09 June, 2011


Regent Street'de Ispanya'nin tadi...


Regent Street,Regent Street olali boyle kiytirik bir gun yasamamistir,boyle kiytirik bir olaya ev sahipligi yapmamistir sanirim.En azindan ben sahit olmadim,duymadim.


Onceki hafta,cadde ortasinda asilan posteri gorunce,caddenin de trafige kapali olucagini ve Ispanya dolu olucagini gorunce ben girtmek istedim.

Sandim ki,bolca muzik,yemek standi,dans,heyecan,enerji olucak.Ruh olucak...


Vardi,ucundan azcik.Caddeye ilk girdigimizde Gipsy Kings sarkilari soyleniyordu bir sahneden.Sonrasinda yagmur yagmaya basladi.Biz yagmura inat cikmistik evden zaten,en azindan ben,cunku Pazar gunu super olucakti gozumde.

Diger taraftan,ikinci sahnede su anda Ispanya'da pek meshur olan Nena Daconte vardi.O arada,renk renk semsiyeler acilmis,hava iyice grilesmisti.Daha kizcagiz agzini acti zaten,biz kaciverdik,cunku kulaklarimizi tirmaladi sesi nedense.cHIPmUNKMIYDI bu sarkiyi soyleyen?Ya da yagmurdan ses duzeni mi kotu idi...

Cadde'nin sonuna ilerledikce,Ibiza,Majorca standlari,yapay kumlar cocuklar icin vs.Sanki guzelim Ispanya'm bu yerlerden ibaret,bir de bir dolu spor tanitim standi.Butun Ispanyollar spor manyagi mi?



Mis gibi paella yiyesimiz vardi,koskoca paella tavasinda yapilmaya baslamisti biz ilk gittigimzde,tabii ki beklemedik,cunku hic icimizi acmadi goruntu.Ben kendi paellami kendim yapmazmiyim bu gazla simdi?Sahitsiniz!!!




Velhasil,bol yagmurlu bir gundu Pazar gunu,zaten hala ara ara yagiyor.Sonrasinda gok kusagi cikiyor.

Dun aksam yogadan ciktiktan sonra yolumu degistirip,otobuse daha uzaktan binmek istedim,sanirim yanliz kalasim vardi.Kafami bir cevirdim gokkusagi sagimda,sonra tam karsimda,butun hepsini gorebiliyorum hayatimda ilk defa,ucundan azcik degil.Nasil guzel bir andi,isaretmiydi acaba?Sanki uzansam,dokunabilirdim,ya da yurusem altindan altin ficisini cikarabilirdim sanki:)


Bu aralar,hayatimdaki en buyuk renk mavi ojelerim.Sari ve turuncu alasim var en yakin zamanda,hatta yarin.Cok mu acikli?

Iyi bir Cuma olsun dilerim...

6 comments:

  1. Sibelciğim, evet özellikle son yıllarda bütün İspanyollar spor manyağı. Futbol, tenis, bisiklet, formula 1'de başarıya doymuyorlar, tepetaklak giden ekonomileri ve yaşam koşullarından kaynaklanan diplerdeki ruh hallerini sadece spordaki başarılarıyla tatmin edebiliyorlar. O sene hangi sporda birincilerse, bütün memleket o sporun kırk yıllık fanatiği gibi davranıyor. Bu aralar hepsi tenis uzmanı olmuştur yine örneğin :) .

    Gökkuşağı nasıl büyülü birşey değil mi, insanın içini nasıl güzel hislerle dolduruyor...

    ReplyDelete
  2. Aybige'cim inan ki hic haberim yoktu benim,zaten spordan bihabeim ben nereden olursa olsun.Gokkusagi super bir hediye hepimize,ne zaman cikicagi belli olmayan bir supriz:)

    ReplyDelete
  3. O bardaktakiler ne?Çok merak ettim :)

    ReplyDelete
  4. Nilla'cim,sekerle kavrulmus fistik,cok tatli ve mis gibi kokar:)

    ReplyDelete
  5. Paella ne? Merak ettim. Ojelerine mi fistiklara mi bakayim sasirdim.
    Ispanya ayaginiza gelmis desene.
    Hos birgun olmus gokkusagi da cabasi:)

    ReplyDelete
  6. Didem'cim paella,Ispanyollarin meshur pirinc yemegi,deniz urunlu,tavuklu baconlu,cesit cesir.bir gun yapicam:)

    ReplyDelete