25 April, 2007



TRAMISU 2
Daha once de bir tramisu tarifi vermistim...Hangisini daha cok severim diye sorarsaniz,iste bunu derim..Digerine nazaran daha zorca belki,ama bence kedi dilinden daha hos pandispanyalisi...Bu tarif kankimden alinma,pek meshur olmustu bizim aile icerisinde,herkes almisti tarifini...Fotograflar ise Bodrum'da cekildiler,halamin tarifiyle,enisteme 2 kere yaptigim tramisudur kendisi...
Bu aralar modum salincak gibi,bir asagi bir yukari nedense..Hani Ingilizlerin tarifyle,UP AND DOWN...ama genelde iyi...Icimde bir enerji fazlaligi var sanki,atmak istiyorum,ama atamiyorum..Cok sey yapmak istiyorum ama sanki hicbirsey yapamiyorum gibi hissettigimden,bu duygular arada icimde kayniyor,lav misali,ama volkan gibi patlayamiyor,bu da beni daha cok kiskirtiyor...Soyle hayatimda,cokkkk buyuk bir degisiklik olsun istiyorum,buyuk bir supriz versin bana hayat istiyorum...boyleyim ben iste...
yemek de pisirmiyorum..aslinda pisiriyorum..dun aksam feslegen soslu,kurutulmus domatesli makarna yaptim,uzerine de peynir rendeledim...bu tarifi menejerim ablamdan ogrendim,bizim musteriler de pek seviyor,ama ne yazik ki bizim aldigimiz feslegen sosu dukkana geleni kadar guzel degil,ama yine de tatmin edici..zaten makarna asigi olarak her turlu yiyebilirim kendisini....
unutmadan,galiba sayfamda bazi sorunlar var,acilmiyormus kendisi kimi yerde,belki bazen takiliyor bilemiyorum ki,kimileri yorum da gonderemiyor,acaba sablonunu mu degismeliyim ki?belki blogger da bahar sendromu yasamakta...
tarife gelince....
malzemeler
  • 1 yumurta
  • 7 ymk kasigi toz seker
  • 3 kasik un
  • 1 paket vanilya
  • yrm litre sut
  • 1 paket labne peyniri
  • pandispanya
  • uzeri icin kakao

ayri bir kapta islatmak icin

  • 1 kupa ilik su
  • 3 ymk kasigi nescafe-ben herzaman bunda daha fazlaca yapiyorum ki,pandispanyasi cokkk islak olsun,oyle seviyorum.

keki bir kaliba yerlestirin,her yerini nescafe ile islatin.butun malzemeyi karistirip,muhallebi elde edin.yarisini kekin ortasina,yarisini ustine yayin,tel suzgecle kakao-kahve serpin,ertesi gune afiyetle yiyin...

4 comments:

  1. Kek olarak bu ülkede ne kullandın diye sorsam?

    Ruh haline gelince, bende de aynen öyle! Sanırım havalarla ilgili :) O da bir güneşli, bir kapalı ya...Şöyle tatilde deniz kıyısı bir yere gitsek, güneş olsa! Bendeki yorumunda gemiye binmekten bahsetmişsin, nerede ve nasıl diye sorsam?

    ReplyDelete
  2. sibelim sana söyleyecektim bercestem de ayni dertten muzdaripmis :) icinizde kaynayan bir enerji fazlaligi, lav, volkan ne varsa alin bize gelin :) yardima cok ihtiyacim olacak önümüzdeki günlerde ve bende o enerjinin e'si yok, müslüm gürses gibiyim, ne dersin berceste, demir eksikliginden olmasin :) valla beklerim!

    ReplyDelete
  3. tiramisuyu ilk gün yemiyeceksin, ertesi günün sabahi süper oluyor,hatta bir gün sonra ,tam kivama gelmis,oh oh ,valla canim cenkti Sibelcigim,benim icin de yiyin

    :D
    öptüm sizi :)

    ReplyDelete
  4. berceste'cim bu keki bodrumda iken yapmistim..bimden aldigimiz hazir ikiye bolunmus cikulatali keklerde..burda cikulatalisini gormedim ama tescoda var hazir pandispanya...bize de gunes gelir herhalde yakinda,yan icimize:)

    rahsancim,valla ne guzel olurdu,gelsek elinden tutsak,atardik fazlaliklarini enerjinin:0)

    delightcim aynen katiliyorum,ac karnina,enfes enfes...

    ReplyDelete