23 December, 2010

Bana Boyle bir hediye verenin...


bana boyle bir yeni yil hediyesi verenin,kafasi parcalanir aldigi hediye ile...

iki seneyi asmismis bu urun piyasada olali,cok satali vs...odullere layikmis falan filan.herkes pek sevmis,pek ister olmus..icinde bir dolu kitap depolaniyormus..mish mish da mish mish...

BULLSHITTTTT DIYE bagirasim var benim boyle seyleri gorunce..tamam iyi guzel teknoloji,bakiniz ben artik facebook'a dua eden bir insanim,gurbetligi yakin ettigi icin bir nevi,ama tabii benim facebook'um kerhaneye donmedi henuz,donmez de,oyle onun suyu,bunun busu yok icinde,sadece can dediklerim..hee kendi kendimize,tek kollla fotograf da cekiyoruz artik,annemiz hergun gorsun diye,o baska.o kadar kroluk cileksuyu'nda da olur.. sonra iphone,gozunu sevdigimin telefonu,nasil da giciktim ilk piyasaya ciktiginda,is kadinimiyim ben ne alaka derdim,ama ohh iyi ki var...

nerden nereye geldim ama konu konuyu acti..

oylesine goruyordum ben bu urunu,gecen gun musterilerimden birisi soyleyince kizkardesine yilbasi hediyesi kindle aldigini soyleyince,oyle hediye mi olur dedim.oyle kitap mi okunur.yok dedi,cok iyi,pek sevindi,hem tatile gidince de yaninda dunya kadar kitap tasimasina gerek yok dedi..ne kadar zamanligina tatile gidiyorsa artik..sanki sevismekten,gezmekten,icmekten,vs'den 10 kitap okuyacak,her gune bir kitap..

kitap okumak,dunyadaki en guzel aliskanlik..oyle bir aliskanlik ki,parcaniz bir sure sonra,okumadikca kendinizi eksik hissedersiniz bir sure sonra,az da olsa okuyasiniz,baska alemlere dalasiniz vardir hep.sonra guzel cumlelerin altini cizersiniz,paylasirsiniz,ya da kitabi oyle sevmissinizdir ki,yerini bilirsiniz,nerde ne yazdigini,kitapliginizin tozunu her aldiginizda,eliniz o cumleleri,daha dun okumussunuz gibi buluverir...sonra arada aglarsiniz belki,agladiginizi hatirlarsiniz,ya da gozyasi izi gorursunuz sayfada,ya da bir cumle size,sizi okutmustur yanina isminizin bas harfini yerlestiriverirsiniz,ya da "babam" dersiniz mesela,cunku o kadar guzel kelimeler ayni,babanizdir...

boyle okudum ben kitaplarimi senelerce,hala boyle okuyorum...kivirmaktan,cizmekten sayfami pismanlik duymuyorum,geri alicagimi bildikce paylasmaktan cekinmiyorum.

ama soyle bir icat,benim tuylerimi diken diken ediyor,bu kadar da digital olunmaz ki ya..olunmamali..yakinda sadece sanal opusup,koklasip,ozlem giderip,sevisicez sanki.sanal mum da yakariz,sanal sarap bardaklari en parlagindan,icinde bir guzel kirmizi,cheers yazariz ekranlara,yada bardaklari ekranlara tokustururuz video gorusme yaparken.boyle kalabalik olmiycak ortamda,masraf olmiycak,pislik yok,ertesi gune toparlamak yok vs...

ne biiilim,boyle iste,diyceksiniz ki sen ne anlarsin teknolojiden,anlasan o kamerayla,bilgisayarla neler yaparsin,sadece temel bilgilerle bilmek yetiyormu hep ayni,hep ayni?o kadar kurs cart curt bosuna mi?

ne deseniz haklisiniz..bir gun teknoljik kapasitemi cok gelistiricek bile olsam,ben boyle hediyeyi vereni parcalarim...

bu arada,bir nefes istanbul,cok guzeldi,cokkk..sakin oyle bir kitabi kindle da falan okiiim demeyin,valla bozusuruz...

unutulmaz olsun,yilin son gunleri dilerim...saka maka kac gun?

10 comments:

  1. ben bu yazının noktasına virgülüne kadr katılıyorum sana...öyle güzel yazmışsın ki hislerimi..

    ReplyDelete
  2. saol Zeynep'cim,ancak toparladim kendimi de doktum icimi inan ki,bir haftadir yuk olmustu kalbime...

    ReplyDelete
  3. Kitap dediğin ele alınır, incelenir, -gülme ama- koklanır:) yani ben koklarım:) atılmaz sonra, hissedilir, altı çizilir. Parçalayana kadar okuduğum kitaplarım var benim:)

    Bizim TJ de hevesleniyor buna ama ben almayayım:)

    ReplyDelete
  4. en başta , kitap kokusu olmadan nasıl okunur ki !!!

    ReplyDelete
  5. Bu zimbirtinin soyle bir iyi tarafi var, uzaklarda olup da okuyamadigin, posta ucreti astari yuzunden pahalliya geldigi durumlarda indir oku seklinde ise yariyor olsa gerek. Ama diger yandan da daha fazla radyasyona ve hazirciliga ne gerek? Sayfa cevirmek icin bile enerji harcatmiyor adama :) Boyle seylerle hep wall-e cik aklima geliyor :)

    ReplyDelete
  6. Kitabın göğsünde uyuyakalmak, eski kitap kokusunu bir daha bir daha içine çekmek, yeni aldığın kitaba eve gelir gelmez tarih düşmek ve yıllar sonra o tarihe bakıp vaaay demek, kütüphanenin önünde elimdeki bitince hangisini okusam acaba diye arsız arsız bakınmak, sahafları keşfe çıkmak gibisi var mı! Ben pilli diş fırçalarına da uyuz oluyorum :)

    ReplyDelete
  7. Ozlem'cim selam,bende koklarim dergileri,bir de filmleri,hani eskiden fot.makinesi icine koydugumuz,pek severim ben o kokulari..bence sen TJ'e bizim kitaplardan al,uzerini de askinla imzala,en guzeli:)

    Zeynep'cim aynen,sevilmez oyle hic di mi?

    Berceste'm katiliyorum,ama iyi bir kitap kurdunun bir sekilde istedigi kitaplara ulastigini,kargo parasi vermekten gocunmadigini goruyorum,nice kitap kurdu zira,bence hic de zengin degil,hemde okumalari kitapliklarini gostermelik kullanmak icin degil takip etttigim kadariyla...

    Aybige'cim,supersin..bir de ben kitabi bitirmeden,sonunu once okuyanlardanim,pek heyecanla sarilirim bir d ekitaba sonunu bldikten sonra...bu arada,ne zamandir elektrikli,pilli dis fircasi kullanmamis olsamda,kullandigimda cok faydasini gormustum..iyiki hatirlattin,ikili fis takmaliyim ben fircama:)

    ReplyDelete
  8. Doğru söze ne denir ki...Kitap demek dokunmak demek,o mis gibi kokusunu içinize çekerek okumak demek...Salonunuzun en güzel köşesinde kocaman bir kitaplık demek.

    ReplyDelete
  9. Tatlım ya süpersin herşeyi veririm ama kitabımı asla :)

    ReplyDelete
  10. Caferengigul'cum aynen katiliyorum...

    Eda'cim paylasirim,kitaplarim kadar degerli birisi ile cekinmem inan ki...geri almak sartiyla tabii ki..

    ReplyDelete