14 May, 2006

Cilek Gunu

CILEK GUNU
Ben bu etkinlik icin asiri heyecanliydim,hevesliydim ama ne yazik ki kursagimda kaldi,kendimi hayal kirikligina ugrattim:(istedigim gibi cikmadi fotograflar,kompozisyonumu begenmedim,bu sefer ben kendimi,o kadar istedigim halde begenemedim..Kendimden daha guzelini bekliyordum acikcasi...Neyse kendi yorumumdan sonra,tadlari super,ama goruntuleri beni pek tatmin etmeyen tariflerime geceyim...
O kadar cok tarif vardi elimde,hepsini denemek istedim,tabii ki deneyemeyince bende 3 tanede karar kildim..Birisi,diet yapanlara hediyem,biri cocuklara ve en sonuncusu da kremali,hafif,meyveli tatli sevenlere...Buyuralim,baslayalim...
ahu dudu soslu cilekler
malzemeler:4 kisilik

  • 250 g ahududu
  • 2 tatli kasigi portakal suyu
  • pudra sekeri
  • 700 g cilek
  • suslemek icin nane yapragi isteginize gore
yapilisi:
  1. ahududulari blendra koyalim,portakal suyunu da ekleyerek purelestirelim,ince suzgecten gecirerek mini cekirdeklerden kurtulalim,pudra sekeri katip tatlandiralim...
  2. cilekleri servis tabagina bolerek,ahududu sosu yayalim etraflarina..isterseniz yogurtla,isterseniz creme fraiche ile servis yapalim,ki tavsiye ederim,ahududu ile cok yakisti


cilekli milkshake:
  • 400 g cilek
  • 600 ml buz gibi sut,ben yagsiz sut kullandim
  • 250 g vanilyali dondurma
cilekleri blenderdan gecirelim,sutu ve dondurmayi ekliyelim,iyice yumusayana kadar cirpalim.cileklerle susleyelim ve sicacik yaz gunlerinde serin serin,genc-yasli birlikte icelim...
Yukaridaki iki tarifimde hastanede elime gecmis olan bir dergiden,taa o zaman kesmisim yapistirmisim tarif defterime...Hatirlayamiyorum simdi derginin adini..
Cilekli Pasta(strawberry mousse gateau)
Ben bu tarifi gorur gormez tadini,goruntusunu pek begendim ve dedim iste bu olmali benim cilek gunumun en guzeli..En guzeli olamadi bu seferlik goruntu acisindan ama tad olarak bekledigimden daha harika oldu..Dis goruntu konusunda,kendimle bile pek becerikli olamayan ben,sanirim kendimi bu tarifle tam anlami ile butunlestirdim..Hani cok suslemek guzellestirmek geldi icimden ama beceremedim:(Elimde gerekli malzemeler de vardi aslinda,her zamanki gibi,ama olmadi..Dunyanin en guzel makyaj malzemelerine sahip olsam da, makyaj konusunda pek becerikli olamadigimi bir kere daha kanitladim kendime:)En azindan tadi tatmin edici idi:)
malzemeler:
pandispanyasi icin:incecik bir kek oluyor,23 cmlik,kelepceli bir tepsiye ihtiyaciniz olucak
  • 100 g kendi kendine kabaran un,yoksa normal un+1 tatli kasigi kbartma tozu
  • 100 g yumusatilmis margarin ya da tereyagi
  • 100 g toz seker
  • 2 yumurta
mus,krema kismi icin:
  • 1 yemek kasigi toz jole(jelatin)
  • 2 yemek kasigi su
  • 450 g cilek
  • 3 ayrilmis yumurta,beyazlari da kullanilicak
  • 75 g toz seker
  • 1 yemek kasigi limon suyu
  • 300 ml krema(double ya da heavy)
  • 2 yemek kasigi badem
yapilisi:
  1. kek malzemelerini cirpin ve onceden isitilmis firinda 190 derecede,25 dk pisirin..incecik bir kek olduyor,panik olmayin..
  2. kremasini yapmak icin,jelatini 2 yemek kasigi suyun icinde,sungerimsi olana kadar bekletin,daha sonra sicak sulu bir kasenin icine koyun,jelatin siviya donussun,cozulsun.sogumaya birakin.
  3. bu arada 30 g cilegi blenderda pureleyip,ardindan suzgecten gecirin ki cileklerin sarimsi mini cekirdekleri cikiversin..*suzgecin ustunde kalan kismi saklayin,daha sonra yuzunuze maske olarak kullanmanizi tavsiye ederim,hafif balla karistirip:)
  4. yumurta sarilarini sekerle iyice cirpin.pureyi,limon suyu ve jelatini ekleyin.
  5. kremayi katilasana kadar cirpin yarisini karisima ekleyin,ayri bir yerde,yumurta beyazlarini cirpin bembeyaz kopuk kopuk olana kadar ve karisima ekleyin.
  6. pandispanyayi ortadan bolun,seffaf folyo ile sarin firin tepsinizi ve kekin ilk yarisini koyun,geri kalan cilekleri dizin,krema karsisiminizi yayin uzerlerine ve yavasca kekin uzerini diger yari ile kapatin.iyice oturana kadar buzdolabinda bekletin.*kitapta ne kadar bekletilmeli diye belirtilmemis ne yazik ki,ben tecrubeme dayanarak 1,5 gun bekletmenizi tavsiye ederim,ancak tam anlami ile oturuyor,ben 4 saat sonrasinda folyodan cikardigimda,hala tam oturmamisti.Ve iki gun sonrasinda bile lezzeti mukemmeldi,ic kremasi cidden cok lezzetli..
  7. pasta oturunca geri kalan kremayi uzerine yayip,badem ile susleyelim..*isterseniz uzeri icin krema miktarini arttirabilirsiniz..
Bu sefer ki tarifim icin fazla tavsiyede bulundum farkindayim,ama ben yaparken eger ki tam anlami ile belirtilmis ve bende tecrubeli olmus olsaydim bu tarif daha icime sinebilirdi..En yakin zamanda tekrar deniyecegim bu tarifi ve bu sefer gozumu de tatmin edecegim..Tarifcim,the classic 1000 cake&bake recipes'den.wendy hobson
Hepinize cok iyi haftalar diliyorum..Sevgiler..



21 comments:

  1. Kendine haksızlık ediyorsun Sibel'ciğim. Hepsi birbirinden güzel olmuş bence. Etkinlik konusu çilek olunca tam da senden beklediğim gibi:) Ellerine sağlık.

    ReplyDelete
  2. adaşım ellerine sağlık bakalım sizlerde benimkini beğenecekmisiniz

    ReplyDelete
  3. niye böyle düsünüyorsun sibelcim..hepsi birbirinden harika..senin cilek hayrani oldugunu bildigim icin sana bugün ugramadan gecemezdim katiyen...ve gercekten harika olmuslar...
    ellerine saglik..

    ReplyDelete
  4. Canim ya super olmus hepsi!! Hic oyle deme fotolar da guzel! Ellerine saglik! Size benim siteden iki dilim cilekli tart yolluyorum; biri sana biri de Kelosh'una:) Begendiniz mi?Afiyet seker olsun!

    Sevgilerrrrr

    ASB

    ReplyDelete
  5. BURCU'cum cok saol canim benim..hani icime sinmeyince sanki okuyuculara da haksizlik etmis gibi hissediyorum:)

    selam adascim,eminim ki begeniriz:)

    selam ozlemcim,ben cilek hayrani oldugumdan sanirim kendimden daha iyisini bekledim..kismet bi daha ki sefere insanlah..saol canim begendigin icin..

    zeynep seda'cimm himmmmmmm,yum yum olmus,tartin,bende yapicaktim ama erteledim,seninki super olmus,iyiki yapmamisim:)kelosh da tesekkur eder,ikimiz de operiz..

    ReplyDelete
  6. Sibel'ciim,emek vermişsin,çok da özenmişsin tadları nasılda güzel olmuşlardır eminim.Ellerine sağlık.

    ReplyDelete
  7. cilekcimmmmmmm cok saol ,bu guzel cilekli gunde,bir cileten yorum almak,gunume ayri lezzet katar:)sevgiler

    ReplyDelete
  8. Bence resimler de tariflerde çok güzel, sabah etkinlik başlangıcında ilk gelip baktığım site seninki oldu, ellerine sağlık :)

    Safran

    ReplyDelete
  9. safrancim cok tesekkur ederim,bu guzel yprumlari alinca,galiba haksizlik etmisim kendime demeye basladim...:)sevgiler

    ReplyDelete
  10. merhabalar, bence cilekli pasta denenmeli, cok güzel bir tarif, ellerine saglik, pastaniz güzel olmusa benziyor. ilk defa cilek etkinliginden dolayi sitenize girdim ve favorilerime ekliyecegim.

    selamlar, selma

    ReplyDelete
  11. üzülme sibel'cigim, tat duyusu çok daha önemli olacak ve biz sana geldigimizde hepsini silip süpürecegiz!
    ellerine saglik.
    tijen

    ReplyDelete
  12. Sibel'cigim,
    Hepsi birbirinden guzel olmus bence, ellerine saglik.. Ben herbirinden istiyorum, ona gore:)

    ReplyDelete
  13. Sibella-hepsi enfes gorunuyor...Cok canim cekti cok simdi...oyle kirmizi kirmizi, seker seker....eline, koluna saglik:)

    ReplyDelete
  14. Sibelcim,

    Harika gözüküyorlar, fazla mükemmelliyetciyiz galiba:) Hem senin sitenin adı yeter:)

    Ellerine sağlık, milkshake hemen yapılacak:)

    Öpüyorum,Gülnur
    www.sweetmoments.typepad.com

    ReplyDelete
  15. sibellacım ellerine yuregıne saglık:D
    ne kadar güzel görünüyorlar ayrıca fotoğrafları da çok beğendim, mis gibi çilek kokuyorlar...ve sen onca emek etmişssin keşke yakınlarda olsakta gelip tatlarına da bakabilsek;)
    çilekli milkshake ahh ahh, cok severim hatta içinde çilek olan içecekler:D
    harika olmuşlar ellerine sağlık...

    kucak dolusu sevgiler...

    ReplyDelete
  16. Çilekler bahane, ben Adonis'e not bırakıyorum! Hoşgeldin güzelim. Sen bakma annenin boğazımızdan keseriz dediğine. Her kedi yanında bereketi ile gelir, uğuru ile gelir. Mutlu yuvanda sağlıklı bir ömrün olsun inşallah.

    ReplyDelete
  17. heryerde çilekk varrrr:)) ya ben çok acım yada deliricem:))) süper görünüyorlar . bi kedi delisi olarak altta ki kediyede gidip gelip bakıyorum

    ReplyDelete
  18. SELAM Selma'cim,tesekkurler beni favorilerine ekledigin icin..pastayi cidden tavsiye ediyorum,tadi cidden daha guzel olamazdi:)

    selam tjen ablacim,tesekkur ederim..tad cidden daha onemli,zaten goruntu kalmiyor ki bogazdan kayarken:)

    sevgili hanife'cim buyur hepsi senin olsun,ege ile hep birlikte yiyin,o da milkshake sever herhalde:)

    elifcim,cok saol canim benim..nurda olsaydin ne guzle hep birlikte yerdik:)pastayi ve ahududu soluyu ben tek basima yedim de:)

    selam gulnur'cum,galiba biraz mukemmelliyetciyim,istesem de engel olamiyorum,ama sagolun hepiniz,icimi rahatlattsiniz..:)

    zeynepcim,canim benim saol ya,cok tatlisin..evet keske yakinimda olsaydiniz,hep beraber cilek partisi veriridik,sevgiler kocaman:)

    sevgili oya ablacim:)cok naziksin cok tesekkurler..inanirmisin bende cok inaniyorum uguruna oglusumun be onu her gun daha cok seviyorum:)

    biskuvicim,yakinda daha cok resimlerini koyucam,yaramazligini kanitlayan...x

    ReplyDelete
  19. canim benim ya cok tatlisin,super bir yprum oldu bu inan ki,beni sevinc kapladi:)ne mutlu bana,sayfami actiginda bu hisleri sana yasatabiliyorsam..sevgiler..

    ReplyDelete
  20. selam arkadaşım mausu takib eden cilek resminin html kodunu bana yollarmısın yollarsan cok sevinirim
    www.undeground-dj.de.tc
    webmaster@underground-dj.zzn.com
    underground_dj@mynet.com
    bu adreslerden bana ulaşabilirsin
    saygılarımla ßy underground

    ReplyDelete