Velhasıl,yine geçen günler de,bir Pazartesi temiz yeme,sağlıklı beslenme-hayat sitili olayına girmiştik bu kitap sayesinde.İçinden denenen bir tarif bu.Kitapta bolca protein ağırlıklı tarif var.3.tarifi bol acı ile yenilebilir hale getirdik.
3 tariften ikisini zevkle paylaşacağım.İkincisi inşanlah yarına,değişiklik isteyenlere.
-160 g(1 kutu) konserve süzülmüş ton balığı
-1 rendelenmiş kabak
-80 g un
-1 yumurta
-1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
-servis etmek için soya sosu
Ton balığını ezip,kabak,un ve yumurta ile birbirine katın.Eğer katı olursa biraz su katın,karışımın krema halinde olması gerekiyor.
Az yağda arkalı,önlü 2-3 er dakika kızartın.Ben biraz pul biber,bol limon ekledim servis ettiğimde.Mücver ve balık severler için ideal,hafif.
Mutlu günler❤️
No comments:
Post a Comment