19 October, 2015

Siyah pirinçli karides sote



İkidir siyah pirinç alıyorum,ilk pişirdiğimde çok kötü pişirmiş,ziyan etmiştim.Bu sefer paket üstündeki tarifi denedim ve başarılı oldum sanırım,çünkü pek sevdim,salatalara,çorbalara katabilirim paket bitene dek.Hatta bugün çok azalan haşlanmış pirinci yapacağım köftenin içine katmayı planlıyorum.


Orjinal tarifte susam yağı,soya sosu,edamame fasulyesi,pirinç sirkesi vardı.Ben her zamanki,evimde bulunan malzemeleri kullandım,çok sık kullanmadığım malzemeleri evde tutmak istemiyorum artık,şimdilik...Sugarsnap peas denilen şeker bezelyeyi aldım sadece,ne yazık ki edamame fasulyesini unuttum ki kendisini pek severim.

Unutmaya,uydurmaya rağmen benim için pek lezzetli bir yemek oldu:)

Limon suyu,zeytinyağı,taze soğan julien doğranmış renkli biber ve havucu soteleyip,karidesleri ekledim,kavurdum...Biraz rezene,biraz acı biber,taze kişniş serptim....Üzerinde siyah pirinç ile sundum,yanında haşlanmış şeker bezelye...

Sevdim,basit olduğu için de paylaşmak istedim.

Güzel haberli,Mutlu bir hafta diliyorum ❤️

2 comments:

  1. Merhabalar, hayırlı haftalar. Siyah pirinçli karides sote ne kadar leziz, ne kadar da iştah açıcı olmuş. Ellerinize sağlık.

    Saygılar.

    ReplyDelete