Iyi Pazarlar dostlar.Cok sukur kar donemi bitti,hava tum griligi ile uzerimizde,oyle gri ki kac gundur insanin ici bayiliyor.Ben bile etkileniyorum bazen bu grilikten.Boyle zamanlarda severek yaptigimiz seyleri cogaltmak gerekiyor ki icimize de sinmis griligi biraz olsun renklendirelim.
Bu Pazar sabahi sabah 5 civarinda uyandim,neredeyse susuzluktan olucekmisim gibiydim,koca bir suyu kana kana ictim sabahin o vaktinde.Sonra yatakta kafamda bir dolu genelde cok pozitif olmayan dusuncelerle dondum durdum.Uyumusum,uzerimde sabahligim,sabahligimin kapsonu kafama cekili bir sekilde.Sicakliktan mutluca uyandim.Kahvemin yanina bir dilim soguk pizza,biraz IG derken dun saat ikide mayalanmaya koydugum eksi mayali ekmegimi firina verdim kapakli 50 dk,kapagini kaldirip bir 10 dk daha pisirdim.
ilk yarim saat dinlenme sonrasi |
Bu sefer Ozlem'in tavsiyesi (bu tavsiyesini bir onceki yazinin yorumlarindan birinde okuyabilirsiniz) uzerine beyaz un kullanmaya karar verdim.Mayam ilk tecrubemden kullandigim,cam kavanozda sakladigim,gayet ekmek hamuru gibi olan,iki ceviz buyuklugunde,adini henuz kesin koymadigim bir maya idi ki sanirim o sekilde olmamali,beslenmeliydi!Ben gecen haftadan beri beslemedim.Ya da o mayayi aktif hale mi getirmeliydim bilemiyorum?
Dokum tencerem olmadigindan,bu sefer tajine kabinda yapayim dedim,belki benzer sonucu verir.Yine yagli kagit ustune hazirladigim hamuru koydum ve bu sefer 19 saat oturma odasinda biraktim bu sabaha kadar.
Firina girmeden once,yine kabarmadi ama yayildi. |
Jiletim olmadigi icin bicakla keseyim dedim😄 |
Firindan ciktikdan sonra |
Ekmegin alti |
Ici beni ayri sasirtti acikcasi.Bu kadar cok delik,yumusaklik hatta lezzet beklemiyordum bu tipsiz minnak ekmegimden.
Gecen yildan beri yogurdumu ve kefirimi evde yaptigimdan ekmegimi de artik yapabilcegime inandigimdan bu yolda da pes etmek istemiyorum.Cunku en baslarda yogurdum da,kefirim de olmasi gerektigi gibi olmuyordu.Serap'imin destegi ile ikisini de yapabiliyorum artik.Eminim eksi mayali ekmegim de olacak bir gun.Sadece sabirli ve kendime karsi nazik olmaliyim.
Ben biraz daha bu konuda okumaya arastirmaya ve kendi yontemimi bulmaya devam edecegim.Birazdan gidip gecen sene yine meraktan aldigim dumanlanmis undan ekmek yapacagim.Amacim artik kullanmayacagim unlari bitirip,eksi mayali ekmek icin kullanacagim unlara yer acmak.
Super bir hafta olsun gelen,kolay ve cabuk gecen.💗
Great recipe, so tasty and healthy too! Wonderful post, my dear, really interesting!
ReplyDeleteHave a nice weekend! ♥
New post is on my blog!
Visit me, Malefica
Thank u:)
DeleteO hamur on sekiz saat dışarda bekleyince çok ekşimedi mi?
ReplyDeleteBen katlama işini bitirdikten sonra ağzını kapatıp buzdolabında bekletiyorum.
Hayir canim asiri bir eksiligi olmadi,Sanirim Mayam henuz cok genc oldugundan olabilir:)
Deleteİnsanın kendi ekmeğini yapabilmesi ve ekmeğini de böyle kişiselleştirebilmesi şahane :)) Neşeli sevgilerle :)
ReplyDeleteKesinlikle sevgili koleksiyoncu.Dilerim daha gelisip daha iyi ekmekler yapabilecegim.
DeleteElbette daha iyi ekmekler olacak ve afiyetle yenecek :) Biz de belki yapım sürecini ve keyfini yine burada okumaya devam ederiz :)
Delete:)
DeleteEllerine saglik canparem, eminim cok daha guzel ve istedigin goruntuyu yakalayacaksin. Yilmak yok! Ogren sonra bana ogret 💗
ReplyDeleteogreneyim,mayami tutturayim hemen paylasacagim seninle canimcim.
DeleteEmeğine sağlık.. Fotolardan güzel görünüyor özendim sanki.. ben de mi denesem n'apsam??
ReplyDeleteDeneyin bence,cunku evde ekmek yapimi bir mutluluk sebebi:)
Delete