17 August, 2015

Mor burger

Günaydın dostlar,ille de paylaşmam gerek bu tarifi:) Sırf bu aşktan,daha da erken güne merhaba demem.Hem ne gerek var çok uyuyacak,bugün içimize kara harflerle  yazılmış günlerden biri...O yüzden,kaybettiklerimiz için de yaşamak boynumuzun borcu!

Daha önce pancar humusunu ( http://cileksuyu.blogspot.co.uk/2015/02/pancar-humusu.html?m=1) deneyip,pek sevdim,bunu da ille denemek istedim .Tarif ES dergisi,Rachel Khoo'dan.Bakalım siz sevecekmisiniz?

Temiz yiyenler için ideal olabilir,falafel olarak da sunulabilir ekmek yemek istemezseniz.


Malzemeler: 400 g konserve nohut,1limonun rendelenmiş kabuğu,1 yumurta,75 g çiğ rendelenmiş pancar,yarım ince kıyılmış kırmızı soğan,100 g rendelenmiş hallim peyniri,50 g ekmek kırıntısı,50 g kinoa,1-2 yemek kaşığı zeytin yağı.


Nohutu,tuz,biber ve limon kabukları ile blenderdan geçirin.Yumurtayı,pancarı katıp yeniden çalıştırın,tüm malzeme karışşın.Bu karışımı bir kaseye dökün,soğanı,hellimi ve ekmek kırıntısını katın.Yoğurduktan sonra 4 adet burger yapın.Ben 6 tane yaptım. Bu burgerleri kinoaya banıp,bekletin.


Bu arada burger üstüne koymak için harika bir beyaz sos yapmış Rachel.Tahin ve yoğurt nasıl olur derken,denediğimde ben bunu tek başına da yerim dedirten.

Tahin sosu için malzemeler:2 ymk kaşığı tahin,2 ymk kaşığı yoğurt,yrm limon suyu,tuz ve karabiber.Ben biraz da acı biber kattım.


Ben fırına verdim,uzun süre pişirdim,çok kıtır oldu,yukarda gözüktüğü üzere.Siz Rachel'ın tavsiye ettiği gibi ya ızgara yapın ya da az yağda kızartın altlı üstlü 3er dakikadan,kinoa kıtırlaşana kadar.Izgara tava kullanacaksanız önce tavayı yağsız ısıtıp,yağladığınız burgerleri sıcak tavaya dizin.


İstediğiniz salata ile servis edin.


Ben ertesi güne iş yerine götürüp,soğuk ve ekmeksiz,yanına sadece salata ile yedim.Yine yaparım dediğim tariflerden birisi oldu.

Daha önce denediğim başka bir pancarlı tarif varki,ara ara aklıma düşer,(http://cileksuyu.blogspot.co.uk/2012/11/cikolatali-pancarli-kek.html?m=1),sanırım yediğim en güzel keklerden birisi idi,çikolatalı-pancarlı.Ne zaman pancarı elime alsam aklıma Ayşe Ablam gelir,pancar turşusunu pek güzel yapan.

Herşeye rağmen,iyi bir Pazartesi diliyorum,bol dualı...


No comments:

Post a Comment