11 June, 2017

IG yokken ozleyeceklerim...

Ne zamandir bu yaziyi yazmak istiyordum,cunku ne zamandir sosyal medyadan ayri kalmak istedigimden bahsediyordum hatirlarsaniz.Ara ara blogu kapatmayi dusunmus olsam da,sanirim blogum benim icin cok ozel,az bile yazsam blogsuz kalamayacagimi artik biliyorum.

neden IG ve FB molasi verdim? Cunku sabah kalkar kalkmaz kahvem ile birlikte hemen telefona gidiyordu elim.Ayilmama IG yardimci oluyordu.Her oturdugumda telefon elimdeydi,obsesif bir sekilde.Tabii ki ben hic oyle herseyi paylasan,cok ozele giren bir blogcu ya da IG-FB kullanicisi olmadim ama,deli gibi neler olmus diye ekrani surekli kaydiriyordum.Stories'i kesfedince bu hal daha da germeye basladi beni,sanki bagimli olmustum.Oyle her yaziyi okudugumdan degil sadece gorsel acidan iyi geliyordu bakmak.Escapism dedikleri sey bu herhalde.Gercek hayattan kacmak icin kotu televizyon programlari izlemek gibi birsey.Ki benim takip ettigim kesim bence cok ozel,ovmek icin soylemiyorum takip ettiklerimi.Hani coguna gidip sarilip,kisisel olarak tesekkur edesim geliyor bazi paylastiklarinda.Velhasil bu benim kendime meydan okumam ve artik beni asan aliskanligimi yenmek icin verdigim bir ara.FB ile iliskim uzun zaman once verdigim mola sayesinde daha bir mesafeli idi,ama ya hep ya hic dedim ikisinin de uygulamasini sildim telefonumdan.

peki nasil hissediyorum?Tuhaf!!!! Bugun arabada gokyuzunu incelerken,resmen kilcik gibi dizilmis bulutlari gordum ve aaa IG olsaydi bak bunu hemen paylasirdim dedim kendime.Oturunca telefona gidesim geliyor ama sonra hatirliyorum ki bakacagim birsey yok telefonda.Eger birseyi merak ediyorsam google'a bakiyorum.Hani biraz rahatlamis,biraz boslukta gibiyim son iki gundur.Hedefim bu yazi IG'siz ve FB'suz gecirmek,Hos her an degisip,ozleyip geri donebilirim😀

Sanirim yalniz kalmaya da ihtiyacim vardi.Fark ettim ki ben IG ile yalniz degildim,sevdiklerimden her gun haberim oluyordu,paylastiklari tatli anilara mutlulukla sahit oluyordum.Bir de sevk veren,ilham veren insanlar vardi,hani kendimi kotu hissettigimde isaret gibi algiladigim,ilac gibi gelen.Son zamanlarda sanirim daha cok kendime bakip,kendimle ilgili seyler ile yuzlesmek istedim daha cok.

Sosyal medyaya, dunyayi ne kadar kuculttup bizi yakinlastirdigi icin mutesekkir olsam da,benim gibi bagimli olunca,yormaya basliyabiliyor.O yuzden kontrolu elinde tutan insanlara hayranim.

Bir de fark ettim ki,iki gundur sanirim sadece bir tane foto cektim.O da Tesekkur Cuma'si icin.

Bakalim bu meydan okumada hedefime ulasabilecekmiyim?

IG'siz ve FB'suz daha cok.....okuyabilecegimi,yuruyebilecegimi,yoga matinde daha cok kalabilcegimi,sevdiklerim ile bulustugumda daha o ana odakli olacagimi,belki bir cilginlik edip crochet ogrenebilcegimi umud ediyorum.Hatta belki boyalarimi alip,soyut resim yapmaya bile baslayabilirim.Icimde bir Pollock besliyorum yillardir.😉


Gelelim ailem ve dostlarim disinda ozleyeceklerime....Hani biri dese ki benim hesabimdan bak,bakmiyorum cunku amac zaten bu aliskanligi yenmek degil mi?


@acemidunyali....Canim Sibel'im,pozitifligi,huzur veren mavisi....


@xantheb.....Guzel isimli guzel kadin.Renkleri,isigi.Londra'si,ailesi,filmleri,muzikleri....Hayranim hem de cok.Bu kadin olmasaydi sanirim IG'yi cok daha onceden kapatmistim.


@macerakitabim....Ozlem'cimmmmmm💓💓💓 Yillardir zevkle takip ettigim blogcu,yazi dilini cok sevdigim.gittigi yerlere okurken sanki beraber gittigim,ailesine tutkun bence sahane bir kadin.Sirf Ozlem yuzunden Paris'e gidecegim inanin ki...Gidip de askinin sebebini ben de gorebileyim,anlayabilirsem tabii:::)


@sukransoysal....Tanimadan sevdiklerimden....Fotograflarinin sadeligi ve cinileri,gozumu gonlumu acmaya yetti her zaman.


@sarperduman.... bu adami takip etmeyen var mi?Ben cok gec kesfettim,her videosunda,o kedilerin piano ustune her cikisinda kalbim guluyor arkadaslar,inanin!


@ciftgezerler....Sanirim IG'de en sevdigim seyahat hesabi ...Cok icten,cok sempatik,cok asik bir cift.Hele o bilmem nerenin ucunda,tepesinde cektikleri donmeli videolar...Kalbime indirecekler bir gun,ama cok seviyorum....


@thebodycoach....Joe💓💓💓💓 Saclarina,konusmasina,sempatikligine,tariflerine hastayim.Iki gun gaza geliyorsam Joe sayesinde...3.gun birakmam ise benim sayemde😓


@mamasgonecity...Evet cok fazla reklam var,ama o kadar sempati duyuyorum ki ailenin kopegine,o kopegin cocuklarin yaninda insan gibi uyumasina,o reklamlari gormuyorum...


@meral....gozunden Londra'yi pek seviyorum.Londra'li hesaplar icinde en sevdigimdi.


@timcoulson....Bu adami yillardir takip ediyorum.Bu adam yuzunden ben hesabimi tekrar ozele ayarladim.Kendisi benden once bir IG molasi verdi,beni sevke getiren kendisidir acikcasi.Tanri'sina,esine,ogullarina olan askina hayran olmamak elde degil...Bir de fotolar,muhtesemmmmm otesi.

not:Hesabim yillarca ozel hesapti.Ozelde tutmamin sebebi ise,tamamen fobimden dolayi.Ya manyak biri bana manyak seyler soylerse,eski sevgilim beni gorurse falan gibi dusunceler icindeydim elimde olmadan.Bunu yenmek icin herkese actim sanirim gecen sene.ne de olsa blogun bir parcasi dedim,en kotu ne olabilir ki bu konuda Serap cok destekcim olmustur.Taa ki Tim'in hesabini ozele almasina kadar benimki de acikti.Simdilerde eskisi gibi kapali.Sanirim ben ailesini,cocugunu onca insana gosterebilen insanlardan asla olamazdim.


@evdeoyunvar....Tugce'm...Yillar once blog yazarken tanimistim onu,IG'yi acinca yine karsilastik.Iyi ki.Bir gun anne olursam onun kadar cool ve yaratici,eglenceli bir anne olmak istiyorum.Anneligi cok guzel yansitiyor tum gercekligi ile ve anne olarak kendinize de zaman ayirmanizi hatirlatiyor.Oje ile fincan boyamayi kendisinden ogrendim😁


@taza....Yaaaaa bu aile var ya bu aile.Elanor elimde buyudu diyesim var resmen.Cok tatlilar,cok ornekler.Sosyal medya uzerinden gecimlerini sagliyorlar anladigim kadari ile ama hic oyle basit,reklam dolu degil.Boyle aileler cogalsa,cocuklar bu sekilde yetistirilse bu dunya nasil daha da guzel bir yer olur kim bilir?


@aylincifci...Aylin'i de blog sayesinde tanidim ben.Ilk gunlerden beri fotograflarini cok seviyorum ki son yillarda bu fotograflar ayri bir boyuta gecti sanki...Yaraticilik,kalite,ask fiskiriyor her birinden.Bir de Aylin'in ara ara foto altina yazdigi notlar olunca,tadindan yenmiyor.


@nilyfer_xo...Yine blog sayesinde takip ettigim.bence bir peri olan Nily,yaptiklari,Ela'si gunume renk katmaya yetiyor...Cok baska olan kadinlardan sadece bir tanesi.


@zeynep_y....Zeynep'im,benim guzel Zeynep'im...En guzel kahve fotograflarini kendisinin cektigini iddia ediyorum yillardir.Blogosferin bana kattigi en sahane kadinlardan.

Iste boyle...En sonunda bu konuyu da dile getirdim rahatladim.Hic isim yokmus da ben oturmus kimi ozlerim diye dusunmusum.ne kadar da kendini bloga adamis bir blogcuyum goruyorsunuz😉

Peki siz kimi ozlersiniz diye sorasim geliyor😁😁😁

Iyi bir hafta olsun gelen dostlar...Mutlu olun.


10 comments:

  1. Merhaba.
    Geçen akşam televizyonda bununla ilgili haber vardı. Artık sosyal medyaya ne kadar bağımlı olduğumuz ile ilgili.
    Yazdıklarınızı okurken aklıma kendim ve kendimle ilgli bu konularda aldığım kararlar geldi.
    Bir ara bende sanırım 1 haftaydı, FB ve İG giriş yapmamama kararı almış ve uygulamıştım. Sonraa İG özledim resmen. Çünkü oradaki paylaşımlar hoşuma gidiyor.
    Geçtiğimiz hafta da ben FB kapatma kararı almıştım ama henüz kapatamadım nedense kendimce hep bi bahanelerim oluyor.
    Oysa ki yazdıklarınıza sonuna kadar virgilüne, noktasına kadar katılıyorum.
    İyi geceler, iiyi haftalar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ah Gulsah bilsen ki,nasil IG krizindeyim,sanirsin bir madde bagimlisiyim ve titriyorum ,cold turkey dedikleri cinsten...herkes neler yapiyor,telefonumdaki insalar diye merak icindeyim ama sozumu tutucam,umarim.gidisim gidis degildi cunku.kendimi kontrol edene kadar devam etmeyi umut ediyorum.sen de erteleme derim,cunku benimki de cok uzun zaman aldi vazgecip,bu molayi verebilmem.sevgiler,iyi haftalar.

      Delete
    2. İyi geceler Sibel, nasıl gidiyor?
      Bende yazını okuduktan sonra kapamasam da internete girişlerimi azalttım.
      Gerçkten de kayıp değil ama insanız işte bu sosyal ağı biliyoruz ve bakmak istiyoruz :)

      Delete
    3. Selam Gulsah'cim..Ben orucumu erken bozdum,cidden ozledim.Simdilik dilegim,aramizda mesafeli bir iliski kurmak:)

      Delete
  2. Ben seni özlerim Çileksuyu 💜 Renklerini, enerjini, güzel gülüşünü ♥️

    ReplyDelete
    Replies
    1. balim benim,ben sana hep yakinim,sen iste whatapp'ina hergun bir renk,gulus gondereyim:)

      Delete
  3. Canım Sibel'im. Tatildeydim bir haftadır. Giderken IG'yi kapattığını biliyordum. "Ulen dedim bu kız bir çılgınlık yapıp blogu da kapatmasın?" Neyse ki burdasın. Seviyorum seni. Gitme o yüzden. Kimse okumazsa biz okuruz birbirimizi. Blog IG gibi değil çünkü. Okumak için emek vermen lazım; tıpkı yazmak için emek vermen gerektiği gibi.
    Şimdi ben sana mail adresimi yazıyorum buraya. Sen de bana telefonunu yazıyorsun olur mu?
    Kayıtlı olsun telefonumda yahu. Diyelim ki Londra'ya geldim. Göremeyecek miyim seni?
    Allah Allah ya!
    öperim çoook.

    ReplyDelete
    Replies
    1. gitmek istesem de gidemem sanki burdan Ozlem'cim.Insanlag goreceksin beni gelince,heyecanla bekliyorum o gunu:)

      Delete
  4. Ben çok özledim ama seni....
    Şimdilik bloğumu kapattım.. instagram ise senin gibi dostlar olunca güzel..
    Sevgilerimle
    Acemi dünyalı

    ReplyDelete
    Replies
    1. ask olsun nasil kiydin bloga Sibel'im...ozlerim,zaten IG'de de cok paylasmiyorsun ki:(

      Delete