07 February, 2007

hani bazen....

olur mu bazen size de,akliniz karisir mi,akliniz kalbinizle kavga eder mi...acaba bu sahis kalbi mi,aklini mi secicek diye didisirler mi?...hani herseyiniz varken,cok ama cokca ugrastiktan, onlarca hickirikli gozyasi doktukten sonra,o zamanlar cok istediginiz seyleri elde ettikten sonra,caniniz hala baska seyler ister mi...

mesele biri varken,baskasindan etkilenilir mi..yapilan herseyde o sahis gecer mi akildan...acaba denilir mi..hani acaba bir denesem,hevesim gecer mi..hevesse elde ettiklerini kaybetmeye deger mi?cani yanmaz mi karsi tarafin,kendinin..ya da acaba insan korkudan mi,cekinmeden mi gercekten yapmak istedigini yapamaz.ee o zaman bu zayiflikmidir,kendine saygimidir,kendin icin yapmamakmidir istedigini ya da baskasi icin yapmamakmidir caninin istedigini..

hani evinizde cok guzel bir cikulatali pasta vardir,tap taze,tam istediginiz gibi kivaminda,hem ruhunuza iyi geliyor hem midenize,cunku nasil yapildigini biliyorsunuz,ama disari cikarsiniz en guzel pastanenin onunden gecerken,o pastayi gorursunuz,hergun gozununuzun onunde olan,istediginiz,acaba alsam mi dediginiz elinizin altinda zaten oldugu halde alirmisiniz??bir de belki pastanenin ici ne kadar zarif olsa da cok da iyi degildir pastanin kendisi..belki dokunur yiyince,alerji falan yapar,oyle olunca hem mideye hem ruha zarar gelmez mi???ama boyle insan uzaktan bakinca da kafayi yemez mi??cesaret mi lazim,ya da cesareti nereye kadar kullanmak lazim..tekrar yeni bir baslangic yapmak icin,kalmismidir onceden kullanilan cesaretten,ya da taze mi bitmistir...

falan filan...ama galiba buna acgozluluk ve nankorluk denir...

7 comments:

  1. hayirdir , cok düsünceli gördüm seni , sibella.Bir yaramazlik mi var ?

    öptüm TD

    ReplyDelete
  2. Cnm sen kalbinin sesini dinle hepimizin zaman zaman aklinin karistigi oluyor sonucta yaptigimiz secimler bi sekilde baska seylerden fedakarlik etmemize neden oluyor ama deger bence.
    kucuk kardesin pinar

    ReplyDelete
  3. hayatımız galiba bu anlattığın tarzdaki davranısşlarla dolu eger sadece evdeki pastayı yiyerek büyüseydik dısarıdakinin lezzetini bilemezdik... galiba hayatta bir parça bencil olmak gerekiyor tabiki sonuçlarına katlanmak koşuluyla ne istediğini biliyosan denemek güzel :))) hep öyle yapmadık mı ben hala öyleyim :)))))

    kocaman opuyorum nesli

    ReplyDelete
  4. seçme şansımız yok aslında sibella dayatılmış özgürlüklerimizin kuklasıyız:(((

    ReplyDelete
  5. arkadasim, her ne yaparsan yap ama aynaya baktiginda yüzüne bakabil. zayiflik dedigin sey nefisdir. nefsimize hakim olmamizi yüce Allah emrediyor. pastahanedeki pastaya heveslenmek baska birseye heveslenmeye benzemiyor. mutluluk ve mutsuzluktan bahsetmissin, sakin mutlu olmak ugruna mutsuz olma. unutma kacan balik büyük olur. kaybetme elde ettiklerini, degerini kaybedince anlarsin. nefsini dinleme kardesim mutsuz olursun. insani günahlardan veya yasaklardan cevresi degil vicdani alikoyuyor. sen vicdanin sesine kulak ver.

    sevgiler, bir kardesin

    ReplyDelete
  6. herseyde biraz risk alabilmek lazim sonrasinda da kararlarinin arkasinda sonuna kadar kalmak lazim.. bunun icin yaninda iyi , gercekten guveebilecegin hemcins arkadaslarin lazim.. Birseyleri de denemek lazim ki ilerde acaba soyle yapsam boyle olur mu idi diye dusunerek de kafayi yememek lazim.. Vicdanini cok yaralamadan pastadan bir isirik almak mi lazim ki?

    ReplyDelete
  7. bir duygu paylaşmışsın .. Ve o duyguna o karşılık fikirler yazılmış, herkes kendince, bende...
    İnsan istiyorsa, bir nedeni vardır.
    Neden engellemek kendini...
    pastanedeki pastanın içindeki çikolatayı tanıyosun,biliyosun...
    Ama...

    Merak...

    ReplyDelete