ton balikli,hamsili,kapari taneli makarrrrrrrrrnaaaaaaaaaaa:)
Ille de makarna,yeterki olsun nasil olursa olsun..Etli olmasin da...Balikli,yogurtlu,salcali..en sevdigim yemek,canimdir,bitanemdir,kurtaricimdir benim...Bu tarifi balik etkinligi icin yapmistim ama koymadim haksizlik olmasin diye,o kadar tarif varken tum arkadaslarimda..Buyurun bakalim begencekmisiniz..Tarif fish&shellfish' den-linda doeser'e ait...Laz'im ya,hamsili tarifim olsun bir adet:)Bu arada kim hamsili pilav yapiyor arkadaslarrrrrrrrrrr,isterim de isterim...
malzemeler:
- 400 g dardanel ton baligi konserve
- 2 ymk kasigi zeytinyagi
- 2 dis dogranmis sarimsak
- 800 g konserve domates
- 6 adet konserce hamsi fileti-anchovy-
- 2 yemek kasigi kapari taneleri
- 450 g boru makarna ya da ne isterseniz tabiiki
- tuz, karabiber
- suslemek icin,feslegen yapragi
sarimsagi yagda kavurup,domateslerinizi ekleyin ve katilasana kadar 25 dk kadar pisirin.diger butun malzemeleri ekleyerek sosu hazirlayin,hasladiginiz makarnayi katarak,iyice sosla yedirin ve afiyetle yiyin....sevgiler..
yasasin ilk yorumu yaziorum :) seni rüyamda gördüm ben!!! ayrintilari maille annaticam yarin, ellerine saalik cilek kokulu perim benim :)
ReplyDeletecanim benim,hayirdir insanlah:)dilerim iyi gordun,hos ruyalar tersine cikar deseler de bazen aynen cikabiliyor...cok optummmmmmm
ReplyDeletecanim begendigine sevindim,simdiden afiy olsun ikinize de..sevgiler..bu arada bende cok makarna yiyorum,belki ondan cok zeki degilim:)
ReplyDeleteben senin yaptığın her yemeği göZü kapalı veya açık farketmeden yerim sevgili sibella
ReplyDeletecanim benim saol:)sana niye yorumlarim geri donuyor canim ya:(
ReplyDeletesibella bir geldi pirr geldiiiii
ReplyDeleteyerim ben bunu
bu saatte bile yerim
hepsinin gobege donusecegi riskini goze alip :)))))
makarnacilar gobekli mi oluyormus biskuvicim,o zaman ben tam bir makarnaciyim:)sefam olsun...:)
ReplyDelete