDelete