09 May, 2006

ratatouille (sebze guveci)

Pzt gunu,yagmurlu,buruk bir Londra sabahina uyandik,sakir sakir yagdi misler gibi.Biz de negatif moddan kurtulmak amaciyle attik kendimizi sokaklara,erkenden,sabahin 9:30larinda..Fark ettim ki yagmurlugum olmasina ragmen semsiye tasiyan insanlardan daha cok islandim ben,yagmurluk alicaksiniz,sakin kisa almayin diye tavsiye ederim..O kadar cok yagmur yagdi ki,zeynep'in pembe agacinin tombul cicekleri,dokuldu kaldirimlara,onumuze pembe pembe,dogal bir hali serdi,hosgeldiniz yeni haftaya,iyi olucak hersey uzulmeyin dercesine..

Yagdi,yagdi ve duruldu sonradan,mis gibi gunesler acti,isindi yine buralar...Iki hafta once,saksidan cikarip,on bahceye ektigim kekiklerim ve biberiyem cicek actilar mini mini,yerlerini,darliklarina ragmen pek sevdiler...

Bu enteresan isimli yemek de G.Fransa'dan. Provence taraflarindan.Sebze guveci ama guvec gibi pismiyor,bildigimiz zeytinyagli usulu.Cok iyi kaliteli domates kullanmanizi tavsiye ederim,benim domatesler kokulu degildi,eminim olsaydilar daha leziz olucakti bu yemek..Yapmak isterseniz,iste malzemeler..

  • kizartmak icin zeytinyagi
  • 1 buyuk sogan dogranmis
  • 1 dis sarimsak
  • yrm kilo kabak(ben kabuklarini soymadim orjinalindeki gibi)
  • yarim kilo,dogranmis,kabuksuz domates
  • 1 patlican,irice dogranmis
  • 1 adet yesil dolmalik biber
  • taze cekilmis kara biber,tuz
  • ben bir de patates ekledim,biberimi diger yemegime kullanmis oldugum icin

Sogani ve sarimsagi pembelesene kadar kavuralim,iki yemek kasigi zeytinyaginda.Geri kalan sebzeleri ekleyelim,kara biberi,tuzu katalim.Yarisina gelicek kadar su dokelim.SIkca karistirarak,kaynamaya getirelim,ocagin isisini dusurup,yarim saat daha pisirelim.Ister sicak,ister soguk servis edelim..Afiyet olsun..

9 comments:

  1. sibella'cım ellerine yüreğine sağlık;)
    her yer yağmur galiba, bugün gerçi açtı hava ama tekrar yağacakmış, ama olsun mutsuz olmamak lazım değil mi, gene açacak havalar, çünkü yaz geliyor...pembe tombul çiçeklerin beni hatırlatmasına sevindim, zaten bende onlara demiştim sibellayı uzmeyın haydi onun yanına diye:D
    optum yanaklarından, sevgiler...

    ReplyDelete
  2. koyu yesil kabagı gorunce farkettim nasıl ozledigimi oraları,istanbulda acık yesildir ya,dusun artık kabak bile ozlemimi deprestiriyor.1 ay icinde gelmeyi planlıyorum ,eline saglık,benim icin de git alısveris yap,yemek yap,tadını cıkar londonumuzun.

    ReplyDelete
  3. ellerine saglik Sibella, yemek kolay ve lezzetli gorunuyor.yaz geldi zeytinyagli soguk yenen yemekler yapariz artik bol bol.buralarda da yagmur var ama sicak ve nem boguyor genede insani,yagmur serinletmiyor bile.sevgiler

    ReplyDelete
  4. ellerinneee sağlık . süper sebzeler . yanında yoğurt ve kepek ekmeği ....ohh yaza yaklaşırken al sana sağlıklı beslenme :)))))

    ReplyDelete
  5. nes'cim bi de ay basina yaktik inanirmisin ve bugun ilk kez ceketsi ve corapsiz ciktik disarlara:)

    zeynepcim,saol pembe cicekler icin,pek hos karsilandilar burda inan ki,pek sevdik birbirimizi..haklisin herseye ragmen moralimizi iyi tutmali:)

    neslosh'cum hadi az kalmis,geliyorsun..sen gel ben sana yaparim koyu renkili kabaktan:)

    nur'cum,yagmur yagsin da yeterki sert ruzgar esmesin,iste o beni kahrediyor..hosgeldi zeytinyagli yemek donemi,sevgiler

    biskuvicim,inanmiyorum sana,bende oyle seviyorum zeytinyaglilari mis gibi yogurt ve kepek ekmegi..ay annemin bol dereotlu kabak yemegi geldi aklima:)

    kelebekcim,bilmiyorum ki,com agectigimden beri oyle karsik sanki,acaba herkese mi oyle,bak merak ettimne yazmisim:)yine yorum yazarim canim,deneriz

    ReplyDelete
  6. eline sağlık çilek reçelim...çok güzel görünüyor eminim tadıda öyledir,istanbuldada hava bir küskün bir barışık...bugün yağmur yağdı burdada...ne zaman yaz gelcek merak ediyoruz...seni seviyorum...

    ReplyDelete
  7. papatyam bize bir yaz geldi iki gundur,pek mutlu olduk..cok operim bitanecim,bir yemek daha senin arsivine:)ac birakma enistemi:)

    ReplyDelete
  8. Keep up the good work » »

    ReplyDelete
  9. What a great site » » »

    ReplyDelete