06 March, 2018

Okudum,bitirdim


#bizimbuyukchallengemiz'in 12.maddesi bir seriye ait en az bir kitap icin okudum bu seriyi.Ister inanin ister inanmayin ben bu kitabi okuyup okumamak icin kendimle resmen savas verdim yillardir.Aslinda seri kitap okumayi pek sevmiyorum sabirsizligimdan dolayi. Tum seri elimde olsun,bir an once pespese okuyup bitireyim istiyorum.


Bu kitaplar ciktiginda insanlarin merakini ve heyecanini sanki dun gibi hatirliyorum.Ne sukse yapmisti IG'de.O donemde bu kitaplar icin cok yorum okudum iyi ve kotu.En son okudugum o kadar negatifti ve beni oyle etkiledi ki,o yuzden okumayacagim dedim!Teyzemle konusana kadar.Teyzem sevmisti,Azra'yi akilli ve basarili bulmustu,tabii ki edebi eser degildi.O zaman dedim,teyzem oneriyorsa,ben de dinmeyen merakimi gidermek icin bu meydan okumaya dahil ettim bu seriyi.Teyzeme dedim,ben bu kitaplara para veremem,okumak istedigim nice kitap var! Iyi ki vermemisim🙊 O yuzden teyzeme ve bu meydan okumaya icimdeki meraki dindirdigi icin mutesekkir oldugumu belirtmek isterim.


Bu seri ciktiginda farkindalik icin faydali oldugunu mu soylemislerdi?Kimisi Can ve Duru icin mi okumustu?

Evet bir solukta okunuyor,kolay okunan kitaplar cunku.Bence bir nevi pembe kitaplar gibi,tatilde okunabilecek cinsten.Can Manay gibi tiksinc bir karakteri yaratabildigi icin takdir etmek gerek yazari bir de paylastigi onca bilgi icin.Hele ki Pi'de sanki bilgi ustune bilgi yuklemesi yasadim ki sorun hangisi aklimda.Sirf birikiminden dolayi Azra Kohen okudugum onca negatif yorumu hak etmiyor bence.

Benim icin kitaptaki en sevdigim karakterler Bilge ve Ozge idi,onlar icin okumaya devam ettim diyebilirim!

Teyzemin kitaplari oldugu icin cizdigim ya da odunc alinca defterime gecirdigim cumle olmadi demek ki o cumleler icime cok islememis!

Bir de yazarin giristeki tesekkur cumleleri bence cok guzeldi.Sevdiklerinin kiymetini bilen ve bunu ifade edebilen insanlara hayranim.

Velhasil dostlar,okudum bitti,merakimi giderdim,ferahladim.Iyi ki almamisim bu kitaplari diyorum.Meraktan Gri'nin Elli Tonunu bile okumus insanim ben,bunlari okumusum cok mu?(Bu arada bu linki bulabilmek icin 2015'te bir suru yazi geri gittim ve ne kadar sansli oldugumu,ne guzel gunler yasadigimi,Trabzon gezimizi,kahvaltilarimizi bir dolu renkli FUF'u yeniden okudum,oyle iyi geldi ki.Iyi ki blog yaziyorum,kendimi sersefil hissettigim gunlerde isik oluyor,gunumu aydinlatiyor resmen)

Hepimize guzel bir hafta diliyorum.Sevgiyle kalin,saglik ve ask olsun,gerisi bos,cok bos.Teyzosummmmm okuyorsan,seni cok seviyorum cok cok!!!!

6 comments:

  1. Pi cidden çok yüklüydü ve yorucu... Ben filmde de edebiyatta da cinselliğin bu kadar kullanılmasını sevmiyorum pazarlama taktiği gibi geliyor. Çünkü dünyada sex satar gerçeği var o yüzden benim de bu seri için yorumum okudum ama okumasam da olur du...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kesinlikle Sevkoz,herseyin asirisi biraz fazla geliyor ruha.Romatik bir cinsellik ayri ama burdaki cinsellik cok fazla geldi bana da.Evet okumasam da olurdu diyebilirim ben de ama merakim gitti en azindan:)

      Delete
  2. O kadar ozledim ki kitap okumayi, ama gel gor ki elim varmiyor resmen, pasimi atmam lazim artik! Arya uzun uyumaya basladi cunku 💗

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kesinlikle sil pasini canim,sen kitapsiz yapamazsin:)

      Delete
  3. Ben Fi dizisini izlemeyi tercih edenlerdenim :) Kitabı okumadım

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dizi ciktiginda ben de acaba okumayip diziyi mi izlesem diye dusunmedim degil ama sonra dizinin daha cok vakit alabilcegine karar verdim ve hic baslamadim bile.Onu da merak etmek istemiyorum Ezgi:)

      Delete