05 January, 2018

Tesekkur Cuma'si #164 Fank u Friday❤️


Gunaydin,mutlu Cuma'lar oslun dostlar.Yilin ilk FUF'u.Biraz renksiz sanki😕 Neden diye sorarsaniz,ben yeni yil arifesinde vucuduma almaya basladigim mikroplarla fazla hasir nesir oldum,iyiceyim derken,iki gun ise gidemeyecek kadar kotuydum.Sadece gripti dedim,gecer dedim,aldigim ilaclari aldim,fayda etmedi.En sonunda belki bir igne vururlar diye hastaneye gittim,kibarca grip-nezle oldugumdan,benim gibi hastalara acilde bakilmadigindan,-cunku bize gore ilac yokmus-,bir guzel eczaneye gonderildim ve ordan aldigim daha fazla benzer ilacla dun ayaga kalkip ise gittim.Iste o hastane aninda,bu memlekette yasadigima hic mutesekkir hissetmedim acikcasi.Illa kaza,illa kanser,illa hamile illa bilmem ne olmak gerekiyor ki bakilasiniz.Bir de ben ne hastane,ne dr bilirim yillardir,hani o kadar verdigim vergiden bana gelen simdilik bir sey yok yani,bir igneyi cok gorduler,halbuki ben bir an once iyilesmek istemistim!Velhasil yeni yilimin ilk haftasi bende biraz hastalikli basladi ki sanirim bu kadar nezle en son 8 sene kadar once olmustum!

Tam iyilesmeden ise dondum dun.O kadar ilac iciyorum ki bir haftadir,saat 3 gibi mide agrisi ile uyandim,zaten uykuya gecisim 12'yi bulmustu ve ben 5 gibi kalkip ise gitmek icin hazirlanmaya baslayacaktim.Saat su an sabahin 04:05'i.Felegim sasti bugun muhtemelen😔 Niye uyuyamamisim cunku,kafamda yeni bir challenge ve kendisi ile ilgili kitaplar ve fotograflar cirit atiyor😍 Sanki biraz heyecan da mi var ne,ki bu haftasonu paylasacagim detaylarini.Bunlar hep Ozlem'in sucu,beni de kendisi gibi liste kralicesi yapacak blogdan emekli olana kadar!

Naneli ve isirgan otlu cayim esliginde yaziyorum bu satirlari velhasil dostlar,hosgeldiniz.#bensabahlarininsaniyim ve gercekten su sakinligi pek bir baska seviyorum,iyi ki uyandirmissin beni mide agrisi,kitap heyecani!Mutesekkirim!

Bu haftanin en buyuk sukru sagliga geliyor.Yeterince sagliklandim ki ise dondum,mutesekkirim!Ben sanirim hastalara sifa icin bu kadar dua etmedim.Ki alti ustu bir nezle idi yasadigim,aklimda hep daha buyuk hastaligi olan insanlar,dilimde hep dua,Allah sifa versin tum ihtiyaci olanlara ve bize de ihtiyaci olanlara yardim-destek olabilme gucu.

Bir yil daha kattik hayatimiza,2018'i de gorebildim(simdilik),mutesekkirim.Bu seneleri gorebilecegimi hayal etmismiydim hic hatirlamiyorum?

Sebnem Aybar ile tanismis olmama mutesekkirim,cok severek okudum bu kitabi ben,hatta bir kac sayfasi yeni yilin ilk gunune kaldi,Asli en sevdigim karakter oldu ki kitapta ki yeri gayet az!


Yeni yil kahvaltilarina ve pose yumurta ile avakadonun muhtesem uyumuna...cok seviyorum!



Iste o sabah  Kahtleen Kelly gibi kalktim yataktan dedim kendi kendime(zor nefes alan,tipsiz,sasmis)  ve aklima hemen bu film dustu,u got mail! defalarca izleyecegim film,Meg Ryan'a,kiyafetlerine,evine,dukkanina,yuruyusune hayranim.Sirf bu filmden sacimi kestirmisligim vardir.Tabii ki bir papatya getirenim olmadi ama 1 gunluk keyifle sayilabilecek yayilma haline ve beni hem iyi hissettiren hem aglatan bu filme cok mutesekkirim!


Ha ha ha!!! Karsima cikan satirlara mutesekkirim! Kimisi sanki beni yaziyor!


Nurofen cold-flu olmasaydi ayaga kalkar miydim bilemiyorum! Icinde ne var bakmadim bile,beni ayaga kaldirdigi icin mutesekkirim ama kendisini birakmak icin gun sayiyorum!

Yilin ilk kitabinin yazari ile beni tanistiran kadina(bu konuda yazacagim) cok ama cok mutesekkirim!

Hepimize sahane bir haftasonu dilerim.Bu haftasonumdan dilegim ne zamandir hayalini kurup bir turlu yapmaya firsat bulamadigim acma ve cay ikilisi ile butunlesmek❤️  Mutlu,saglikli olun😉

12 comments:

  1. Günaydın Sibelcim,
    Öncelikle çok geçmiş olsun. Bir kar yağsa da şu mikroplar bir kırılsa. Gerçekten bu seneki grip öksürüğü de arkasından getirip bir ayda ancak toplanabiliyorsun o kadar ağır.
    Ben de bu sene kızımı hastalıklardan kurtaramadım. Onunla ilgilenmekten kendim hasta olmadım valla kendimi unuttum.
    Bir an önce toparlanabilmen dileğiyle...
    Bol öpücükler...
    birsenle.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Birsen size de cok gecmis olsun,cocuklarin hasta olmasina daha da cok uzuluyorum.Umarim yagsin da hepimiz bir ferahlayalim:) sevgiler

      Delete
  2. Grip icin 'ilacla 7 gunde, ilacsiz bir haftada gecer' diye bosuna dememisler. Kullandigin ilaclar, day & night vs sadece bu sureci daha rahat gecirmene neden olabilir ama daha cabuk iyilesmene yaramayacaktir. Her ne kadar bu ulkenin saglik sistemini ben de cok elestirsem de, bu tarz rahatsizliklara acilde bakilmamasini yanlis bulmuyorum. Cunku yapilabilecek bir sey yok, dinleniceksin, bol bol sivi tuketiceksin, kendi kendine gecmesini bekleyeceksin. Bebekler icin bile onerilen bu! Cok yuksek ve dusmeyen ates olmadigi surece, dinlenerek ve zamanla azalarak geciyor. Cok gecmis olsun balim. Cok cok severim ❤️

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ay evet Serap'im aslinda dedigin gibi o skeilde tedavi vermememeleri de mantikli cunku antibiyotigin cok yan etkisi var.Ben zaten ise donmek icin o kadar acele etmistim iyileseyim diye:)

      Delete
  3. Hahaha :) Liste kraliçesi ha?
    Bak yeni yıl geldi geçti; ben hala bloga bir yazı yazamadım. Sebepsiz kaldım. Şaka bir yana kafam o kadar havada ki anlatamam sana. Düşüncelerimin hepsi ayakta, canım sıkkın, kafamdaki bir düşüncenin ucunu diğerine bağlayamıyorum. Yorgunum. Kaçıp gidesim, kimseleri görmeyesim var. (Seni buldum ya çözüldüm yine.) Gel artık yahu. Gel de dertleşelim bi! Bekliyorum.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Canim OZLEM'CIM COZUL sen bana,dok isini rahatla.Benimle bir seans alir sinirlerini.gelmeme yakin ben sana mesj atip onceden ayarlama yapacagim zaten.Yorgun olmakta haklisin cunku kafan cok yogun,anne olmak da kolay degil kadinlar icin gozlemledigim kadariyla.sarildim:)

      Delete
  4. Bizim buralarda da acayip salgın var, herkes çoluk çocuk
    hasta. Allah beter hastalıklar vermesin. bu hafta içi iki hasta ziyareti yaptım.
    biri teyze oğlu, antibiyotik zehirlenmesi olmuş, heryeri yara. bir arkadaşımda
    trafik kazası geçirdi. neyseki yalnızca kol kırıklığı var. bunlara
    bile şükür diyoruz, sağlık en önemlisi. bugün ben de yılın ilk teşekkür cumasını
    yazdım. hatta şu challenge ilk ben yazdım galiba, yazacakları dört gözle bekliyorum.
    sen de yazmalısın hemen meraktayım :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buket'cim cok gecmis olsun,burasi da aynen inan.Bir an once iyilessinler dilerim.Bak burda antiboitik verilmemesine belki de mutesekkir olmaliyiz.Saglik gercekten cok onemli.Su challange icin sana danisacagim bir sey var zaten,gelip hemen bakacagim yine.Cuma yazini okudum bu arada:) sevgiler

      Delete
  5. Geçmiş olsun, ki geçtiğini umuyorum :)
    Şimdiki nezle-gripler de bir tuhaf oldu, insanı adamakıllı sallıyor :/

    Şemsi Pasa Paşazı ne zamandır aklımdaydı bu sene okumak lazım artık...

    Keyifli ve en önemlisi sağlıklı günler diliyorum

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tesekkur ederim:) Kesinlikle okunmaya deger bir kitap oldugunu dusunuyorum,sevgiler

      Delete
  6. Teşekkür Cuması yazıların çok tatlı. Ayrıca bu film benim de favorilerimden, döndür döndür izle hiiiç sıkılmam.
    Artık bir daha hasta olmazsın diyorum ve bol vitaminli sevgiler gönderiyorum :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Umarim Ezgi'cim,kimse hasta olmasin,kiytirik nezle bile ne kadar yorucu.FUF'larimi begenmene sevindim,benim kalbimde de cok ozel yerleri var:)

      Delete