06 July, 2006

Haftasonu,pizza zamani

Karsinizda hayatimin ilk ev yapimi pizzalari..Pek kolaymis yapmasi,yemesi gibi..Sevmeyen var midir acaba pizzayi,benim favorim her zaman kalin,karisik pizza idi eskiden,Kelosh'dan dolayi ince hamurluya alistim artik kalin hamurlulara dayanamiyorum,hem sisirmiyor da ince hamurlu olunca..Uzerinde,peynirim,zeytinim,arada bir belki hamsim olsun yeter de artar damak tadimi tatmin etmek icin..

Yukardaki fotograftaki pizza ilk yaptigimdi,tabani ve sosu hazirdi,marketten aldigim napolina markasinin..Begendik acikcasi,cok hazir gibi olmadi...Ikinci sefer ki denememde ise butun herseyi bendendi:)Sekli yamuk olabilir ama Jamie Oliver'in ki de yamuktu,o yuzden hic sakinca gormedim..Aslinda kendisinin tarifini kullanicaktim,Italya kitabindan ama icindeki unlar farkliydi,ben de daha pratik,bildik,ucuz hamur malzemeleri kullanmak istedim...Bu tarifin hamuru world food,italy the food and the life style adli kitabimdan..

Sanirim olcude baski hatasi olmus,suyu icin 6 yemek kasigi verilmis,tabiiki cok az geldi,bende aldigi kadar su koydum,yavasca ekledigim icin olcemedim de..Siz de normal hamur kivamina gelicek kadar suyu yavastan eklerseniz,eminim bir aksililik olmaz..Her zamanki hamurlardan bir farki yokmus zaten...Afiyet olsun simdiden..



malzemeler:

hamuru icin:

  • 225 g un
  • 1 tatli kasigi tuz
  • 1 tatli kasigi instant maya
  • 1 ymk kasigi zeytin yagi
  • aldigi kadar su

uzeri icin:

  • tuz, karabiber
  • taze feslegen
  • 2 ymk kasigi zeytin yagi
  • ben zeytin,mantar kullandim,siz ne isterseniz damak tadiniza kalmis
  • 175 g mozeralla peyniri
  • 6 adet domates dilimlenmis,ben salca kullandim

yapilisi:

  • unu,tuzu mayayi karistiralim,ortada cukur acarak yagi ve suyunu ekliyelim,una yedirmeye baslayalim,yogurup,elastik ve yumusak bir hamur elde ettikten sonra,uzerini yagli folyo ile kapatip,kabarana kadar 1 saat dinlendirelim.
  • hamur dinlendikten sonra,tekrar yogurup,ikiye bolelim ve acalim..yagli tepsiye yerlestirip,malzemelerini dizelim,firina vermeden uzerinde zeytinyagi gezdirelim.
  • onceden isitilmis 230 dereceli firinda,15-20 dk pisirelim,peynir eriyip,kenarlar kitirlasana kadar...

hepinize iyi haftasonlari diliyorum...


15 comments:

  1. kesinlikle cok lezzetli gorunuyor .. bence herkes kendi yapmalı pizzalarını hem daha saglıklı hem de daha eglenceli

    ReplyDelete
  2. bi sure Floransa da yasadim / orda biz soz vardir : en iyi pizzacin kim ? kendi evim
    herkes bunu der /
    benim ise istekli yapip yapmama bagli / bazen guzel seyler cikiyor
    benim b' arkadasim vardi / onlar sadece soganli yapiyordu / onlar bolgesinde o meshurdu / guneylilerin ise acili olur / bizim lahmacun gibi
    ama ben yinede kenarli double kasarli little ceasars pizza dan vazgecemem :)))))

    ReplyDelete
  3. selam sophia hosgeldin..keisnlikle katiliyorum,her zaman olamasa da sikca yapacagim bende artik..

    biskuvitcim demek sen o guzelliklerin icinde yasadin..istekli yama olayina katiliyorum,eger ben kotu moralle mutfaga gireresem,kek bile kabarmiyor mesela,sanki hissediyor nimet..soganlisini hic duymadim,lahmacun gibi acili,yakisir mi pizzaya merak ettim..zaten cok benziyor italyan mutfagi bizimkine,bi de bizim gibi ekmekle supururlermis sosunu yemegin:)

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  5. pizza için teşekkürler toprak çok mutlu olacak (yanımdan gelen sesin sahibi)
    emeğini ve bu işi zevke dönüştürmeni bir kez daha takdir ediyorum sevgili sibella

    ReplyDelete
  6. hmmm.canm istedi benimde:)denicem bu tarifi...

    ReplyDelete
  7. dün markette pizalarin önünde bayagi bir dolandim,ama gözüme hicbiri iyi gözükmedi valla,sonra dedim ki ,birak simdi almis olmak icin alma dedim,bakarmisin geldim sayfana ve......Ah ah :)

    @vintage biscuit
    evet kenarlari peynirli,susamli olan cok iyi oluyor dogru valla.
    Ben de hayatimin en kötü pizasini venedikte yedim :)

    ReplyDelete
  8. turkishdelight : EVET PIZZARIA larda genelde soguk gelir pizza / geri yolayip isitin demek lazim / italyanlar sogukda yer ama
    bazi yerlerdede en berbat pizzalar cikar karsina

    ReplyDelete
  9. bakarak doyabilirmi insan acaba :( en iyisi ben herzaman yaptigim gibi önce su göbegi bi indiriyim sonra yine sisiririm :) pizzan mükemmel görünüyoo..

    ReplyDelete
  10. OMG luv, that was the best pizza I ever tasted. Pizza hut, pizza express and dominos should take some lessons from you my love. So thin and crispy, I fancy another one now :-)

    Thank you once again for making my palet smile with pleasure :-)

    I LOVE U XXXXXXXXXX

    ReplyDelete
  11. bencil kirpicim,toprakcim,cok tesekkur ederim,her zaman destek veren yorumlariniz icin,insanlah zevkle yersiniz canimlar..xxx

    number 10'cim,dilerim begenirsin,sevgiler:)

    delightcim,iyiki almamissin,bizde alirdik,sonra pizza expressin hazirlarindan almaya basladik,ama bu tarifi deneyince,baktim ki degmezmis,hem yaparken ruha cok iyi geliyor,tavsiye ederim canim benim:)

    ben soguk da severim biskuvicim,yeter ki pizza olsun:)


    su boregi mi dedin rahsanim,burnumda tuter inan ki,hadi takas edelim:)


    keloshcum it was my pleasure,i'm saving us from spending more money:)good on me:)love u,xxxxx

    ReplyDelete
  12. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  13. Hey! Very Nice! Check out this website I found where you can make extra cash.
    It's not available everywhere, so go to the site and see if you can find something. I found something and make
    and extra $900 a month!

    http://www.degree-programs-online.info/extramoney.htm

    ReplyDelete
  14. pizza yapmak biraz da hayal gucunu calistirmak degil mi? her turlu malzeme yeterki iyi bir peynirle harmanlansin iyi gider pizzaya. ben enginarlisini da yapiyorum guzel oluyor. ellerine saglik

    ReplyDelete
  15. kruidnel,kesinlikle katiliyorum,sadece pizza degil aslinda,bence mutfak bir hayal gucu,sonucta insan neyi sevdigini herkesten daha iyi bilir,hayalgucunu kullanip,diger insanlarla paylasmakuper olur.ben enginarli pizza yiyebilirmiydim ama mein degilim:(

    ReplyDelete