19 June, 2009

hep hamur isi,hep hamur isi baydin bizi siby.....

benim kadar makarna yapan ve yiyen var mi su bloglar icinde merak ediyorum acikcasi...belki saniyorsunuz ben hic sebze pisirmiyorum,ama pisiriyorum cidden cokca,ama hep ayni tarifler,ayni tarz...en farkli sekilde, hep daha baska halini yemek istedigim makarna oluyor nedense...nasil ve ne ile olursa olsun...

gecen gun Marks&Spencers'da ciabatta,makarna sosu ve bir paket guzel sekilli makarna £3 idi...hemen kaparim tabii,kavanoz ici makarna koleksiyonuma yenileri eklenir,hos cabukca da biter....isimleri de guzeldi ama hatirlayamayacagim simdi...

gelelim tarife,cok kolay,cok lezzetli bir makarnamin daha...tarif veg.cooking kitabimdan-roz denny...

nohutlu makarna....

  • istediginiz sekilde makarna-tarifte 225 g,tabiiki bende yarim kg:)
  • 1 adet kirmizi sogan,ince dogranmis
  • 1 adet iri kirmizi dolmalik biber ince dogranmis
  • 2 ymk kasigi zeytinyagi
  • 400 g,bir kutu konserve domates
  • 425 g,bir kutu konserve nohut-ben iki kutu kullandim-
  • 1 tatli kasigi kekik
  • 1 adet defne yapragi
  • 2 ymk kasigi kapari taneleri
  • tuz ve taze cekilmis karabiber
  • isterseniz aci kirmizi biber 
makarnayi haslayip suzdukten sonra,soganla biberleri yagda 5 dk kadar kavurun,yumusayana kadar.domates ve nogutlari suzmeden ekleyin,kaparileri ve baharatlari katin..hafifce kaynatin,defne yapragini icinden alip,makarnanizi katin...afiyetle yiyin....sevgi ile paylasin...

boyle guzel ve pratik makarna tarifleri varken,isten yorgun geliyorum pisiremiycegim bahanemi hergun uygulayamiyorum:)

hepinize mutlu bir hafta sonu diliyorum....

2 comments:

  1. Rejimde canımın en çok istediği şey makarna. Bakıp bakıp ağzımın sularını akıtıyorum

    ReplyDelete
  2. ipek'cim sebzeli olursa ve cok abartili bir porsiyon olmadikca cok zarari olmamali makarnanin...kahverengi kullanmaya da calisiyorum ben arada,onu da seviyorum...

    ReplyDelete