02 August, 2006

bir gune iki pilav:misirli ve karidesli

merak ederseniz bir gune,hatta ogune ben neden iki pilav yapiverdim diye,cunku kelosh'un sevgili kuzeni burdaydi,kendileri biraz fazla secici olduklarindan ve ev yemegi nedir pek bilmediginden,buraya gelince biz hafiften simartiyoruz kendisini..bu arada ben eskiden pek pilav yapmayi beceremezdim,zaten herkesin bir ayri pilav yapisi var,bana gore annemin pilavi baskadir..ve ben pilavimi,ne kadar zararli olsa da bol yogurtla severim,hatta bi gun babam bana cok kizmisti,ikisini karistiriyorum diye,hos kendisinin dusuncesi saglik acisindan degil,goruntu acisindandi..ben de cok uzulmustum,babam bana sesini degistirip gikkkk dese,benim zaten icim kayar,hemen aglamakli olurum falan.ama annem ne isterse desin,daha alisigiz belki ondan,kaldirabiliyoruz..hos istesek de istemesek de kaldirmak zorundayiz,annem aglamamiza bile kizabilir,onun kizlari hep guclu olmalidirlar...cok konustum tarife geceyim...

karidesli pilav icin:

  • yrm kg dondurulmus karides
  • 1 sogan
  • 2 yemek kasigi salca
  • 1 yemek kasigi aci salca
  • 2,5 su bardagi pirinc
  • 3 bardagi su
  • bolca baharat-kakule,karanfil,safran,kirmizi biber,kekik,vs
  • 50 g tereyagi

yapilisi:ince dogradiginiz soganlari ,az yagda salca ile kavurun,pirinci,karidesleri,baharatlari ekleyip,kavurmaya devam edin.suyunu ekleyip,cekene kadar pisirin..afiyet olsun..




misirli pilav icin:ben aslinda bezelye de koyucaktim ama beyfendi istemediler,halbuki ne seker bir goruntusu olurdu,renkli renkli...simdi aklima geldi havuc da cok yakisirdi,united colours of RICE...:) hem gunluk sebze ihtiyacimiz da zevkli bir sekilde karsilanmis olur..

  • 1 avuc dondurulmus misir
  • 1 badak pirinc
  • 1,5 su bardagi su
  • tuz
  • kakule
  • 50 g kadar tereyagi..

kullandim ve yukardaki uslupte pisirdim..misiri ve karidesi cozulsun diye disari cikarmadim bile,cunku zaten hemen buharda kendi hallerine geliyorlar..afiyet olsun..

18 comments:

  1. Sibella ben mısırlı pilavı sectim:) Deniz ürünlerini sade yemegi seviyorum,

    Ellerine saglık
    Figen

    ReplyDelete
  2. bende bugün pilav yaptim, nerdeyse iki aydir yememistik pilav.. keske önceden okusaydim tarifleri, misirliyi secerdim bende :) hazir var cünkü, karides simdi kaaaallkkk, giyiiiinnn, giiiitttt, aaallll..... ohoooo uzun is :)

    ReplyDelete
  3. Sibella pilavlar harika gozukuyor:) ozellikle karidesli cok ilginc gozukuyor bence, icinde de bir suru baharat, karanfil falan, ben onu denemek isterdim:)

    Ben de hep yogurtla bulamac haline getirip oyle yerdim, annem de laf ederdi:) ama oyle tadi cikiyor canim bununnn:)))

    ReplyDelete
  4. yahu hakkatten bende pilavi yourtla ööle seettiririm :) ne zarari varmiski acep?

    ReplyDelete
  5. Ben de karidesliden yana oy kullaniyorum :) Ozellikle de buzlukta bekleyen karideslerimi hatirlayinca, gaaaayet leziz gorunmekte ellerine saglik !

    ReplyDelete
  6. figencim tesekkur ederim,karides de guzel olurdu seytinyagli bol maydonozlu,bak simdi aklim geldi canim istedi..

    canim tembellik yapma bak al bakiim karidesi,degisikik olsun..:)saka bir yana,hani karbonhidratlarla proteini karistirmamaliyiz ya ondan iyi degilmis,kilo acisindan,yanlis hatirlamiyorsam..xxx


    hakilisjn tadi oyle guzellesiyor sanki,bana cok manasiz gliyor pirinc,sade,nedense:)

    bercestecim,saol canim,ne guzel yetismis tarifim bak karidesler bozulmadan..:)

    ReplyDelete
  7. beni kesinlikle misafir etmelisin sibella:)))

    ReplyDelete
  8. Londra'ya yolum düşerse, restoran aramaya gerek kalmadı yani :) Süper.

    ReplyDelete
  9. Sibelciğim ellerine sağlık arkadaşım nefis görünüyor özellikle karidesli olanından hemen yapacağım:)
    öptüm:)

    ReplyDelete
  10. ben de bugün istanbul'un en huzurlu mekanlarindan birinde, taksim'de fransiz konsolsolugunun arkasindaki kafe bunka'da japon pilavi yedim. karides ve sebzeli, yaninda da sushi. disariya göre çok makul fiyatlari. hele de o huzurlu havasi yok mu!
    ellerine saglik..
    tijen

    ReplyDelete
  11. kirpim,ayip ettin,basmin ustinde yerin var ne demek,misafirlik..ben bilmem misafirlik,zaten kimseye misafir muamelesi yapamam ki ben:)

    ubp'cim ne demek sibella's yakinda hizmete giricek insanlah..

    canim kusum seversin karidesi hatirliyorum..afiyet olsun simdiden...

    afiyet olsun tijen ablacim,oralarda olmayi cok isterdim bende ama sanirim sushi yiyemem ben..

    sen gel tatlim,ben sana kocaman yaparim,bol misirli hemde..

    ReplyDelete
  12. sibella dönüş yolunu çizeceğim ayaklarına alışkanlık haline getirdin dönmemeyi

    ReplyDelete
  13. geldm kuslarim geldim..xxxxxxxxxx hugsssssssssssssssssssssss,muckkkkkkkk

    ReplyDelete
  14. Very cool design! Useful information. Go on! film editing schools

    ReplyDelete