09 April, 2014

#hadibakalim2014te41kitap-10

Benim Ahmet Altan'a hayranligim hep ayri olmustur.Hangi kitabini okuduysam hep sevmistim,aşkı,tutkuyu,kadınları anlatmasını hep zevkli bulmuştum.

O yüzdendir ki,ben kendisini okumayı çok özlemiştim.Görür görmez aldım bu hevesle kitabı doğal olarak.
Zevkle okuduğum yerleri oldu ne yalan söyliyeyim ama sonu beni hayal kırıklığına uğrattı,çok anlamsız geldi.

En güzel yanı,kadınların,her türlü kadının içindeki ateşin yansıtılması idi bence.


Çizilen cümleler az da olsa vardı.Tahtacıyı sevdim pek.


*tanrının tesadüflerinin de bir düzeni,bir iç örgüsü,gizli bağlantıları vardı,onun romanını çekici kılan da buydu belki.Tesadüfü ve düzeni yan yana getirebilmesi.Tesadüflerin de bir zinciri vardı.Tanrı tesadüfleri yaratıyor ama o tesadüflerin hangisini bir hayat tarzına çevireceğine dair kararı sana bırakıyordu.

*zenginlik,işte bu dünyada olmak,doğmak,Tanrı'nın sana lütfettiği iş her ne ise onu yapmak,payına razı olmak,zenginlik bu,bundan başka zenginlik yok.hepimiz aynı bütünün parçasıyız,bir insani öldürdüğünde kendi parçanı öldürüyorsun,hangi zenginlik insanın kendi parçasını yok etmeğe değer.

*bazı insanlar vardır,gerçekten iyidirler,kaynak suyu gibi berraktırlar,onları görünce sevinirsiniz .

Hepininize mutlu bir hafta ortası diliyorum,güzel satırlarla dolu❤️ 

İşe başlamadan önce,iş yerimde,gürültülü konuşan iş arkadaşları,siyah kahve ve hepimize sunulan havuçlu kek eşliğinde yazılmıştır bu yazı.

2 comments:

  1. okuduğum ahmet altan kitaplarını hep sevdim. bence ahmet altanda bir son yazamama durumu var ama ben sorunlu sonlara da alışığım :)
    bu kitabını okumadım ama.

    ReplyDelete
  2. Bende hep sevdim,hos o zaman gectim,sor bakiim hicbirini hatirliyormuyum.belki ki mine gore guzeldir sonlari da Benim kapasitem elvermemistir;) xx

    ReplyDelete