17 May, 2007


KIRLI KIZARTMASI VE KIZARMIS KABAK SALATASI

Yukarida gordugunuz kIrli kizartmasidir,adascimin kahvesi'nden -Sibel'cim tarife link vericektim ama arsivin acilmadi-.Sibel'cim yogurtla sunalim diye tavsiye etmis,ben yogurdum olmadigi icin zeytinle servis yaptim,zira zeytini cok yakistiririm herseye,ozellikle zeytinyaglilara...Ne zamandir patlican krizlerindeyken,cok iyi geldi..Unutmusum imambayildi tadini ben..Yerken aklima babaannemin imambayildisi geldi.Eskiden Bodrum'daki Bagla plajina giderdik,babannemde yaptigi imambayildiyi getirirdi,yanina da taze ekmek..Sandvic yapardi bize,bizde deniz sonrasi iyice acikan karinlarimizi boylece doyururduk..Patlicani seviyorsaniz,deneyin demek isterim...Afiyet olsun simdiden..



Kabak salatam aslinda uzerindekilerden olusan kayik olucakti,esas tarife gore..Ama bizim evde herkes farkli yemekler yedigi icin,ben de ortak nokta bulmak adina kizartayim dedim,yarisi sade yogurtla yensin,yarisi da benim kayigim olsun..Ama tembellik ettim,hepsini kizarttim,zeytinyaginda..Hos pisman da olmadim..Orjinal tarifin adi,beyaz peynir ve zeytin doldurulmus kabaklar...Tarif,elime gecirdigim dergilerden birinden kopartilmis bir tarif,pembe defterime yapistirilmis cok oncelerde...4 kisilik,15 dk da hazirlaniyor,servis basina 123 kalori...

malzemeler:

  • 100 g ezilmis beyaz peynir
  • 70 g cekirdekleri cikartilmis zeytin
  • 75 g kuru domates
  • 1 limon kabugu rendesi
  • taze cekilmis karabiber
  • 4 tane kabak
  • 1 ymk kasigi zeytin yagi
  • ben yesil zeytin ve taze sogan da ekledim

yapilisi:

  • beyaz peyniri,zeytinleri,domatesleri,limon kabugu rendesini bir yerde karistirin.
  • kabaklari ikiye bolun, cekirdekli icini cikartin bir kasik yardimi ile,kesik kismini zeytinyagi ile fircalayin.7 dk iki tarafini cevirerek izgara yapin.Pistikten sonra beyaz peynirli icle doldurup,hemen servis yapin...

Afiyet olsun...Hepinize simdiden iyi haftasonlari diliyorum...

8 comments:

  1. oh oh hayatim yine döktürmüssün! ah su kel var ya, ne sansli kizdir, nasil kiskaniyorum onu, bir bilsen :) saka saka :P öperim ikinizi de :)

    ReplyDelete
  2. Kabak kızartması istedi şimdi de canım... Aaaa ama bana değil mi? Ne görsem istiyorum :)

    Bu arada e-postaları ya okur, ya okumazsın, buradan haber edeyim dedim. Yarın St James Park'ta 19 Mayıs pikniği var. Yağmur bile olsa kapalı yere yönlendireceklermiş. Tam yerini sorarsan da sarayı arkana alıp, soldaki yoldan yürüdüğünde, köprüyü geçince derim ama ne kadar açıklayıcı bilemedim, en iyisi yerini bir de e-posta ile göndereyim!

    ReplyDelete
  3. Afiyet olsun adaşcım! Patlıcana zeytin yakıştırmak hiç aklıma gelmezdi doğrusu, çok yaşa sen e mi:) Ellerine sağlık canım, sevgilerimle..

    ReplyDelete
  4. görüntü nefis ellerinize sağlık sevgiler.

    ReplyDelete
  5. kabakla ilgili ne zaman bir şeyler okusam hep annemin kabak reçeli gelir aklıma minik minik doğranmış kabakları her ağzıma aldığımda lokum tadı hissederdim
    hep güzel şeyler uyandırıyor sayfan sibellacım :))
    (egommm-bencilkirpi ikisini de kullanacağım)

    ReplyDelete
  6. aksam aksam iyi geldi, sicaklarda böyle seyleri canim daha cok cekiyor galiba :)

    Fotolarda da bir güzellik var,hadi bakalim :)

    Kel´e selam,
    öptüm sizi kizlar,

    TD

    ReplyDelete
  7. sibelim, özlettin kendini...

    ReplyDelete
  8. Selam Sibel,
    En sevdigim bugune kadar hep hazir olarak aldigim humusun tarifini gordum az once mutlaka yapicam cok tesekkurler bu arada web siten ve yemek tariflerin harika canim ellerine saglik,
    Sevgilerimle,
    Songul

    ReplyDelete