11 January, 2018

Mutfak fiyaskolari❤️


Son 4 yildir mutfakla eskiden oldugu gibi hasir nesir olma dilegim var her yil.Hani blogun ilk gunlerinde oldugu gibi yeni tarifler deneyip,paylasmak.Hos zamaninda o kadar cok yeni sey denemisim gibi geliyor ki,o yuzden son yillarda gorduklerim sanki bir tekrardan ibaret gibi ve ayni ya da benzer seyi pisirmenin ne manasi var diye dusunmem de mutfakla iliskimi mesafeli kilip,sadece doymak icin yemekten ibaret oluyor.Bu saatten sonra seker hamuru ile daha artistik seyler denemeye cesaretim olmadigina gore,yaptiklarim yine benzer seyler olucak sanirim.


Sigarayi da biraktigim icin(11.gun ayin birini tam baslangic gunu kabul edersek),kendimi mesgul tutmak istiyorum dolayisiyla aklima gelen tarifleri denemek istiyorum.Dun sabah bir heyecanla kalktim erkenden her zamanki gibi,mandalinalari degerlendirmek uzere buldugum tarifi aynen uyguladim,sadece kendimden biraz mandalina suyu ekledim.Kurabiye kesicisi kullanana kadar,top yapmak istedim cunku canim top seklinde kurabiye istiyordu.Firina verdim,14 dk sonra almak icin gittigimde benimkiler bir guzel yayilmislardi!!!!


Mandalina suyu haric her seyi tam olcu uyguladigim halde bu sekle neden girdiler anlamadim.Tabii ki mandalina suyu kattim diye ununu biraz daha koydum.Ama olmadi!


Bu kadar tipsiz ama bu kadar lezzetli ancak olunur sanirim😉 Sabahlari kahvemin yanina keyifle yiyorum.Israf olmayacaklar ben de bu bogaz varken!


Neymis kapagina gore kitabi yargilamayacakmisiz! Tipsiz gorunen kurabiye lezzetli olabilir,pek merakla severek,heyecanla okumak istediginiz kitap size uymayabilirmis! Sanirim hayatimda anlamakta,takip etmekte en zorlandigim kitap oldu MMB.Sanirim Hindistan'in siyasi,etnik,toplumsal sorunlari pek ilgimi cekmedi,hos Encum'den sebeb gayet merakla basladim,sonrasinda kayboldum.Kendimi buldugumda Revathy'nin mektubunu okurken icim sizliyordu.Belki bir sure sonra yeniden okurum bu kitabi,neden olmasin?Belki dogru bir zaman degildi anlamam icin.Genelde yarim birakma huyum vardir ama bu kitabi sevip gayet iyi anlayacagim duygusu pesimi birakmadi.Roy'un ilk kitabini okuma cesaretini gosterebilcekmiyim bilemiyorum? #bizimbuyukchallengemiz icin 10.maddeyi tiklamis oluyorum.2017 yilinda alip okumadiginiz bir kitap.

Aslinda hepimiz  bir Mutlak Mutluluk Bakanligi bakaniyiz!


Gecen yildan beri yapicam,aman da cok ozledim dedigim,yine heyecanla kalkip,Pazar gunume renk ve koku katmak icin firina verdigim ve yine bir guzel malzemeyi ziyan ettigim tarif ise acma.Bunun da tipi guzel,ici pismemis!Yazarken gulesim geldi,iki tarifin de farkli fiyasko sekillerine sahit oluyorsunuz.Ama icini gorunce resmen icim burkuldu.Bir guzel cayimi demlemisim,gunes piril piril,sakin bir Pazar gunu,tek eksigim pofuduk acma.Hevesim icimde patladi.Ha bir de sanki daha once hayatimda hic acma yapmamis gibi katlettim tarifi. Saglik olsun.Yine yaparim.




Tatatatataaaaaaaa iste acma nasil pismez,ici hamur hamur kalir gorun  diye fotograflamadan edemedim!

Ben simdi nasil eksi mayali ekmege gecis yapayim aaa dostlar!

Velhasil,fiyaskolar hem mutfakta,hem iste,hem evde,hem disarda  olacaktir,biz de bu tecrubelerden daha pismis daha bilge olarak cikacagiz saglik oldukca.Hem fiyaskom olmasaydi ne yazardim bugun.Blog acildigindan beri nice mutfak fiyaskosu paylastim yillar icinde,bu da onlara eklensin madem.Unutmadan,yillar icinde oyle degistim ki,artik firindan pismeden cikan keklere vs aglamiyorum ve de gayet guzel omlet yapabiliyorum💪😉

Siz de paylasin mutfak fiyaskonuzu da kendimi cok kotu hissetmeyeyim😊😉
Sevgiyle kalin,FUF'da gorusmek uzere...

❤️

11 comments:

  1. Ben bu mutfak işlerinde hayaller/hayatlar denklemine o kadar alışkınımki hiç yadırgamadım vallahi :))) Fırına kardan adam olarak girip erimiş çöpü kalmış kurabiyelerim tarihe geçti mesela benim :))

    Mandalinalı kurabiye çekti yalnız canım :))
    Mutlu günler diliyorum ♥

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selam Sebo.Ne guzel tarihe gecmi bir fiyaskon var:) Yakin olaydin yayilmis kurabiyelerimden hemen getirirdim:)

      Delete
  2. Ülker Hanımeller gibi. E, öyleyse kurabiye yerine bisküvi yapmışsın diye düşün. Hem tadı da güzelmiş:) Mühim olan damak tadı değil mi?
    Açma çok nefis görünüyor. Geri fırına koyup düşük ısıda az daha pişirsen de ziyan olmasa?

    Kendini sakın kötü hissetme, gül geç :) Bak mesela, aşureyi çok seven ben ilk birkaç deneyimde epey bir fiyasko yaşadım. Malzemelerin bazıları ne yapsan pişmiyor, takır tukur kalıyordu. Ama yine de yiyordum:)) Buldum şahane bir tarif, şimdi neredeyse uzmanlık derecesindeyim.
    Sevgiler..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ne guzel oldu,kurabiye yerine biskuvi oldugunu dusunmek:) Asure mi dedin? Bayilirim sanirim bir kere yaptim ve rengini pek begenmedim,belki bu sene denerim:) Sevgiler

      Delete
    2. Bu arada ilk tepsiyi yeniden firina koydum dusuk isida ama sonuc ayni oldu:)

      Delete
  3. Sorun fırında olabilir mi acep ??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sanmiyorum cunku firinim yeni Sessizce,sanirim yaptigim yontem iyi olmadi,hani sivilarin utune kuru malzemeleri ekledm,hamur cok yumusak geldi daha cok un kattim.Belki unumda orun,hos ayni unu kurabiyede de kullandim ama bakalim,yeniden deneyecegim:)

      Delete
  4. hehe neşelendirdin yiaaa :)

    ReplyDelete
  5. Ayy her insanın başına gelir dert değil bir keresin de 10 tanesini tepsiye dizmiş 1 tane olarak tepsiye almışlığım var:))yapışmışlar birbirlerine:))) buarada yeni keşfettim sizi:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mutfak fiyaskolari sayesinde daha bir gelisiyoruz Fatma Nur'cum:)

      Delete