01 May, 2006

lor peynirli top borek:)

gecen gun yaptigim,ispanakli lor peynirli borekten artan lor peynirini degerlendirmek icin arastirma yaptigimda,bakiniz yine ayni kitapcikta(lezzet dergisinin hediyesi) bu sirin tarifcikle karsilastim..butun malzemelerim elimde yoktu ne yazik ki,bende onlari kullanmadan denedim ve hic pisman olmadim.hem goruntu,hem de tad olarak,eksik malzemeli olmasina ragmen enfesti..

tek uzuldugum ise,ben caktirmadan bir adet daha fazla sarimsak koydum harcina,tadinin o kadar da yogun olucagini dusunmemistim,ama ne yazik ki,kelosh'a gore cok yogun oldu ve yiyemedi,sadece tadina bakti,hamurunu cok sevdi,ama sarimsak kokusuna dayanamadigi icin her zamanki porsiyonlarindan yiyemedi ve ac kaldi kizcagiz.

ben kisnis kullanmadim,az once nedir diye baktim,sonunda ogrendim,megerse cok iyi bildigim birseymis,ama turkcesi o diye,bilmiyormusum..enteresan bir durum,her gun yeni birseylerle tanismak,yeni seyler kesfetmek,kocaman okyanusta bir kum tanesi olmak..velhasil kullansaydim ve kremam da olsaydi belki bu kadar yogun olmiycakti kokusu ve tadi.neyse,bir dahaki sefere sarimsaksiz yapacagim ve kendimi affettirecegim:)



malzemeler:4-6 kisilik,ben 5,5 adet cikarttim
  • 2 su bardagi un
  • 1 yumurta
  • 2 corba kasigi suzme yogurt
  • yrm cay bardagi siviyag
  • 70 g margarin
  • 1 tutam tuz
  • 1 paket kabartma tozu

ic malzeme:

  • 2 dis sarimsak
  • 1 yumurta
  • 150 g lor peyniri(ricotto)
  • 2 corba kasigi suzme yogurt
  • 2 corba kasigi krema
  • 1 tutam kisnis
  • tuz,karabiber

uzeri icin:1 yumurta sarisi,3 corba kasigi corek otu

yapilisi:

  1. unu,kabartma tozu ile harmanlayip,hamur yogurma kabina eleyin.ortasini havuz seklinde acip,yumurta,yogurt,siviyag,yumusak margarin ve tuzu ilave edin.iyice yogurup,hamur haline getirin.hamuru top yapip,folyoya sarip,1 saat buzdolabinda dinlendirin.
  2. sarimsaklari ezip,diger iclik malzemeleri,karistirip,harmanlayin.
  3. hamuru,unlanmis zemine alip,merdane ile 2 cm kalinliginda acin.capi 9 cm ve 12 cm olan 4er yuvarlak kesin.buyuk hamurlarin icine harci koyup,kucuk hamurla ustunu kapatin ve parmaklarinizla iyice bastirip,kivirarak,yapistirin,kapatin.
  4. hazirladiginiz borekleri,tepsiye dizin,yumurta sarisi surup corek otu serpin..onceden isitilmis 200 dereceye ayarli firinda 30 dk pisirin..afiyet olsun.

10 comments:

  1. My love, as you know I'm not a garlic lover, but I did taste thse pasties, and the pastry was cok guzel. Next time please no garlic, then at least I can enjoy them properly :-)

    I LOVE UUUUUU XXXXXXXXXXX

    ReplyDelete
  2. sibella'cım ellerine sağlık, ama ben borek kadar, o fotoğraftaki kompozisyonu da beğendim, mor ne kadar guzel yakısmıs, ellerine yuregıne saglık...
    afiyetler olsun size;)
    sevgiler...

    ReplyDelete
  3. kelosh'cum soz no garlic anymore..i already feel guilty:)i love u,bake u another ones:)

    zeynepim,saol,begendigin icin,birden ilham geldi,indirdim resmi duvardan,sen begendiysen iyi bir fotografci olarak,diger iki resmi de kullanayim ben..xxx

    ReplyDelete
  4. cok iyi ya sende bahar yemekleri olayina girmissin, bunlarda zaten kaloride yok , ici havadir bunlari,lüp lüp gider ,di mi?

    ReplyDelete
  5. napalim delight'cim boyle hafif! seyler yiyince,ruhumuza bahar geliyor en azindan..saka bir yana,bu varsa sirf biz bunu yiyoruz ve uzerine 1,5 saat yuruyoruz ve yine de kilo verebiliyoruz:)hem zaten bana ne yesem yaradigi icin,bari yiyeyim de moralim bozulmasin:0)

    ReplyDelete
  6. daisyselda7/5/06 6:13 PM

    hemen ekleyelim bu tarifimizideee...ama sarmısakta eklesem mi acabaaa...sibelcim eskıden çok yediğimiz ve çok sevdiğimiz pizza hut sarımsaklı ekmeklerinin tadı mı var bu güzel poğaçalarda???eğer öyleyse ekleyebilirim...eline ve emeğine sağlık çilek kalplim..

    ReplyDelete
  7. sarmsakli ekmekten daha yogundu canim tadi,sarimsagi cikartabilirsin istersen,ya da azaltabilirsin,sahen ben bi dahakine oyle yapicam..xxxxx

    ReplyDelete
  8. Very nice site!
    »

    ReplyDelete
  9. Cool blog, interesting information... Keep it UP » »

    ReplyDelete
  10. Very cool design! Useful information. Go on! »

    ReplyDelete