04 October, 2015

Okudum,bitirdim;ille de tavsiye ederim



Selam ÇŞ severler,umarım mis bir pazar geçirdiniz.Yoksa Pazar günü size de mi yetmiyor? Haftalardır hissettiğim şey bu,Pazar bana az geliyor.Erken kalkıp bir dolu şey yapmış olsam da,yeni gelen haftaya aklımda hep yeni şeylerle giriyorum....Dolu hayat,yine de seni çok seviyorum,yorsan da gersen de,kafam ve listelerim hiç boşalmasa da.

Neyse gelelim son kitabıma.Sevgili Sibel'imin(Sibel'in kahvesi,@sibelyesilcay) IG'da paylaştıklarındandı,Erdal'ımdan isteyince hemen getirmişti.IG'min ve düşenceli dostların faydası yazmakla bitmiyor benim için.Müteşekkirim❤️

Benim gibi kişisel gelişim kitaplarını sevip,benzer şeyleri okusanız da vazgeçemeyenlerdenseniz kesinlikle tavsiye ediyorum.Bu en çok severek okuduklarımdandı(bu konuda ayrı bir yazı yazmayı düşünüyorum,bana iyi gelenler,kitaplığımda olanlar)...

Kitap incecik,otursanız bir günde biten,sonrasında belki benim gibi baş ucunuzda tutmak isteyeceğiniz,altını çizdiklerinize dönüp bakmak için.

Toltekler,Meksika'nın güneyinde yaşamış,bilginin kadınları ve erkekleri.İşte bu kitapta onların bilgileri anlatılıyor,3 anlaşma halinde.Anlaşma başlıkları şöyle;kullandığın sözcükleri özenle seç,hiçbirşeyi kişisel algılama,varsayımda bulunma!

Sırf bu başlıkları uygulayabilsek,hayat ne kadar da kolay ve pozitif olabilir aslında.Her anlaşmada,o kadar doğru buldum ki her satırı,o kadar yanlış buldum ki kendimi kimi zaman:( Bunları uygulamaya koyabilmek için,hayatın her gününe sığdırabilip,hayat tarzı yapabilmek için sürekli pratik yapmalıyız.İşte bu yüzden bu tür kitapları tekrar tekrar okuyorum ki,hatırlayayım,kendimle savaşmayayım.Kendimi olduğum gibi kabul etmek yetmiyor bana,hep daha iyi,daha pozitif,stres,iş altında daha sakin,daha müteşekkir,daha farkında olmak için yaşıyorum her günü. 

Geçenlerde Çinli,şahane iş arkadaşımla konuşuyorum,nasıl bu kadar sakinsin bunca stres,yoğunluk altında diye sordum.Herşey geçici dedi,bu dünya gerçek değil.Adamı görseniz süzülüyor,ortalık dağılmış,müşteri ya da menejer sinir bozmuş hiç umurunda değil.Her sabah 4'te kalkıp meditasyon yapıyormuş.O sakinlik için neler vermezdim ben?Hoş yapı itibari ile de bizlere hiç benzemiyorlar,Nepalli arkadaşlarım da öyleydi.Süzülerek iş mi yapılır,yapıyorlar.Bense sanki dükkan benim,herşey benim sırtımda...Daha menejer bile değilim!!!

Velhasıl dostlar fazla duygulu,hassas,tutkulu,ateşli,istekli olmak yoruyor beni bazen.

Hislerime tercüman bir kaç cümleyi paylaşmak isterim;

-kendimizi reddetmenin nedeni mükemmellik imajına sahip olmamızdır.bu nedenle,kendimizi olduğumuz gibi kabul etmeyiz;bu nedenle başkalarını olduğu gibi kabul etmeyiz!

-insan,dünyada aynı hatanın bedelini binlerce kez ödeyen tek hayvandır.

-sözlerinizin saflık derecesini,öz-sevginizin boyutuyla ölçebilirsiniz.kendinizi ne kadar sevdiğiniz ve kendinizle ilgili ne hissettiğiniz,sözünüzün kalitesi ve onurluluğuyla doğru orantılıdır!

-soru sormak daima varsayımlarda bulunmaktan iyidir.çünkü varsayımlar yaşamınıza acıları davet eder!

-sadece yapabildiğinizin en iyisini yapın,yaşamınızda her koşulda ve her anda.

-Tanrı hayattır.Tanrı yaşamın kendisinin ifadesidir."seni seviyorum Tanrım"demenin en iyi yolu,yaşamanızı en iyisini yaparak yaşamanızdır."teşekkür ederim Tanrı"demenin en iyi yolu,geçmişi özgür bırakarak,anda yaşayabilmek,şimdi ve burada olabilmektir...

Hepimize mutlu,aktif,huzurlu,kendimiz ve çevremizle harmoni içinde olduğumuz bir hafta diliyorum ❤️

2 comments:

  1. Tanrilar Okul'u disinda bu tarz bir kitap okumadim hic daha once, ama bunu senden odunc alip okuyayim o halde :) Opucuk!

    ReplyDelete