YAGSIZ,UNSUZ BADEMLI VE CIKULATALI KEK
Bugunlerde ben biraz gergin gunler yasamaktayim..Gecen yaz yasadigim bazi sikintilar,ne yazik ki tekerrur etmekte..Ama olsun,bilirim boyle gunlerden sonra hep guzel birsey cikar gelir kapima..Tijen ablam ne guzel yazmis yorumlarima "Allah gumus kapiyi kapatirsa altin kapiyi acar" diye,cok iyi geldi bana bu soz...Zaten bugunlerde hep boyle guzel sozler okuyorum,buluyorum...Aslinda surekli okuyorum bugunlerde...The Secret'i okudum bitirdim,iyi geldi..Aslinda diger okudugum pozitif dusunce kitaplarindan farkli olmasa da,sevdim ben,kendimi iyi,pozitif hissediyorum boyle kitaplar okuyunca...Sonrasinda da hemen Istanbullular'a basladim,yariladim..Tabii her zamanki sabirsizligimi gosterip,kitabin sonlarini okudum,simdi biliyorum sonunu da acaba devam etsem mi diye dusunuyorum..Ama ederim,cunku sadece goz attim,Istanbul'un kendini yazdigi sayfalari icime cekemedim tam olarak..Kisaca arkadaslar,ben cok begendim,bitirmeden tavsiye ederim...Zaten Kumral Ada,Mavi Tuna'yi da cok sevmistim...Masal gibi gelir bana boyle kitaplar,hem guler,hem aglarim...
Baska goz attigim kitapta Tavuk Suyuna Corba ...Mumkunsuzleri,mumkun kilan olaylari okumayi seviyorum,sukreden insanlar oldugunu bilmeyi seviyorum,herseye ragmen hayatla barisik insanlarin varligini bilmeyi seviyorum....
Okuduklarimdan sonra gelelim yediklerimize...Oyle cok ozel birsey yemiyoruz yine:)Bugunlerde en sevdigim yemek,zeytinyagli kabak,bol dereotlu,yanina yogurtlu..Izmirli arkadasim,bu yemegi bulgurla da yaptiklarini soyledi,bir dahaki sefere oyle deniyecegim.Patlicani da cigden salataya koyarlarmis bu arada...Hic denemedim,dusunemiyorum da kendisini pek sevdigim halde..
Unsuz,yagsiz bademli cikulatali kekime gelince:)Tarif, The classic cake and bake recipes'den...
Cok severek yedik,begendik ama ne yazik ki ben tepsiden cikartirken cok yapisti ve parcalandi kekim...Bende ancak bu sekilde sunabildim...Belki duz bir kalipla,yagli kagit kullansaydim,ya da muffin kagitlarina koysaydim,bu sekilde parcalanmaz,zarifce sunulabilirdi..25 dk pisirme suresi var,25 dk'dan sonra hala ici islak oldugu icin ben bir 10 dk daha verdim,iyice pisirdim..Belki de ici islak kalmaliydi,cikulatalar eridiginden dolayi,cunku tadi o islakliga ragmen de cok guzeldi...Bir dahaki sefere 25 dk da pisirecegim ve muffin kagitlarina koyacagim,sizi haberdar ederim sonuctan :)
malzemeler:
- 175 g kiyilmis badem
- 175 g toz seker
- 4 tane ayrilmis yumurta,beyazlari da kullanilmak uzere ayrilicak
- 1 ymk kasigi vanilya esansi
- 175 g sade rendelenmis cikulata(ben siyah cikulata kullandim)
- 1 tatli kasigi da findik
yapilisi:
- Bademleri,sekeri birbirine iyice karistiralim.
- Yumurta sarilarini,vanilya esansini ve cikulatayi katalim...Kati bir karisim hala.
- Yumurta beyazlarini iyice katilasana kadar cirpip,cikulatali karisima akleyelim.
- Yagli bir tepsiye, karisimimizi dokelim,findiklari serpelim uzerine-tabii bu ters cevrilmiycek kalipsa..ben cevrilen kek kalibimi kullanmakta israr ettim ve yapistirdim:(...Onceden 190 derecede isitilmis firinda,25-35 dk iyice kabarana,kitirlasana kadar pisirelim...Afiyet olsun...
Ne kadar da uzun konusmusum bugun...Ama ozlemisim de....Iyi dusunun ve iyi olun,kendinize dikkat edin..Sevgimle..
bak secret'i ben de merak ediyorum, ama almancasini okumak istemiyorum! almancadir en nihayetinde, kaba dildir, bööö'dür :) canim benim sen inanmaya ve inandiginin pesinde kosmaya devam et! öyle beklemedigin bir anda dogar ki günes, sasirir kalirsin! ben de seni cok özlemisim!!
ReplyDeletesibella müsaitsen geleyim de zevkle eşlik edeyim :)))
ReplyDeleterahsanim,insanlah dogsun guesler hepimizin tepesine tepesine:)
ReplyDeletekirpim,senin icin her zaman musaitim:)
Sibeeeel, sana bol bol çilek var benim sitede :P
ReplyDeleteSen yorum yazmışsın, ben o sırada diğerlerine cevap yazıyormuşum :( İki çeşit çilek tarlası fotoğrafları var!
Petunyaları da şimdiden merak ettim bile! Bize göster yüzlerini olur mu? Sevgiler...
:)KALP KALBE KARSIYMIS DEMEK KI:) GOSTERICEM EN YAKIN ZAMANDA SOZ:)CILEKLERE BAYILDIM BEN KACIRIRMIYIM..BENDE KENDIME CILEK TARLASI YAPICAM VE DOMATES BAHCEYI DUZENLEYINCE...OPERIM
ReplyDeleteAltın kapı açıldı mı Sibelcik?
ReplyDeleteAçılmadıysa da açılmak üzeredir eminim.
Kucaklıyorum seni.
Tijen